Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
faninko diky za pripevek…
urcite chci zkusit nejakou prirodni lecbu, ale zaroven se nezrikam te klasicke… akorat jsem ted doufala /marne/, ze si telo pomuze samo ![]()
A ještě děkuji za přání i pro mimíška ![]()
JJ , neměla jsem přesně stanovený den. Jak mi došel, tak jsem ho začala užívat, ale jestli chceš, ještě se zeptám švagrové na její dávkování a užívání, ona to s doktorkou probírala minulý týden. Je pravda, že cyklus se mi po Gynexu nestal pravidelnějí, ale mě to nevadilo. Však kdo tvrdí, že musí být 28 dní? Každé tělo je jiné a ženy, které neužívají HA a žijí daleko od naší moderní medicíny také nemají cyklus pravidelně každý měsíc. Dávkování jsem už zmínila, tak teď snad popřát, ať ti poslouží moc a moc dobře. Hodně štěstíčka.
Zdeniku, někdy si tělíčko pomůže i samo. Však ten Gynex nebo ty maliníkové kapičky nejsou žádný zázrak ani všelék. Kamarádce se například problémy vyřešily cvičením tai-či a rozchodem s přítelem. Velký podíl na tom měla duše a její rozpoložení (u mě též) ![]()
ja vim, ale u me to bylo spis naopak…
po vysazeni HA jsem mela 3×cyklus celkem pravidelny a i podle bt jsem asi mela ovu, jenze pak se to natahlo na 55 a od ty doby je to rozhazeny a cimdaltim horsi… malinik jsem teda nezkousela, jen vitaminy, ovoce+zeleninu /prirodni vitaminy/ a kontryhel…tak jsem se rozhodla sverit se doktorum a klasicke lecbe… po 9 mesicich se mi nechce cekat pul roku, jestli treba dalsi prirodni lecba zabere, nebo taky ne…
pristi mesic se chystam na tu laparku a pak to podporim nejakym preparatem…
Ahoj snažilky,
tak prodloužený víkend před námi, sice má pršet, ale co naděláme, o to víc zbude času si trochu polenošit.
Fanynko, jseš moc hodná, zeptej se tedy švagrové co jí k tomu doktorka řekla. Já od Gynexu nečekám žádné zázraky. Byla bych jen ráda, kdyby mě alespoň trochu srovnal před IVF, které mě čeká koncem června. Bylinky již užívám dva měsíce a to kontryhel a jeřáb ptačí, zatím změny nepociťuji, ale třeba se něco děje, i když podle rozborů krve je to se mnou horší než v prosinci.
Bohužel nemohu poskytnout tělíčku potřebný čas na regeneraci jaký by asi chtělo, protože se mi blíží narozeniny a na dortu bude již 33 svíček. O mimi se snažíme asi stejně dlouho jako Tvoje švagrová, tedy od června loňského roku, no a za celý ten rok byla ovu jen jednou a to až po stimulaci injekcemi Fostimon, které ale další měsíc už bohužel nezabraly. Věřím, že mi IVF pomůže, samozřejmě bych byla raději otěhotněla přirozeně, ale v časové tísni už je mi jedno jak otěhotním, hlavně když otěhotním a když tomu bylinky pomohou budu jen ráda. Přeji krásné těhulkování a Tvé švagrové držím palce, ať se k Tobě brzy připojí.
Zdeniku, držím Ti palce, ať laparka dobře dopadne, třeba se pak všechno srovná a mimi přijde velice brzy.
Robinsonko, tak co? Tělíčko se už umoudřilo, tak by mohly být již známy nějaké pozitivní výsledky.
Mějte se moc hezky.
Ahoj JJ
ahoj holky tak jsem konečně zase zavítala mezi vás
a to po pořádně dlouhé době
![]()
Přečetla jsem si vaše dílka a musím fanynce poděkovat za nádherný příběh moooooooc mě to povzbudilo
![]()
Právě jsem měla konzultaci s jedním pánem, který se zabývá léčitelstvím. Docela dost mě to překvapilo, protože aniž bych mu něco o sobě pověděla, tak mě OPRAVDU řekl co mě je nebo trápí. Vzal mě vítr z plachet, když došlo na moje vaječníky: „prý to vůbec nevidí dobře a že s mimi budou problémy, ale nic nemám házet za hlavu a zkusíme to s bylinkama“ dostala jsem kůru na 8týdnů samé tinktury, odvary, tabletky všechno z bylinek- TO JE TEDA NĚCO NA MĚ!!!!! ale já se pokusím se překonat to mimuško za to všechno stojí
. Právě fanynka povídala o tinkturách od naděje( černý rybíz s maliníkem dále třb. jeřáb oskeruše, nebo jeřáb ptačí) Teď jsem ještě více odhodlaná do toho jít
Stejně nemám co ztratit ba naopak. U gyndaře jsem zatím dostala clostibegyt, teď čekám jestli se dostaví nějaký ten cyklus
,když ne tak asi půjdu aby jsme ho nějak vyvolali a pak ho můžu začít brát třeba. Fakt důležitá je psychika, jenže ono se to dobře říká a hůř praktikuje. Děvčátka moje zlatý jsem ráda že vás tu mám,
moc na vás myslím a držím palešky
Pa pa brzo se zase ozvu …
Ahoj holčiny,
všechny vás moc zdravím!!
Jsem v práci a tak vám jen napíšu, že jsem dnes 32DC a zatím menstruace nedorazila (cyklus mívám tak 31 dní), ráno jsem se dělala těhu test a byl negativní. No, moc šancí si nedávám, ale nějakou naději mám ![]()
Držte se!
R.
Ahoj holky. Já budu nakukovat, jo? Dle dr. mám též PCO, ale vzhledem k tomu, že mám i přes PCO doma po normálním snažení - i když delším- malýho prcka, tak to ještě zkouším normálně, te´d pátý cyklus. No ale jestli to do léta nepůjde, asi navštívím dr. a pak budu potřebovat vaše zkušenosti - pokud budete taková zlatíčka a podělíte se se mnou.Takže zatím pá pá. ![]()
Ahoj holky,
nějak nám to tu umírá, no doufám, že jen naše dopisování a né víra v mimi. Já nemám zrovna dobré období, tak víru a dobrou náladu sbírám po kapkách, no co nemusí přeci pršet, jen když kape.
Robinsonko, tak co jsi horká favoritka na mimi. Už se moc těším, až tu některá zahlásí to nádherné " jsem těhotná". No honem tužte se.
Dido, přeji Ti, aby vše šlo bez pomoci doktorů. Pokud však budeš potřebovat něco vědět klidně se ptej rády Ti tu odpovíme.
Tak jsem byla v pátek u doktora, výsledky hormónů jsou opravdu špatné, ale zase na druhou stranu jinak je vše OK. Stimulovat budu Puregonem Pen a budu mít krátký protokol. Doktor doufá, že se podaří vypěstovat hodně foliků, obává se však hyperstimulačního syndromu.
Krásný slunečný večer přeji všem.
Pa JJ
ahoj JJ, ja sem taky obcas prispivam, ale zatim neni co ![]()
za 10 dni me ceka laparka, tak doufam, ze zafunguje…
mozna nektere znate jahudku, do ledna chodila na cekatelky, pak ji to zatrhli v praci a uz je jen na mailu… ta ma taky PCO, pred mesicem byla na laparce a ted se dockala svoji prvni ovulace ![]()
tak je pro me velkym vzorem a nadeji
…
ahojky,jj,to me mrzi,ze mas spatne vysledky,ale snad to daji hormony do kupy!
ja jsem druhy cyklus po laparace a folik taky krasen rostl,takze doufam,ze ovu byla,jelikoz jsem delala pak jen ovu testy,folikulometrii mi delala moje gyndarka 11dc a byl tam folik,ktery mel prasknout v pondeli nebo utery,tak snad,protoze uz jsem vcera na:,–(ila duphaston,tak snad jsem to nepokazila
,nak me desi,kdyz se zamyslim,ze rikali,ze ta laparka ma ucinost jen sest cyklu
,ted jsem druhy,treti se snazit nemuzeme,protoze jdu na mobilizaci,pak cekame na vysledky spg a imuna a pak teprve se bude neco poradne dit
,ale snad jsem nemela klasicke pco,jak psala dr z laparky,tak treba uz to bude dobre,musime holky verit
![]()
Ahoj holky, už jsem tu dlouho nebyla, protože jsem si tak trochu zakázala. Nesmím na to mimi tak moc myslet
(jak mi všichni radí, tuhle větu už nesnáším!)
Jinak jsem po druhé inseminaci (proběhla v úterý), měla jsem dva folíky na pravé straně po stimulaci Puregonem (píchání injekcí do břicha není žádná věda a vůbec to nebolí
Ale nevěřím, že by to mohlo dopadnout. Jsem po 4. stimulovaném cyklu, po 2 inseminacích tak jsem zvědavá jaký další postup můj dr. zvolí. Nejraději bych už rovnou šla na ivf, nebaví mě pořád baštit ty hormony
.
Pište jak pokračujete, všechny vás moc zdravím.
R.
ahoj robinsonko, treba to tentokrat vyjde
kdyby to melo vyjit vzdy jen napoprve, tak by se dalsima pokusama neobtezovali ![]()
ja jsem po laparce, v patek mi delali skarifikaci, pry by to melo ty vajecniky nejak nastartovat… a krome toho mi nasli nekolik lozisek endometriosy…
tak jsem zvedava, jestli prave tahle lecba je pro me ta prava, nebo jestli me taky ceka ivf…
ahoj holky,tak ja zatim nic,nejspis,jsem druhy cyklus po laparce,po skarifikaci,11dc jsem mela folik 11,2,mel prasknout o par dni pozdeji,dr to vypocitala,nemuzu chodit na folikulometrii,podle bolesti,bt,cipku,hlenu,ovu testu-i kdyz u tech si nejsem stopro jista,poradne s nima neumim
,folik praskl,ale pak jsem se dostala na uz nahodne a dr rikala ze dle nake cary v deloze si mysli ze ovu nebyla,ale folik uz tam nebyl,jen zase ,male,tak doprcic nevim kam se podel,nebo jestli vazne ovu byla,byla jsem u jine dr nez chodim do caru,tak uvidim co mi pak rekne ona,ted jsem treti den po dobrani duphastanu,mela bych to zitra dostat,prsa dost boli,ale jinak nemam zadny pms,dokonce je mi spis zle od zaludku a jindy pred mrchou dost „zeru“,tak uvidime,dr.rikala,ze mam pco a ze se to jeste nestihlo nastartovat ![]()
Ahoj holky,
patřím také do klubu PCO. Doma již jednoho caparta mam, ale před 9 měsíci mi paní doktorka řekla, že mi folikuly nedozrávají. 4 cykly jsme stimulovali Clomhexalem, ale nic, teď budu brát 3 měsíce HA a uvidíme, jestli se pak třeba neudobří. Jinak bych musela jít do Centra prenatální péče do Brna . Nemáte již někdo zkušenosti přímo s touho institucí? Co by tam se mnou dělali? ![]()