Páté dítě neplánované

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
22.12.22 10:18

@Tosidelassrandu pro mě je důležité, že moje již dospělé děti jsou spokojené.

Edit: když chtěly dělat sport, dělaly sport. Když chtěly jet na tábor, jely na tábor. Když chtěly na lyže, jely na lyže, ŠVP, atd…

To že ty máš jiný názor je mi celkem putna.

• Citovat
  • Upravit
53518
22.12.22 10:20
@Anonymní píše:
Zdravím nechci tady slyšet měli jste si dávat pozor. Spíš by mě zajímalo jestli jsou tu maminky kterým už se to stalo. Mám doma 4 děti nejmladšímu bude teprve 10 měsíců na začátku ledna. Vyšel pozitivní těhotenský test. Je to pro mě šok, jsem proti potratům ale zároveň si nedovedu představit mít 5 dítě. Manžel mi řekl, že ať se rozhodnu jakékoliv že mě podpoří, ale vím že on by chtěl abych si ho nechala. Jak píšu hlavně mě zajímá názor maminek které tuto situaci řešili a jak už jsem psala prosím škaredé komentáře si nechte pro sebe, je mi i tak dost smutno a nemám se komu svěřit kromě manžela. Jinak anonimě vkládám protože o tom kromě manžela nikdo neví

Manžel by měl zakoupit kondomy nebo nesouložit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.12.22 10:20
@Anonymní píše:
Já jsem včera objevila dvě čárky.
Taky to není úplně plánované, i když co si budem povídat, když se s někým vyspím jen tak, tak se s tím počítat musí… Ale zas vzhledem k tomu, že každé předchozí těhotenství – když jsem byla o mnoho mladší mi trvalo, tak jsem asi úplně nečekala, že po jednom nechráněném styku v 41 letech budu těhotná…
Já čekám 4. dítě. Mám tři větší děti z prvního manželství. Toto čtvrté čekám se současným přítelem.
Bojím se. Je mi 41. S přítelem nejsem ani rok.
Přítel je nadšený, ale co já vím, co bude dál. Vím, že se musím spolehnout radši sama na sebe.
Dosud jsem si žila spokojený život, mám dobrou práci, střechu nad hlavou, starší děti jsou v pohodě, zaopatřené, mají drahé zájmy, rozvíjí se, jezdíme na dovolenou, prostě hezký pohodlný život, sama jsem si už tak spíš užívala…
No, pěkně jsem si to zkomplikovala, ale o potratu neuvažuju, pokud bude vše ok.
Odsouzení okolí se taky bojím, stačí to číst tady na emiminu. Prvně si to potřebuju srovnat v sobě, rozdýchat to a pak teprve to řeknu ostatním. Přece jen ty pocity se ve mně teď perou, jsem tak nějak naměkko, spíš potřebuju pohlazení a povzbuzení, než nálož strašení a kritiky. Stejně si to musím rozhodnout sama.
Ty jsi v jiné situaci, máš dítě malinké, ale myslím, že ty pocity máme i trochu podobné. Tak se drž a přeju, ať se rozhodneš nejlíp, jak umíš.

Děkuji za povzbuzení ano situace je podobná co se týká pocitů ale každopádně držím palce

• Citovat
  • Upravit
5810
22.12.22 10:22

@Tosidelassrandu @welovefashion taky máme tři děti a ty čísla tady jsou fakt přehnané. A to nesedíme doma a děti mají i kroužky. A já jsem v domácnosti bez příjmu. Spíš to je celkově o stylu života. Co platíš, za co utrácíš, jak se vším nakládáš. Jak a kde bydlíš. My bychom klidně ještě dvě děti uživili. Jen to auto už by bylo potřeba - ale - na něj máme našetřeno, jen nám je líto ho zatím kupovat, když se v pohodě vejdeme v 5 do starého auta. Takže zatím zbytečný výdaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.12.22 10:23
@Anonymní píše:
My sice máme 5.té opravdu plánované, je to naše jediné dítě, o které jsme se museli opravdu snažit, jinak děti přišly okamžitě, jak jsme jim dali šanci. Každopádně i já si 5 dětí nedovedla nikdy představit, proto jsem se obávala jít do 4.tého a nakonec to dopadlo takto a je pravda, že v pohodě :srdce:, jenže teď čekáme neplanovaně 6.té a navíc na mě taky dost brzy po 5., i když ne zase tak brzy jako vy, jelikož jsem se nechala ukolébat, že kojím a už jsem fakt stará +ta předchozí zkušenost, že šance jsou tedy opravdu minimální, jak na oplodnění, tak i že nepotratím..No, co napsat, radost z toho tentokrát nemám, ale je u mě jak ve vatičce, máme totiž jasno, potrat nepřichází v úvahu, budeme to muset zvládnout..nikdo to ještě neví, starší 3 sourozenci to budou muset skousnout, jeden mladší bude mít radost a další je ještě moc malý..Snad to dáme, držím nám oběma palce, věřím, že ano ;)

Taky držím palce jak vidím tady je ta situace hodně podobná a já si říkám že bych ráda vrátila čas ale nejde to takže to budu muset ještě s manželem probrat

• Citovat
  • Upravit
5837
22.12.22 10:24
@Anonymní píše:
Zdravím nechci tady slyšet měli jste si dávat pozor. Spíš by mě zajímalo jestli jsou tu maminky kterým už se to stalo. Mám doma 4 děti nejmladšímu bude teprve 10 měsíců na začátku ledna. Vyšel pozitivní těhotenský test. Je to pro mě šok, jsem proti potratům ale zároveň si nedovedu představit mít 5 dítě. Manžel mi řekl, že ať se rozhodnu jakékoliv že mě podpoří, ale vím že on by chtěl abych si ho nechala. Jak píšu hlavně mě zajímá názor maminek které tuto situaci řešili a jak už jsem psala prosím škaredé komentáře si nechte pro sebe, je mi i tak dost smutno a nemám se komu svěřit kromě manžela. Jinak anonimě vkládám protože o tom kromě manžela nikdo neví

Rozhodně bych si ho nechala…je to dar…ale přiznávám, že páté by se nám nevešlo do bytu. Už teď jsme na maximu :lol:
Mě přišlo takhle neplánovaně čtvrté dítě a je to nejlepší pro celou rodinu co mohlo přijít.
Nedovedla jsem si představit mít čtyři děti (situace nebyla ideální - krátce po rozvodu, nový manžel, tři hyper děti se svými starostmi…) Odsuzování rodiny a okolí jsem vůbec neřešila! my ty děti živíme, my jim věnujeme veškerý čas, výchovu, my nespíme tak nikdo nemá právo do toho kecat. A věříš, že ve výsledku nám to hodně lidi závidí ;)

Pokud nemáš 4-5 batolat, které je třeba oblíkat, přebalovat, krmit atd tak to jde, protože ty starší děti pomůžou nebo se o sebe postaraj. Problém je pouze auto, řešit dovolenou nebo i běžné nákupy (pokud je otec hodně v práci jako u mě) U nás doma taky vládne režim :lol: takže zvládám i já, pracovat on-line…tohle je individuální.
Jaké máte finanční možnosti a hlavně kolik máte na sil, protože unavení, zpruzení rodiče nejsou výhra.
Po čtvrtém dítěti mám sterilizaci. Zpětně to vidím jako moje veliké štěstí, že jsem si to nedala po třetím :nevim: takže u vás, třeba až po tom pátém :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.12.22 10:24

@Lainaire8 jasně, pokud dítě dělat nic nechce, at nedělá. Já měla děti, které na tabory, soustředění jezdit chtěly. Stejně jako chtěly značkové telefony a drahé mobily. Ale přesně jak píšeš, každé dítě je jiné a každé dítě má jiné nároky.
Mě florbal stojí 8 k ročně + 6 soustředění v létě a 4 v zimě. Dítě ho chce hraje i na střední škole, tak hraje.
Ale je spousta rodičů který si to nemůžou dovolit ani při 2 dětech. A naprosto chápu, že je to drahé a může to být problém.
To nebuď pak ale problém v počtu dětí.
Pokud nezajistíš " potřeby" 5 dětem, jsi divný, social a nevím co všechno. Ale pokud to je u 2 je to ok. Doba je drahá. Protože 2 děti jsou pro společnost přijatelné.
Když jsem rodila první dítě ( 24 let zpátky), tak 3 děti byly divný. Dnes 3 děti má hodně lidí. Zase taková vyjimka to není.

Příspěvek upraven 22.12.22 v 10:30

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.12.22 10:28
@axlpol píše:
Rozhodně bych si ho nechala…je to dar…ale přiznávám, že páté by se nám nevešlo do bytu. Už teď jsme na maximu :lol:
Mě přišlo takhle neplánovaně čtvrté dítě a je to nejlepší pro celou rodinu co mohlo přijít.
Nedovedla jsem si představit mít čtyři děti (situace nebyla ideální - krátce po rozvodu, nový manžel, tři hyper děti se svými starostmi…) Odsuzování rodiny a okolí jsem vůbec neřešila! my ty děti živíme, my jim věnujeme veškerý čas, výchovu, my nespíme tak nikdo nemá právo do toho kecat. A věříš, že ve výsledku nám to hodně lidi závidí ;)Pokud nemáš 4-5 batolat, které je třeba oblíkat, přebalovat, krmit atd tak to jde, protože ty starší děti pomůžou nebo se o sebe postaraj. Problém je pouze auto, řešit dovolenou nebo i běžné nákupy (pokud je otec hodně v práci jako u mě) U nás doma taky vládne režim :lol: takže zvládám i já, pracovat on-line…tohle je individuální.
Jaké máte finanční možnosti a hlavně kolik máte na sil, protože unavení, zpruzení rodiče nejsou výhra.
Po čtvrtém dítěti mám sterilizaci. Zpětně to vidím jako moje veliké štěstí, že jsem si to nedala po třetím :nevim: takže u vás, třeba až po tom pátém :kytka:

Děkuji za hezké slova vidím že jsou tu i hodní co dokáží povzbudit je to moc hezky napsané ale já fakt nevím ještě na co mám psychicky asi je to ještě moc čerstvé pořád si říkám musím si užít Vánoce s dětmi a pak si ještě s manželem sednout ale to užívání v této situaci moc nejde každopádně děkuji za pěkný příběh

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.12.22 10:31
@lovean
@Anonymní píše:
Já jsem včera objevila dvě čárky.
Taky to není úplně plánované, i když co si budem povídat, když se s někým vyspím jen tak, tak se s tím počítat musí… Ale zas vzhledem k tomu, že každé předchozí těhotenství – když jsem byla o mnoho mladší mi trvalo, tak jsem asi úplně nečekala, že po jednom nechráněném styku v 41 letech budu těhotná…
Já čekám 4. dítě. Mám tři větší děti z prvního manželství. Toto čtvrté čekám se současným přítelem.
Bojím se. Je mi 41. S přítelem nejsem ani rok.
Přítel je nadšený, ale co já vím, co bude dál. Vím, že se musím spolehnout radši sama na sebe.
Dosud jsem si žila spokojený život, mám dobrou práci, střechu nad hlavou, starší děti jsou v pohodě, zaopatřené, mají drahé zájmy, rozvíjí se, jezdíme na dovolenou, prostě hezký pohodlný život, sama jsem si už tak spíš užívala…
No, pěkně jsem si to zkomplikovala, ale o potratu neuvažuju, pokud bude vše ok.
Odsouzení okolí se taky bojím, stačí to číst tady na emiminu. Prvně si to potřebuju srovnat v sobě, rozdýchat to a pak teprve to řeknu ostatním. Přece jen ty pocity se ve mně teď perou, jsem tak nějak naměkko, spíš potřebuju pohlazení a povzbuzení, než nálož strašení a kritiky. Stejně si to musím rozhodnout sama.
Ty jsi v jiné situaci, máš dítě malinké, ale myslím, že ty pocity máme i trochu podobné. Tak se drž a přeju, ať se rozhodneš nejlíp, jak umíš.

S odsouzením jsem se setkala leda tady, ve skutečném životě vůbec, leda za zády, jinak se mě lidé neustále ptají, jestli bude další a ptají se stylem, že s t nemají žádný problém, ani s počtem dětí, ani s tím, že mi bude už 42, což asi, pravda, moc lidí neví a vypadám mladší. Každopádně taky držím palce, otěhotnět je jedna věc, aby bylo vše v pořádku další, já nedávno viděla srdíčko, takže šance, že k nám opravdu přijde další je zase o něco větší. U vas je to navíc jistým způsobem i pochopitelné, nový přítel, věk, který nedovoluje vyčkávat, i kdyz risk to je, ale kdy ne…Bude to v pohodě a určitě si to moc užiješ ;) S několika malými dětmi je to horší, toho se aktuálně bojím nejvíc já, ale také těch turbulencí okolo..Ale zase máme nějakou tu rodinnou jostotu, takže to spolu snad dáme.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.12.22 10:33

@Tosidelassrandu můžeš nám jaké máte měsíční výdaje na dítě? Mě by docela zajímalo jak se 2 dětmi se horko těžko vejde do 100k když 3 děti už by byly problém ;)

• Citovat
  • Upravit
7359
22.12.22 10:40
@Tosidelassrandu píše:
To máte příjem 200 tisíc nebo jak si můžete dovolit 5 dětí, zajistit jim dobrou stravu, koníčky, tábory, hračky, hygienu, spoření atd? Jak se zvládnete reálně o 5 dětí postarat? Fakt se jim věnujete?

Proč musí hned mít 200tis?? To zase nestojí tolik vše, neee??? Každopádně jen jídlo, drogerka, hygiena… bude pro pět děti, dva dospělé cca 30tis určitě… dále obutí, ošacení… noo tak příjem 80-90tis aby slušně žili asi třba bude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4383
22.12.22 10:41

Jsi proti potratům jo? No tak si ho nech a starej se. Jako čekáš nějakou lítost? Tady určitě ne. Ano, stalo se, ale přijmi důsledek. Jestli nemáte na to uživit další dítě, jdi na potrat. :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7359
22.12.22 10:41
@Lainaire8 píše:
No přesně 8o tyhle částky vždycky vyplivne někdo, kdo nemá ani šajna :lol: spíš záleží na tom, co z vydelanych peněz člověk platí. My nemáme žádné dluhy, ani hypotéku, dům vlastní, takže se dá krásně žít i s nižší částkou. Taky je nás 5 + pes.Btw k dotazu, 4 nebo 5 už neberu jako rozdíl :lol: když jste šli do 4., zvládnete i 5. Jediný problém vidím asi v autu, ale kolik příležitostí je, že jede v autě celá rodina, to je opravdu minimum. To radši skočit na vlak :mrgreen:

tak pokud mají auto kde se vleze 6 lidi..tak se tam vleze i 7…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7359
22.12.22 10:45
@Tosidelassrandu píše:
A to vám skutečně stačí? Nechápu, jak z toho můžete poplatit alespoň nějaký zaklad, co by každé dítem mělo mít…

100tis nestačí pro pět lidi??? Tak pokud už neplatí hypo… nějaké energie cca 15tis, jídlo, drogerka pro pět lidi dejme tomu 25000tis. nějaké pojistky, telefon, internet, tv… cca 5000… a stále zbývá 55tis cca… to nestačí na kroužky, spoření, školy, našetřit na dovolenou???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
22.12.22 10:59
@Ledová káva píše:
Tyjo zakladatelka několikrát zdůrazňuje, že příspěvky tohoto typu opravdu číst nechce, ptá se na zkušenosti, nemá se komu svěřit a hned první příspěvek tohle.. :zed:

Proč by mě mělo zajímat co ona chce či nechce, když píše na veř. diskusi, mysli přece! :zed: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí