Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Některé mám víc jak dva roky, některé pár měsíců, ale ještě jsem nikdy nehnojila ![]()
Ahoj, taky bych si chtěla pořídit orchidej, akorát nevím kde ji koupit - z obchodu mi přijde, že brzy uschne a odejde. Napadlo mě třeba si ji vypěstovat ze semínka..ale na pěstování kytek vůbec nejsem :/ Vždycky si nadšeně koupím kytku, ale třeba za týden mi jde do kopru ![]()
@sarkapos píše:
Ahoj, taky bych si chtěla pořídit orchidej, akorát nevím kde ji koupit - z obchodu mi přijde, že brzy uschne a odejde. Napadlo mě třeba si ji vypěstovat ze semínka..ale na pěstování kytek vůbec nejsem :/ Vždycky si nadšeně koupím kytku, ale třeba za týden mi jde do kopru
Opravdu je lepší orchidej koupit než jí pěstovat ze semínka
…mám jich asi 10 a kvetou mi všechny - opakovaně…
Koupit bych se ji nebála, jen dej opatrně aby neměla nějakou chorobu, nejlíp přímo ze zahradnictví. Jinak když se ti ji bude dařit, je možné, že se ti sama rozmnoží ![]()
JEDNA ORCHIDEJ MI NEKVETE UŽ ROK.DALA JSEM JI TEDY PŘED PÁR DNY DO 15 STUPNŮ. UDĚLALA JSEM DOBŘE?
@Malaga píše:
Opravdu je lepší orchidej koupit než jí pěstovat ze semínka…mám jich asi 10 a kvetou mi všechny - opakovaně…
A mi rozkvetla a opadly všechny listy a schne - hnědne ![]()
@Bubu2828 záleží jaká…na phalenopsis je to málo ale cymbidium úplně v pohodě
@ivik21 tak ji nechej ještě…na květním výhonu ti může ještě vyrazit keiki - mimino
…
@ivik21 tak tu bych nezachraňovala…vypadá to že se ti do srdíčka dostala voda a hniloba…z toho už nic dobrého dle mého nebude…to si kup raději novou ![]()
@kdochcekam píše:díky, taky jsem nad tím uvažovala, ale vyhodil se na tom jednom pupen..
@ivik21 Ten suchý stonek bych odstřihla. Nejsem teda odbornice, ale mám mnoho orchideí a jdou mi krásně. tak jen píšu, co bych udělala já.
@ivik21 píše:
@Malaga to fakt?
tak jako zkusit to můžeš, ale myslím si, že z toho už nic moc dobrého nebude ![]()