Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj Kamco, ja taky nevim na cem jsem. Vcera mi ten muj dr. delal ultrazvuk, aby se přesvědčil, že mám pco, ale nic tam neviděl, resp. vše se mu zdálo být v pořádku - jedn malý folikul. možná mi to srovnali ty hormony. Tak vlastně taky nevím na čem jsem, jsem zvědavá co na to můj hormonální profil.
Je super, že ti vše dopadlo v pořádku a, že máš průchodné vejcovody!!!
![]()
tak to je mozne,ze se ti to taky ty folikuly odplavili nebo proste nekam zmizeli
,ja jsem rada,ze jsem gynekologicky v poradku,jen me stve,ze teda nevime duvod mych potizi a hlavne proc nejde mimi,ja tak chci
![]()
Ahoj,
včera se MS dostavilla
a máme zase další měsíc snažení před sebou. Do Pronatalu jsem objednaná na 10.5. na konzultaci a pak asi proběhne inseminace.
Robinsonko - budu ti držet palce. Chci se zeptat jestli jsi se svého Dr. z Pronatalu ptala na imunologii a jaký na to měl názor??? Vážně o ní uvažuji.
Přeji hodně šteští při snažení.
Anna
Aničko, svého dr. jsem se na imunologii zapomněla zeptat, ale už tam jsem objednaná a rušit to určitě nebudu - vezmou mi jen krev a manžovi sperma a krev a budou si tam s tím čarovat. Objednej se tam, jsou tam dlouhé čekací doby a když do té doby otěhotníš, tak tam nepůjdeš ![]()
Držím ti palečky na IUI. Jinak já na ni jdu už příští týden
![]()
Kamčo, máš před tou imunologií v květnu vysydit prášky (hormony) nebo ne?
R.
robinsonko,netusim,ale je to dalsi otazka,kterou si napisu na papir,abych vedela na co se v utery v caru zeptat!!takze pak ti napisu jak jsem dopadla ![]()
ahoj holky,
tak jsem se vratilaz CAR, budu stimulovat na IVF, zacnu tak za 14 dni a ted jsem cetla nejake pouceni co mi dal doktor a nejak jsem se zalekla vsech tech moznych komplikaci.
Tak snad bude vsechno ok.
AHOJ HOLKY,
JAK TAK CTU, TAK UZ VSICHNI NAVSTEVUJETE CAR. JA ZATIM CARu NEJDU, ALE ASI ME DRIV NEBO POZDEJI STEJNE NEMINE ![]()
JE MI 23 A PO KONZULTACI S DR JSEM SE ROZHODLA, ZE ZKUSIM OTEHOTNET JESTE „DOMA V POSTELI“. NA 3 MESICE MI NASADIL HAK, ABY VAJECNIKY PRESTALI PRESTALI SPOLUPRACOVAT S MOZKEM A PAK PREJ ZKUSI VYVOLAT PRASKAMA OVULACI. NO ZATIM MI TO MOC NEVYSVETLOVAL. RIKAL,ZE JE TO DOCELA SLOZITY A PREJ BUDU MUSET CHODIT NA INJEKCE A ZE SE NA VSEM DOMLUVIME AZ POTOM. TAHLE STIMULASNI LECBA BUDE TRVAT 3 MESICE. POKUD NEOTEHOTNIM, TAK JDU DO CARu.
MATE NEKDO ZKUSENOST S TIMHLE POSTUPEM??? NEBO VAS ROVNOU DR POSLALI S PCO DO CARu?
AHOJ HOLKY,
JAK TAK CTU, TAK UZ VSICHNI NAVSTEVUJETE CAR. JA ZATIM CARu NEJDU, ALE ASI ME DRIV NEBO POZDEJI STEJNE NEMINE ![]()
JE MI 23 A PO KONZULTACI S DR JSEM SE ROZHODLA, ZE ZKUSIM OTEHOTNET JESTE „DOMA V POSTELI“. NA 3 MESICE MI NASADIL HAK, ABY VAJECNIKY PRESTALI PRESTALI SPOLUPRACOVAT S MOZKEM A PAK PREJ ZKUSI VYVOLAT PRASKAMA OVULACI. NO ZATIM MI TO MOC NEVYSVETLOVAL. RIKAL,ZE JE TO DOCELA SLOZITY A PREJ BUDU MUSET CHODIT NA INJEKCE A ZE SE NA VSEM DOMLUVIME AZ POTOM. TAHLE STIMULASNI LECBA BUDE TRVAT 3 MESICE. POKUD NEOTEHOTNIM, TAK JDU DO CARu.
MATE NEKDO ZKUSENOST S TIMHLE POSTUPEM??? NEBO VAS ROVNOU DR POSLALI S PCO DO CARu?
Ahojky!
Zatial som iba obcasna nakukovatelka ![]()
Mam na Vas otazku:
Stalo sa Vam, ze Vam PCO zmizlo same?
(Pripadne bolo zle stanovene?)
Pred rokom a pol mi kvoli stresu zmizla MS.
Potom chodila raz za tri mesiace, potom raz za mesiac a pol az nakoniec
sa vratila do normalu (zhruba raz za mesiac).
Ked bola prec, bola mi stavena diagnoza PCO.
Dnes som bola na kontrole a lekar povedal,
ze cysty tam sice este su, ale ze su malicky.
Takze nie je si isty ci mam PCO.
Moc krat dakujem za odpovedi.
ahoj lagusko,to je pravwe muj pripad,me nemuzou najit pricinu,proc jsem ztratila menstruaci,nacpali do me tisic hormonu behem kratke doby a pak tvrdili,ze mam pco,dle uz,spousty cysticek(neprasklych folikulu),dle hormonalniho profilu,lehce zvysene LH proti FSH,pak mi delali uz pred dalsi mrchou a dr.mi rekla,ze to jako klasicky obraz pco nevypada,ted pri laparce udelali skarifikaci a tim by to pry melo byt dobre,protoze jsem je asi ty nepraskle folikuly mela nasledkem te hormonalni lecby,nikdy driv mi na to neprisli,a to se lecim na gynde uz 6let!!
takze doufej,ze ti taky foliky dorostly a praskly pak sami ![]()
dej vedeet,jak jsi dopadla!!
jessy,me to porad nejde do hlavy,protoze hak je na to,ze vlastne telo ridi ona,menstruaci a tak a prave proto jsou pak ty problemy kdyz ji vy:,–(is,protoze trva nez si to telo zvykne,ze uz ho nic neridi a musi se starat samo,tak mi to proste prijde jako protireceni,takze holky,jsem zvedava,jestli nekdo z vas se leci,tak ze mu na:,–(ili ha!
mejte se,hodne uspechu!!
Kamila: drzim Ti palce!
Ja sa este urcite ozviem, ked budem mudrejsia ![]()
Ahojky,
zdravím všechny po dlouhé době. Už se mi moc stýskalo.
V práci byl hrozný šrumec, pořád chtějí vyhodit jednoho člověka z naší sekce, kde jsme jen čtyři, takže v práci je pro mne emimino tabu. No a doma mužíček dokončuje diplomku, takže jsem se k počítači opět nedostala. No teď to snad už bude klidnější.
Zdravím všechny nové, zvláště Violetu. Také mne potěšilo, že tu nejsem jediná téměř 33.
Robinsonko, je mi to moc líto, že to tento měsíc nevyšlo. Příští bude líp, třeba se opravdu vše zlepšilo a PCO zmizí. Moc bych Ti to přála.
Mojžíšovka pomůže. Já se musím přiznat, že lemplovatím, ale pokusím se vše napravit.
Liliku, to je tedy novina. Kdy začínáš stimulovat na IVF? Jaký pro Tebe zvolili protokol atd.??? Budu držet palečky a to moc a moc.
Tak teď trochu o mé léčbě. Dnes jsem 4DC a byla jsem v CAR na odběru krve kvůli stanovení hormonálních hladin, krevní skupiny, prolaktinu a spoustě dalších věcí, které si už nepamatuji. Musela jsem odevzat čtyři zkumavky. To je tedy můj rekord. Jinak MS přišla až 40 DC a to jsem byla 31 DC na injekci agolutinu (dvě ampule
). Beru pořád bylinky a doufám, že zaberou. Teď beru také od 3DC 2×1 clostilbegyt a příští týden v úterý mám jít 12 DC na folikulometrii. Snad se Dr. podaří tam nalézt alespoň jeden slibný folik.
No, pěkně jsem se rozepsala. Musím končit nastává krmení dravé zvěře, která tu pode mnou pěkně chrupe a úplně zapoměli, že se papu zpodilo.
Krásný večer snažilky a ještě krásnější snažící noc.
Ahojky JJ
Kamil, takže laparka OK. Vše je na dobré cestě.
Ahoj holky,
jsem se konečně dostala na emimi.
Robinosko-držím palce na IUI.
Na imunoligii jsem dneska zavolala a objednaný jsme na začátek června, uvidíme jestli na něco přijdou,mám z toho dobrý pocit že proto docela dost děláme. Začala jsem baštit kys. listovou, chodím na fitball (cvičení na velkém míči), doporučují to na zpevnění pánevního dna a chci se objednat někam na rehabilitaci kde cvičí Pí Mojžíšovou.
JJ - prosím tě, jaké bereš bylinky, četla jsem něco o čaji od pí.Mojžíčové. Budu na tebe příští týden myslet a držet palce ať tam Dr najde pořádný folikul ![]()
JESSY - taky nějak nerozumím tomu že ti Dr. napsal HAK. Ale pamatuji si že moje švagrová asi před 3 lety nemohla delší dobu otěhotnět, DR. jí napsal na 2 měsíce HAK, po vysazení přišla hned do jiného stavu a teď už má druhé mimi, ale nepamatuji si že by měla nějaký problém. Uvidíme, budu držet palce ať to zabere.
Hezký den
Anna
Ahoj holky,
všechny vás moc zdravím!
JJ, já už jsem měla o tebe strach, že ses nám tak dlouho neozvala.
Včera jsem byla 11DC na ultrazvuku a jsou tam 2 folíci, jeden nalevo a druhý napravo
. Zatím jsou malí a tak jdu na utz ještě v pátek. Bohužel nevím jak to bude s tím IUI, protože by to zřejmě vyšlo na velikonoční pondělí a nevím jestli se bude chtít doktorům přijít ![]()
Jinak jsem také dostala svůj hormonální profil, všechny hladiny mám v normě (pouze trochu zvýšené fsh), ale co je důležité podle poměru fsh a lh nemám PCO
. Tak mi to zřejmě odstranil ten clostilbegyt.
Nahlásila jsem se do kurzu Mojžíšovky a ve čtvrtek začínám (sama to totiž flákám
) Příští čtvrtek jdu na sezení s psychologem, to abych už 24hod denně nemyslela na mimčo a neuváděla se neustále do stresu, opravdu mám nejvyšší čas s tím něco dělat, začínám magořit! Potom jsem poprosila kámošku, která je v USA, aby mi poslal gel pre seed (našla jsem ho na internetu), který by měl zrychlit pohyb spermií
![]()
Tak mám pocit, že zatím už víc dělat nemůžu.
Aničko, máš před tou imunologií vysatit prášky nebo to je jedno?
Držím vám všem palečky ve snažení.
Robinsonka
Robinsonko, žádné prášky neberu. Kdyby na tom záleželo, tak myslím že mě na to upozorní, řekla že mně jen odeberou krev a pak půjdu na konzultaci k Dr, manžovi sperma a pokud jsem schopná ho tam dopravit do 1 hodiny tak manža tam ani nemusí.
Jen se teď musím objednat ke své gynekoložce a požádat jí o vystavení žádanky, jinak bych si to musela platit ze svého. Nejsem si úplně jistá že jí vystaví, měla jsem se zeptat na cenu, když tak tam můžu ještě zavolat a informovat se. Tebe tam přímo objednával Dr. tak asi nic neplatíš.
Anna