Páté dítě neplánované

Anonymní
22.12.22 08:21

Páté dítě neplánované

Zdravím nechci tady slyšet měli jste si dávat pozor. Spíš by mě zajímalo jestli jsou tu maminky kterým už se to stalo. Mám doma 4 děti nejmladšímu bude teprve 10 měsíců na začátku ledna. Vyšel pozitivní těhotenský test. Je to pro mě šok, jsem proti potratům ale zároveň si nedovedu představit mít 5 dítě. Manžel mi řekl, že ať se rozhodnu jakékoliv že mě podpoří, ale vím že on by chtěl abych si ho nechala. Jak píšu hlavně mě zajímá názor maminek které tuto situaci řešili a jak už jsem psala prosím škaredé komentáře si nechte pro sebe, je mi i tak dost smutno a nemám se komu svěřit kromě manžela. Jinak anonimě vkládám protože o tom kromě manžela nikdo neví

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5683
22.12.22 08:26

Tolik děti a furt neví, jak k nim prisli 8o :roll: 8o :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
22.12.22 08:26

Mám 5 dětí, pouvažujte s manželem, zda dokážete páté uživit, máte prostor apod..Pokud ano a oba se na to cítíte, tak bych do toho šla a s gynekologem bych mluvila rovnou o sterilizaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.12.22 08:30

@Fiveone děkuji za normální komentář dvě první děti jsou z bývalého manželství a ty dvě plánované byli můžu se zeptat u vás bylo páté plánované?

• Citovat
  • Upravit
Ledová káva
22.12.22 08:32
@Ahep píše:
Tolik děti a furt neví, jak k nim prisli 8o :roll: 8o :zed:

Tyjo zakladatelka několikrát zdůrazňuje, že příspěvky tohoto typu opravdu číst nechce, ptá se na zkušenosti, nemá se komu svěřit a hned první příspěvek tohle.. :zed:

• Citovat
  • Upravit
5889
22.12.22 08:34
@Anonymní píše:
@Fiveone děkuji za normální komentář dvě první děti jsou z bývalého manželství a ty dvě plánované byli můžu se zeptat u vás bylo páté plánované?

U nás to bylo trochu jinak celé. Ale pokud páté zvládnete po všech směrech, tak proč ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
22.12.22 08:36
@Ledová káva píše:
Tyjo zakladatelka několikrát zdůrazňuje, že příspěvky tohoto typu opravdu číst nechce, ptá se na zkušenosti, nemá se komu svěřit a hned první příspěvek tohle.. :zed:

Přesně to samé mě napadlo, někdo si asi nemůže pomoct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
22.12.22 08:38

Pokud bych si nedovedla predstavit mit pate dite, tak bych proste sla na potrat.

Zena je ta, co to cele odre, obetuje svoji karieru a vlastne se tim stava vic zranitelnou a zavislou na muz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30966
22.12.22 08:40

To je milé, že tě muž podpoří, ale proč to máš rozhodovat ty? Píše se tu, zda děti zvládnete po všech směrech. Zvládnete 5 děti ve škole, pomáhat jim individuálně dle jejich potřeb, zajistit jim mimoškolní rozvoj? Bude mít i to 5. dítě prostor na rozvoj, nebo ho potahnes jako balík se staršími sourozenci? Zkusili jste si s mužem naplánovat konkrétně péči o 5 děti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
401
22.12.22 08:42

Asi není o čem přemýšlet, 4 nebo 5, to už je jedno, když už je zaděláno. Navíc bude věkově blízko číslu 4. Ale asi bys měla popřemýšlet po pětce o sterilizaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.12.22 08:43
@Anonymní píše:
Zdravím nechci tady slyšet měli jste si dávat pozor. Spíš by mě zajímalo jestli jsou tu maminky kterým už se to stalo. Mám doma 4 děti nejmladšímu bude teprve 10 měsíců na začátku ledna. Vyšel pozitivní těhotenský test. Je to pro mě šok, jsem proti potratům ale zároveň si nedovedu představit mít 5 dítě. Manžel mi řekl, že ať se rozhodnu jakékoliv že mě podpoří, ale vím že on by chtěl abych si ho nechala. Jak píšu hlavně mě zajímá názor maminek které tuto situaci řešili a jak už jsem psala prosím škaredé komentáře si nechte pro sebe, je mi i tak dost smutno a nemám se komu svěřit kromě manžela. Jinak anonimě vkládám protože o tom kromě manžela nikdo neví

Máme 5 dětí ve velkém věkovém rozmezí a je to náročné. Ale pokud další dítě zvládnete finančně zajistit proč ne. Mít dítě je dar.
Samozřejmě se zvyšujícím se věkem dětí se zvyšuji i finanční a nároky na prostor - každé dítě potřebuje svoje soukromí.
Taky časově je to náročné, kroužky, koníčky, atd… ale to je i u 4.
Všechny děti máme tedy plánované. Všechny jsem rodila přirozeně bez nějakých velkých problémů.
Jo a b. lbé komentáře jako očekávám tady očekávej i v reálu. Společnost Není nastavena na 5 děti a i když nebereme žádné sociální dávky ( manžel má vystudovanou VŠ), oba s manželem pracujeme na plné úvazky ( s vyššími příjmy), máme nemovitost na hypotéku, stále se najdou tací, kteří nás považují pomalu za socky.
Prosím ponechat anonym. Děkuji

Příspěvek upraven 22.12.22 v 08:49

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.12.22 08:45

Já jsem si dovolila nechráněný styk 3 měsíce v životě…dvě těhotenství ze tří vyšly. Už jedenáct let se chráním a ještě dlouho budu. Gynekoložka říkala, že měli i padesátiletou maminku. Někdo holt takovou úctu k životu nemá. Nezlobte se na ni, prosím :kytka: Takových je…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.12.22 08:47
@Anonymní píše:
Máme 5 dětí ve velkém věkovém rozmezí a je to náročné. Ale pokud další dítě zvládnete finančně zajistit proč ne. Mít dítě je dar.
Samozřejmě se zvyšujícím se věkem dětí se zvyšuji i finanční a nároky na prostor - každé dítě potřebuje svoje soukromí.
Jo a b. lbé komentáře jako očekávám tady očekávej i v reálu. Společnost Není nastavena na 5 děti a i když nebereme žádné sociální dávky, oba s manželem pracujeme na plné úvazky ( s vyššími příjmy), máme nemovitost na hypotéku, stále se najdou tací, kteří nás považují pomalu za socky.
Prosím ponechat anonym. Děkuji

No to je další věc moje rodina už byla proti čtvrtému dítěti a to byla z naší strany plánované takže to znám jaký to je u toho odsouzení každopádně děkuji za komentář zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
34322
22.12.22 08:52

Jestli jsi proti potratum a neumis si predstavit na nej jit (prijem, papiry, nemocnice, zakrok… Ani v jednom okamziku neprchnes…?).
Tak to proste zvladnout budete muset.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
798
22.12.22 08:54

No jako nejde jen o penize ale podle me se neda venovat se tolika detem tak, jak by potrebovaly..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí