Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@figurka6 Netuším, já při PayPal nikdy číslo karty nezadávám - v tom je právě bezpečnost tohoto účtu, jestli jsem to dobře pochopila…akorát je PayPal spárován s kartou, ze které si strhne příslušnou sumu.
Netuším, proč musíš zadávat číslo karty
.
@figurka6 Taky nikdy nezadávám číslo karty
Jediné, co mě napadá, jestli jde platit přes PayPal v případě, že člověk nemá účet, platí normálně z karty, ale prodávajícímu na PayPal účet, pak by se muselo pochopitelně zadávat číslo karty. Asi to tak jde, jestliže jsi platila přes PayPal dřív, než ses zaregistrovala a měla u nich účet. Ale proč ti to jednou vyskočí tak a jednou onak, tak to netuším. A je to na stejném pc? No nevím, měla by ses být schopná normálně přihlásit mailem a heslem.
Ahojky, prosím o radu… chtěla jsem zaplatit aukci na Ebay přes PayPal, ale platba je zablokovaná ( přesýpací hodiny - platba neschválena ). Přihlásila jsem se na www.paypal.com a chtěli po mě název banky + IBAN bankovního účtu. Všecho jsem vyplnila a teď mám na Paypalu ikonku banky s popiskem : You can update them in your Wallet ( Checking ). Mám tam ještě něco potvrdit nebo proč mi Paypal už nefunguje? Děkuji za každou radu… ![]()
@karlinka68 nejlepší způsob jak platit přes paypal je, zaregistrovat si kreditku, lépe kreditku než debetku, ale zadat údaje karty, poté paypal ztrhne z účtu pro kontrolu myslím 1EUR a u platby bude kod, ten se přepíše do paypal pro potvrzení a je hotovo, platby fungují.
Ahoj,
ráda bych vás upozornila na podvodnou email adresu, která se tváří jako Paypal.
service@paypal.com.
Z této adresy Vám muže přijít potvrzení o platbe, nicméně na Váš paypal ve skutečnosti nic nedorazí. Řidte se striktne částkou, která se objevuje
na vašem paypal účtu.
Zdravím Gabri
Ahoj prosím o radu…asi jsem slepá nebo už nevím, ale jak prosím vrátit platbu na pay palu? (poslali mi peníze a já bych chtěla platbu vrátit odesilateli). Děkuji za podrobný návod (jak pro blbečka
)
Prosím Vás holky, která by jste mi poradila s paypalem? když si chci přeposlat peníze na svuj učet, píše mi to že mám navýšit limit, chjo vubec se v tom nevyznám ![]()
@nick-pick Sice mám PayPal účet, ale nikdy jsem takhle penize neposilala, tak s tim nemam zkusenost… Jedine co me k tomu napada, jestli neni nutne treba poslat vyssi castku, kdyz to chce „navysit limit“… Ale nevim ![]()
@nick-pick odkud kam posíláš a za jakým účelem? Lze nabíjet paypal účet z běžného účtu a potom platit, ale je to zbytečné, stačí napárovat kreditní kartu na paypal a pak už jen platit, účet není třeba dobíjet.
A kde ti to hlásí, že máš navýšit limit???
@lucillee ze svýho paypal učtu na svuj osobní učet, dočetla jsem se že základní měs limit je 2500,– potřebuju tento limit navýšit abych to mohla přeposlat.
kartu spárovanou s učtem mám.
@nick-pick Moc nechápu, v čem je problém, mám napárovanou kreditku a jednoduše když mi někdo pošle třeba platbu zpět, vrátí se automaticky na kreditku, nicméně pro výběr slouží Withdraw funds…a pak ti to nahlásí, že máš malý limit???
@lucillee problém je v tom že si z tama mužu,,vybrat,, jen 2500,– za měs. že se to přeposílá přes withdraw funds vím, už jsem posílala.
ano přesně tak, potom mi to nahlásí at zvýším svuj limit
@nick-pick Kdyz se prihlasis, tak vlevo uplne dole „See how much you can send with paypal“ a pak se dostanes do nastaveni limitu a melo by stacit pomoci „Lift limits“ nastavit
@lucillee super tak to jsem našla
akorat když označím měs limit a kliknu na to, tak se mi objeví toto a dál nevím jak pokračovat
@nick-pick No podle tohoto máš sice kartu napárovanou, ale ne ověřenou, já to dělala hned na začátku, tedy už vidím že kartu mám „verified“. Tak v tuto chvíli bys měla kliknout na Start process, paypal si strhne asi 1USD myslím a na výpise z účtu pak uvidíš u té platby 4 místný kód, který sem do paypal poté zadáš a máš hotovo.
Mám pocit, že jednou mi to strhli první den a u druhé karty snad do druhého dne.
Já budu tohle cvičení provádět znovu kvůli změně jména jen co mi nová karta dorazí, akorát jsem právě nikdy neřešila žádné limity, ale rovnou při napárování karty udělala verifikaci.