Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
NO JÁ JSEM MUSELA OŽELET TOLIK KRÁSNÝCH KOUSKŮ A MALÁ NĚKTERÝ ANI NA SOBĚ NEMĚLA A ŠATIČKY JSEM TAKY NEDÁVALA A HROZNÝ TO BYLO V LÉTĚ KDYŽ BYLO VEDRO
.NO MALOU JSEM DÁVALA DO FUSAKU,ALE KOUPILA JSEM TAKOVÝ OBYČEJNÝ,ALE HOOODNĚ TEPLOUČKÝ A DENISKA HO BUDE MÍT JEŠTĚ TENTO ROK
NO PO FINANČNÍ STRÁNCE JSEM NAKOUPILA OBLEČENÍ NA MIMIBAZARU A LEVNĚ A MALÝ VĚCIČKY JSEM TAM ZASE PRODALA ![]()
Jo na mimibazaru taky nakupuju,ale jeste jsem nezjistila jak tam zadat inzerat kdyz chci neco prodat.Uz toho budu mit Musim se na to nejak registrovat?
ASI TAM BUDE NUTNÁ REGISTRACE,JÁ ZAREGISTROVANÁ JSEM,JSOU TAM NĚJAKÁ PRAVIDLA A ONI POTŘEBUJÍ NĚJAKÉ ÚDAJE TAK REGISTRACE JE NUTNÁ,ALE JÁ JSEM S MMB NAPROSTO SPOKOJENÁ
A JAKO SAMOŽIVITELKA DOST DÍKY TOMU BAZÁRKU UŠETŘÍM ![]()
tak ja na to taky juknu,na nove oblecky na par tydnu bych nemela..materska a hypoteka nejak nejde dohromady ![]()
TO JE FAKT,DOBA JE ZLÁ A BUDE JEŠTĚ HŮŘ
TAK HODNĚ ÚSPĚŠNÝCH OBCHŮDKŮ PŘEJI
![]()
Dekuji,brzy se do toho pustim..hlavne musim poresit ty trminky..
Ahoj,jsem tady nová,ale mám stejný problém jako vy.My jsme byly v Praze na 7týdenní trakci a nyní máme sádrovou spiku.Před vánoci jedeme na sundání sádry a asi dostaneme třmínky.Vůbec si to nedovedu představit,jak to malá bude zvládat a hlavně taky já.Nevím co ji mám koupit na sebe a jakou velikost,nejhorší je to že je zima a nevím jestli ji pak obleču třeba kombinézu.Má někdo zkušenost??Také nevím zda pak mohu malou normálně posadit do autosedačky?Také by mě zajímalo jak je to pak s vývojem mimča a zda je nutné nějak rehabilitovat či cvičit Vojtovu metodu.Prosím o vaše veškeré zkušenosti,které by mi mohly pomoci a usnadnit manipulaci.Malé bude v prosinci 6měsíců. ![]()
Dobrý den,
jsem v podobné situaci jako předchozí maminka. Dcerce zanedbali kyčel a až nyní v 6 měsících na náš popud se přišlo na to, že opravdu není dobrá. Pravděpodobně dostane třmínky. Prosím o radu, jak v zimě s tak velkým dítětem v třmíncích naložit, jak jezdit autem v autosedačce,jak kočárkem, nevejde se mi ani do fusaku. Prosím o radu, děkuji za ni a přeji všem krásné Vánoce.
Dobry den,
ano resim s fusakem a i kocarkem stejne dilema.Koupila jsem agate zimni fusak kde ma nozicky v jednom velkem pytli,ale do autosedacky se mi v tom uz brzy nepovejde a do kocarku na sirku asi taky ne.Pokud budeme mit trmninky dalsi 2 mesice tak budeme muset koupit dalsi kocar,nejaky siroky
s oblecenim nejlepe davat dupacky,tricko s dl.rukavem,svetrik a nejake siroke kalhoty,ktere se vejdou pred ty pokrcene nozicky v trminkach.Jinak se nebojte,mimco si na trminky zvykne,sice pri nandavani je u nas porad krik a boj,ale jinak se to uz srovnalo.Ja spis resim problem s prdiky,tim jak si moc nemuze s nozkama hybat ji boli moc brisko a place od prdiku.Preju hodne stesti s trminkama,nebojte se toho,mimco si zvykne a vy taky..hlavne,aby pomohly co nejdrive..
Dobry den,
na kombinezu s trminkama zapomente.Pokud to nema hodne siroke nohavice tak tam dite nedostanete.Ja vsechny teple overalky,na ktere jsem se tak tesila az bude nosit a vypadat jak maly medvidek musela odlozit
Zatim se mi nejvice osvedcil zimni pytel,kde ma prostor na ty zabi nozicky.Do autosedacky ji v tom dostanu,ale snazim se minimalizovat delku v ni,protoze je v tom nacpana a prijde mi v dost neprirozene pozici.Hlavne je ji opet tak tak na sirku a s tim pytlem je tam uplne naknap.No trminky na zimu nejsou zrovna vyhra,ale doufam,ze je uz po novem roce nebude muset mit uz porad..pokud se to nezlepsi tak trakce,sadra a zase trminky..mejte se pekne a nestresujte se tim,zvyknete si.
ZDRAVÍM
,
NO V ZIMĚ TO NENÍ ŽÁDNÁ VÝHRA S TŘMÍNKAMA,U NÁS JE MALÁ MĚLA V ZIMĚ KDYŽ BYLA MIMUŠKO A TO SE DALO,ALE I TAK TO BYLO NA OBLÍKÁNÍ HROZNÝ A SE SPOUSTOU OBLEČENÍ JSEM SE MUSELA ROZLOUČIT
.NO NICMÉNĚ,KAŽDOPÁDNĚ TO ŘEŠIT PROSTORNÝM FUSAKEM A JÁ JSEM TEDY KOUPILA I KOMBINÉZKU A TEDA O ČÍSLO VĚTŠÍ A HLAVNĚ NA ÚPLNÉ ROZRPNUTÍ A TO UŽ PAK JEN NASADÍTE RUKÁVKY A KRÁSNĚ VSUNETE NOŽIČKY,MUSÍ BÝT ŠIROKÁ A ŠLO TO
HORŠÍ TO JE S ÚZKÝM KOČÁREM A NEBO VAJÍČKEM,TAM JSEM KE KONCI MALÉ TŘMÍNKY UŽ NEMOHLA DÁVAT,PROSTĚ SE MĚ DO TOHO NEVEŠLA.NEJVÍC JSEM VYUŽÍVALA PODKOLENKY,BODÝČKA A OVERÁLKY.CO SE TÝKÁ KALHOT TAK TO BYL VELIKÝ PROBLÉM JE NATÁHNOUT NA TY ROZTAŽENÝ NOŽIČKY A TAK JSEM KOUPILA TEPLÁČKY S PODDAJNOU GUMOU.JÁ JSEM MĚLA PROBLÉM HLAVNĚ V LÉTĚ PŘI TĚCH PAŘÁKÁCH,MALÁ BYLA POD TÍM PÁSEM NA ZÁDÍČKÁCH SPOCENÁ A TUDÍŽ SAMÁ POTNIČKA
,NO NEBYLO TO ZROVNA SUPROVÝ,ALE ZVLÁDLY JSME TO A NYNÍ MÁME ZATÍM KYČLÍKY V NORMĚ A UŽ SE DO TŘMÍNKŮ ANI NEVEJDEME A TAK NEMUSÍME MÍT TEN OBÁVANÝ STROJEK
,OPRAVDU TO DODRŽUJTE CO NEJVÍC TO PŮJDE A I KDYŽ SE TO NANDÁVÁNÍ DÍTKU NEBUDE LÍBIT TAK VYDRŽTE,PAK SI NA TO ZVYKNE,MALÁ SE MĚ V TŘMÍNKÁCH NAUČILA I LÉZT A DOKONCE SE SNAŽILA I VSTÁVAT A CHODIT MĚ ZAČALA UŽ KONCEM 10.MĚSÍCE A TAK TO VŠECHNO HRAVĚ DOHNALA A DÍKY TOMU ŽE SE PROPÍNALA A TŘMÍNKY ODMÍTALA SI VYTRÉNOVALA NOŽKY NATOLIK ŽE JAKMILE JSEM TŘMÍNKY SUNDALA TAK ZA CHVILKU CHODILA A SAMA A TEĎ BĚHÁ JAKO FORMULKA ![]()
JEŠTĚ K TĚM PRDÍKŮM.U MALÉ TO TAKÉ BYL PROBLÉM A TO VELKÝ.MALÁ TRPĚLA PRDÍKAMA A KOLIKAMA A TAK JSEM PO RŮZNÝCH KAPKÁCH A CVIČENÍ A MASÁŽÍCH A GELÍCÍCH ATD.POUŽILA ZNÁMÉ PROBIOTICKÉ KAPKY OD BIO GAIA,U NÁS JSOU HODNĚ DRAHÉ A JELIKOŽ JSEM SAMOŽIVITELKA TAK JSEM HLEDALA KDE SEHNAT LEVNĚJŠÍ A DOVÁŽÍ JE JEDNA PANÍ V CHLADÍCÍM BOXU A MÁ JE ZA MÍŇ JAK POLOVIČNÍ CENU A TO JE SUPER
A TY JEDINÉ NÁM TEDY POMOHLY A DO MĚSÍCE TO BYLO V POŘÁDKU A MALÁ MĚLA PO KOLIKÁCH
.POKUD BY JSTE NĚKDO MĚL ZÁJEM O KONTAKT NA PANÍ TAK MĚ PÍSNITE SOUKROMOU ZPRÁVU A JÁ VÁM ZAŠLU KONTAKT
.PŘEJI VŠEM NEMOCNÝM MIMINKŮM BRZKÉ UZDRAVENÍ
![]()
Dobry den,ja probiotika zkusila 2× a mela po tom hrozny prujem..ja ji davam sab simplex,ale zadna slava..ty probiotika vasi dcerce pomohly hned?
NO ZÁLEŽÍ CO MÁTE ZA PROBIOTIKA A POKUD MÁTE TY KAPKY OD BIO GAIA TAK JE KAŽDOPÁDNĚ MUSÍTE BRÁT KAŽDÝ DEN A 5 KAPEK A NESMÍ SE TO VYNECHAT,TO BY JSTE PAK MUSELA ZAČÍT NANOVO DÁVAT A TAK PO 14 DNECH TO ZAČALO ZABÍRAT A DO MĚSÍCE BYLO PO PROBLÉMU A TAK NA 80-90% VYMIZELY PŘÍZNAKY A MALÁ BYLA SPOKOJENÁ.DENISKA MĚLA PRŮJEM JEN TŘEBA PO KAŠI S PROBIOTIKAMA
,ALE PO KAPKÁCH NE,ONY TY KAPKY UPRAVÍ PROSTŘEDÍ VE STŘÍVKÁCH A DAJÍ VŠECHNO DO POŘÁDKU A TAK VŠE ZAČNE PRACOVAT TAK JAK MÁ ![]()
KAPKY SABÍKY JSEM TAKÉ DÁVALA,ALE TY NÁM VŮBEC NEPOMOHLY A SPÍŠ DENISCE JEN CHUTNALY
,ALE MŮŽOU SE PODÁVAT I BĚHEM PODÁVÁNÍ KAPEK OD BIO GAIA.JÁ JSEM ZKOUŠELA I BABY CALM A TEN MALÉ MÍRNĚ POMOHL OD BOLENÍ,ALE JEN NA CHVILKU A TAKY DENISCE CHUTNAL
.JINAK TY PROBIOTICKÉ KAPKY STOJÍ KOLEM 600,– ,ALE JÁ JSEM JE KUPOVALA OD PANÍ ZA 250,–
.TO POUZE U NÁS STOJÍ TOLIK PENĚZ,ALE NA SLOVENSKU JE SEŽENETE TAK ZA 300,– A V POLSKU JEŠTĚ ZA MÍŇ.VŠAK SE MRKNITE NA NĚJAKÉ DISKUZE A MĚ TO TEDA HLAVA NEBERE,PROČ JE TO ZROVNA U NÁS TAK DRAHÝ
![]()