PCOS - syndrom polycystických vaječníků

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1477
29.5.06 15:08

ahoj Moniko,

s touhle instituci primo zkusenosti nemam. Mam PCO a taky mi dr na 3mesice na:,–(il HAK, takze uvidime, jestli se vajecniky umoudri a budou pracovat. Pak uz me taky ceka jedine Car :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5525
8.6.06 09:28

tak holky.....musim vam oznamit, ze moje lecba PCO byla nejspis uspesna :)
mam prvni ovu od minuleho srpna, kdy jsem nad mela jednu tesne po vysazeni HA....... stalo se to 18dni po laparce :)
dle UZ folik dorost 20mm a prasknul, a teplota zatim ukazkove vystoupala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5525
8.6.06 09:29

jo a to vsechno bez umelych hormonu … ted nezbyva nez doufat, ze to k necemu bude , ale to uz je zase jiny problem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
9.6.06 15:23

Zdravim vsechny pritomne,
pred tydnem mi byl diagnostikovan PCO a pri surfovani na internetu po novych informacich o teto chorobe jsem objevila tuhle diskusi. Kazdy problem je hned mensi, kdych na nej clovek neni sam. :)
Snad vam budu moct taky necim prispet. Koupila jsem si knizku o PCO, kde to je slusne vysvetleno, pro ty, kdo ji neznaji pridavam odkaz. http://html.maxdorf.cz/…e/15/K-0276/?…[cmd]=nazory
Krasny slunecny vikend vsem :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5525
9.6.06 15:30

ahoj a uspesnou lecbu :)
uz ti rekli, co navrhujou v tvym pripade?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
9.6.06 15:57

Zatim to, ze bych se mela snazit brzy otehotnet :) (je mi 30).Sla jsem totiz po vysazeni antikoncepce (brala jsem ji 10 let) na krev, kvuli nepravidelny menstruaci, tam mi zjistili vysoky hladiny muzskych hormonu a na sonu potvrdili PCO.
Takze nejakou dobu zkouset a pak se uvidi, doktorka mluvila o metforminu. Ja zatim doufam, ze to treba pujde samo. Zatim mam v planu se zacit pravidelneji hybat a vic premyslet nad tim, co jim. V posledni dobe jsem na to dost kaslala, tak je mozny, ze jsem si k tomu prispela taky trochu sama. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JJ
935
19.6.06 18:31

JJ

Ahoj snažilky,
tak se hlásím po delší době. Už je to tu, bylinky nezabraly, nastupuje chemie. Připravuji se na své první IVF, od pátku stříkám sprej Synarel a od neděle píchám puregon. V pátek jdu na první kontrolu, tak snad se tam ukáže pár pěkných foliků. Držte palce.

Zdeni, to jsem ráda, že se tělíčko umoudřilo, vše je na nejlepší cestě. Držím palce.

Robinsonko, co Ty? Už se honosíš, alespoň malým, ale neustále rostoucím pupíčkem?

Audacie, zkus ke svému snaže přidat ještě nějaké bylinky. Budu Ti držet palce. Já jsem zatím takové štěstí neměla, ale teď se do toho už vložili doktoři, tak mám takový pocit, že to bude dobré. Já jsem také užívala cca 12 let HAK a po jejím vysazení nepravidelná MS, bohužel, ani po roce se to neupravilo. Takže jsem se rozhodla pro trochu razantnější řešení.

Zatím se mějte krásně a ukažte se tu.

Ahojky JJ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1477
20.6.06 06:24

ahoj holky,

JJ - drzim palecky, aby chemie zabrala a aby telo spolupracovalo a dobre reagovalo. Urcite pis jak jsi na tom.

Ja jsem dobrala po 3mesicich Hak, ted mi dr dal Clostilbegyt a estrofem, kolem 10dc mam jit na UTZ, takze uvidime.

Tak se mejte pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
967
20.6.06 13:54

Audisku, hlavně nezoufej. Mně oznámili PCO před 11měsíci. Do té doby mě něco takového nenapadlo, protože už jedno mimi mám. Pak proběhla ovu, kterou jsme propásli. Říkali jsme si, že to asi bez chemie nemá smysl. A ona byla brzy. Na sonu my pak řekli, že jsem po ovulaci. Zkus ještě nějaké ty bylinky, docela tomu věřím, protože poprve před otěhotněním jsem pila. Hlavně klídek, když ti bude nějak blbě z negativní zprávy, piš, piš, až se vypíšeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
24.6.06 16:38

Ahoj JJ i všechny ostatní,

JJ, držím ti moc a moc palečky ať ti to vyjde, přeji ti krásnou malou růžovou holčičku, nebo víš co, zasloužíš si rovnou dvě…:)

Já bohužel zatím nic :(( Po píchání Puregonu se vše vyvíjelo slibně, dva folíci, inseminace…ale opět nic. Tento měsíc si dávám pauzu, tělo se mi trochu po těch hormonech zbláznilo, dvě menstruce v jednom měsíci (jedna silnější než druhá). Příští čtvrtek jdu na laparoskopii a vyšetření dělohy, ještě nikdy jsem v nemocnici nebyla, ale na tohle se těším, doufám, že se dovím proč to nejde, když se vše jinak jeví v pořádku. PCO zmizelo…

Holky, držte se a užívejte si léta!!

R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JJ
935
25.6.06 15:40

Ahoj,

Robinsonko, to je mi líto, že to nevyšlo. Hlavně, že PCO zmizelo, teď na laparce se uvidí. Určitě to bude v pohodě. Jsi statečná, já se nemocnic opravdu děsím. Budu na Tebe ve čtvrtek myslet a držet palce. Já mám jít na odběr už ve středu, nebo ve čtvrtek, pak už budu doma, tak určitě napiš jak Ti to dopadlo.
Opatruj se.

Jessy, kdy přesně jdeš na ten ultrazvuk?

V pátek jsem byla na kontrole, vše je prý OK, sliznice 8DC 8,5 cm a hodně foliků na obou vaječnících. Byla jsem moc ráda, jen bříško trochu zlobí, ale dá se to vydržet. Připadám si už tak trochu těhotně, jelikož břicho je obrovské, bolí a neustále chodím na WC. Doufám, že mě to po pár týdnech nepřejde, ale bude to trvat cca 9 měsíců.
Jo a holčička by se hodila, ale kluk také, tedy vůbec nejlepší by byl páreček, ale to už je jen z říše snů.

Co ostatní jak pokračujete?

Ahoj JJ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5525
26.6.06 19:24

ahojte, tak ja hlasim „JEN“ prvni probehlou ovu a spontanni ms 14DPO, coz se podarilo hned v cyklu, kdy byla laparka, zhruba po roce s anovu cykly a PCO :)
a taky mam dobrou zpravu…jahudka, ktera kvuli praci musela v lednu prestat chodit, otehotnela ve druhem mesici po laparce kvuli PCO :) ,je ted v 6tt :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5525
29.6.06 14:18

tak doufam, ze si tu nebudu psat sama se sebou :roll:
hlasim, ze telo se po laparce zblaznilo a chysta se na dalsi ovu, uz mam folik 16mm, takze by mela probehnout zitra nebo v sobotu, to znamena 10DC nebo 11DC 8O
a co vy ostatni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
967
29.6.06 14:27

:x Ahoj Zdeni, trochu mě to vzalo, myslela jsem si, že by mi to těhu přeci jen dopadlo, když už jsme byla 51. den. Prosím tě, jak se momentálně léčíš ty? Přírodní léčba vítána. Já už nevím, co bych mohla udělat, jen aby mi ta ovu také proběhla. Teď samozřejmě ještě poslušně spapkám tu Dianu, budu cvičit, brát Gynex, ale co dál? Pak fakt asi prenatal. Z toho mam luft.
Zdeni, já si myslím, že když v Tvém případě vajíčko dozraje a uvolní se, že už se fakt brzy dočkáš. Jen psychika a není problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5525
29.6.06 14:46

moniko, /nevim, kolik toho vis, tak to zopaknu/
ja jsem mela od obvodni gyndr. 2 mesice hormony, ty mi nezabraly, tak jsem sla do CAru, tak mi diagnostikovali PCo a hned me poslali na laparku, s tim, ze pak 3 mesice budu bez niceho a uvidime… zatim se zda, ze to zafungovalo, planuju akorat po ovu pit kontryhel…
prenatalu se neboj, netlacej te hned do IVF a podobne, ale maji tak dost velkou praxi s pripadama jako jsme my, takze i ta lecba by mela byt efektivnejsi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí