Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
crazzi píše:
Ahoj
já zase letos budu péct prvně, tak už se na to těším
Ale ještě je asi brzo, ne?
fragola píše:
Jejda, nestrašJá ještě nejsem na pečení nachystaná vůbec. Začnu asi někdy po Mikuláši s perníčky.
Ale naše nejstarší dcera už min. týden seděla u počítače a googlila recept na vanilkové rohlíčky
ty máš doma hodně pomocníků, to musí jít práce od ruky
![]()
Januliiik píše:
Holky, pečete už nějaké cukroví? Jestli ano tak jaké
nééé,kdybych už pekla, tak to do Mikuláše sežerem ![]()
Januliiik píše:
holky a neporadíte nějaké cukroví z vlašáků?? Nějaké osvědčené
Já dělala ořechové těsto a z něj se už dá lecos (do formiček nebo tvarovat). Fakt výborné:
30 dkg hl. mouky
20 dkg másla
1 vejce
10 dkg cukru krupice
10 dkg mletých ořechů
Letos ale asi ořechové péct nebudu, budu péct jen to, co se nebudu bát dát i mladší dceři. Takže i perníčky budou bez kakaa a zdobené buď tou potahovkou, nebo čokoládou. Mch objevila jsem recept na perníčky bez tuku, nevěřila jsem, že se to spojí, ale výsledek je úžasný. Dělala jsem perníkovou mašinku pro syna kamarádky.
MonnyDee píše:fragola píše:ty máš doma hodně pomocníků, to musí jít práce od ruky
Jejda, nestrašJá ještě nejsem na pečení nachystaná vůbec. Začnu asi někdy po Mikuláši s perníčky.
Ale naše nejstarší dcera už min. týden seděla u počítače a googlila recept na vanilkové rohlíčky![]()
Jo, jen co to vytáhnu z trouby je půlka pryč
Ale co, hlavně, že jim chutná
Asi budu péct po nocích, abych na to měla klid
![]()
Mě se letos péct nechce, nějak nemam náladu, ale až začnu, tak asi začátkem prosince, protože si nejdřív musim vylouskat ořechy a na ty se mi nějak nechce a kdybych zaúkolovala chlapa, tak mi je sežere už při tom louskání ![]()
fragola píše:MonnyDee píše:Jo, jen co to vytáhnu z trouby je půlka pryčfragola píše:ty máš doma hodně pomocníků, to musí jít práce od ruky
Ale naše nejstarší dcera už min. týden seděla u počítače a googlila recept na vanilkové rohlíčky![]()
Ale co, hlavně, že jim chutná
![]()
Jo, vidíš to, na ujídání jsem zapomněla
![]()
Januliiik píše:
holky a neporadíte nějaké cukroví z vlašáků?? Nějaké osvědčené
Mamka dělá z vlašáků nepečené kouličky s višní v rumu uvnitř. Nejoblíbenější cukroví mého otce, dědy, tchána a manžela ![]()
Já ještě nepeču, ale už přemýšlím, co bych tak mohla udělat.
Holky, hoďte sem prosím recept na dobré perníčky ![]()
A kdyby byl i receptík na vanilkové rohlíčky - já posledních pět let vystřídala 5 receptů a všechny byly takové tvrdé
![]()
fragola píše:Jo, jen co to vytáhnu z trouby je půlka pryčAle co, hlavně, že jim chutná
![]()
Já ujídání nikomu netrpím, takže u nás se neujídá. Holt přirozená autorita
. Vloni sjem zjistila, že manžel se dokonce „bál“ ujídat z balkonu i mezi svátky. Ale jak jsem něco naložila na talířek, dlouho se to u nás doma neohřálo
.
ja letos budu delat jen pernicky. budem travit svatky u nasich, tak necham peceni na mamce ![]()
tterka píše:
Já ještě nepeču, ale už přemýšlím, co bych tak mohla udělat.
Holky, hoďte sem prosím recept na dobré perníčky
A kdyby byl i receptík na vanilkové rohlíčky - já posledních pět let vystřídala 5 receptů a všechny byly takové tvrdé![]()
![]()
hkac píše:
Ahoj. Zatím přemýšlím, do čeho se pustím letos. Vidím to na perníčky, linecké, zázvorové sušenky a pak se uvidí, jak bude čas a chuť. Nejspíš zas dostaneme krabičku cukroví od mamky, takže to nechci přehánět. Letos chci zkusit perníčky zdobit potahovací hmotou, tak jsem zvědavá, jak to dopadne. A určitě se chystám na adventní věnec, ten chci rozhodně perníkový, jako vloni.
Perníkový věnec? Podělila by ses prosím o „recept“?
Jako jak se dělá, jak vypadá? To by mě zajímalo
Jakože se tomuhle normálně nevěnuju ( perníkovým domečkům a pod. tak tohle by mohlo být zajímavý