Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@snezenka21 neboj, na KO už pak určitě bude vidět zlepšení, pak nám dej vědět, ale věřím, že to bude dobré.
Ahoj holky, dneska jsme byli s dcerou na kontrole, poslali nas rovnou na rtg, a pak nas doktor opet nepotesil, striska moc nedorusta a pry nemuze vyloucit, ze pujde za pul roku na operaci, za mesic kontrola na upraveni trminku, vubec nevim proc se to nezlepsuje, trminky davam poctive, sundavam jen na koupani, pry to musime nechat na prirode
Holky mám radost, dnes jsme byli na KO na ortopedii a dr nám říkal jen samé dobré zprávy, Sofi má jednu stranu už naprosto v pořádku no a ta druhá strana se pořád lepší, před 6 týdny měla úhel 52 st. ( a má být 65 stupňů ) a dnes ho měla už 58 st. takže se to pomalu blíží k normálu
třmínky jí tentokrát neupravoval ( asi už tak rychle neroste
) a další KO zas za 6 týdnů, prý to vidí ty třmínky ještě tak na 2–3 měsíce… Tak jsem moc ráda, že se jí to lepší a třmínky pomáhají ![]()
@snezenka21 neboj, ještě máte na nápravu půl roku, to je dlouhá doba a ikdyž je to těžké, věř, že se to spraví ![]()
Ahoj, ted sem koukala na zpravu od doktora a je tu ac uhel 23 stupnu. Je to to samy o cem pises?
@snezenka21 jak říká Zuzie, ještě půl roku na zlepšení je hodně dlouhá doba!! Určitě se to zlepší!
@Zuzie super informace! To mám radost, že se to zlepšuje. Jinak malá je krásná!
@snezenka21 myslím si, že to je jinný úhel.. Takový šílený rozdíl by to asi nebyl…
Holky, jestli máte některé zkušenosti s vysazováním třmínků. Je třeba dávat ve chvílích, kdy máme vysazené třmínky, široké balení?
@KristyM Mám 2 děti, obě nosily třmeny. U vysazování třmenů mělo každé dítko jiný postup, ale nikdy jsem v té době, kdy byly bez třmenů žádné široké balení nedávala, ani mi nikdo nic takového nikdy neřekl.
@krtek7489 děkuji moc za reakci!
My taky vysazovaly-teď už je malá 5. den uplně bez třmenů.. Mě to teda ani nenapadlo dávat široké balení, ale kamarádka se mě ptala, jestli budu dávat místo třmenů široké.. No když jsem měla malou nechat celý den navolno, nedalo mi to a dr. jsem zavolala a sestřička konzultovala s dr. a prý jí mám dávat široké. Nechápala jsem, protože mi nic o širokém neřekl ani nenapsal do zprávy. A když jsem se o tom bavila s pediatrou, tak mi řekla, že se široké při vysazování nedává, ale když mi dr. řekl, že mám dát, tak ať dám jednu látkovou naširoko složenou na pampersku…? Aby se vlk nažral a koza zůstala celá?
@KristyM Myslím,že široké balení je celkově skoro na nic
A pokud na ortopedii řekli, že máš třmeny vysazovat, třeba u malé to bylo u nás pak ke konci 13 h s třmenama,11 h bez, tak už to musí být téměř v normě a to široké balení ničemu moc nepomůže. Já sama jsem ráda, že obě děti dostaly rovnou třmeny a nezačínalo se třeba peřinkou, jak jsem mnohdy viděla, protože na ty horší vady, my měli u dcery vstupní hodnocení II. c a II. a,u syna si to nepamatuji, je to už více jak 12 let, protože nakonec většinou s těmi třmínky skončily stejně skoro všechny ty děti s peřinkou a zbytečně se to všechno prodloužilo.
@KristyM taky bych nedávala široké balení, a jak píše @krtek7489 taky jsem ráda, že malá dostala rovnou třmínky.
@Zuzie nejprve jsm z toho byla spatna, ale jsem rada, ze jsme taky dostaly treminky a uz je mame doufam za sebou. Kdobi jestli by se to samo zpravilo jen s sirokym a nasadit trmeny v pul roce by byl boj.
Jinak my dnes-je tam zlepseni a mame davat na noc n pampers bud druhou pampers nebo ltkovou a ko za 3 mesice! ![]()
@KristyM tak to je super, moc gratuluju
máte to za sebou se dá říct, teď už to bude jen dobré ![]()
@Zuzie moc díky! Vám (všem) také přeji vše dobré! Ať máte brzo zdravé kyčlíky, bez další zásahů a třmínky dole! ![]()
Ahoj byli jsme na dalsi kontrole, nalez mame stale 2b, trminky nam nechaji do 11.mesicu, ted je male 8mesicu a zacala se otacet na brisko, ale sedet jeste neumi, jak na tom byli vase deti?