Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
tterka píše:
Já ještě nepeču, ale už přemýšlím, co bych tak mohla udělat.
Holky, hoďte sem prosím recept na dobré perníčky
A kdyby byl i receptík na vanilkové rohlíčky - já posledních pět let vystřídala 5 receptů a všechny byly takové tvrdé![]()
![]()
Peču už několikátý rok perníčky podle mé kamarádky a dají se jíst hned:
60 dkg hladké mouky
25 dkg moučk. cukru
20 dkg másla
6 lžic medu
2 lžíce kakas
3 vejce
1 prášek do perníku
Po upečení potřít bílkem.
Vanilkové rohlíčky
15 dkg hladké mouky, 12 dkg másla, 8 dkg mletých ořechů, 5 dkg moučk. cukru
Měkké jsou, ale těsto se dost drobí, máme rádi malinké rohlíčky a ty se těžko tvarují.
Pak mám od kamarádky recept na moc dobré pracny.
Už jsem nějaké našla..krááása, to stojí za to zkusit
http://www.google.cz/search?…
rozhodně ještě nepeču -začínám až v prosinci -kdo by taky jedl tak staré cukroví ( u nás tedy nikdo). Většinou okolo mikuláše udělám perníky, aby se rozležely, pak ten zbytek.
Taky ještě ne
začnu začátkem prosince. Ale už se těším, miluju uždibovaní těsta
![]()
Kalla1412 píše:hkac píše:Perníkový věnec? Podělila by ses prosím o „recept“?
Ahoj. Zatím přemýšlím, do čeho se pustím letos. Vidím to na perníčky, linecké, zázvorové sušenky a pak se uvidí, jak bude čas a chuť. Nejspíš zas dostaneme krabičku cukroví od mamky, takže to nechci přehánět. Letos chci zkusit perníčky zdobit potahovací hmotou, tak jsem zvědavá, jak to dopadne. A určitě se chystám na adventní věnec, ten chci rozhodně perníkový, jako vloni.
Jako jak se dělá, jak vypadá? To by mě zajímalo
Jakože se tomuhle normálně nevěnuju ( perníkovým domečkům a pod. tak tohle by mohlo být zajímavý
Vloni jsem dělala poprvé. Z normálního perníčkového těsta jsem vykrojila (rádýlkem podle talíře) velké kolo s kruhovým otvorem uprostřed a pak zdobila. Pod svíčky jsem dala velké hvězdy a mezi ně co mě zrovna napadlo, každý byl jiný.
Januliiik píše:
Holky, pečete už nějaké cukroví? Jestli ano tak jaké
ahoj Janulicku ![]()
nepecu a budu pect jen pernicky s malou, zbytek mam uz asi jako poslednich 5 let objednan.
hkac píše:Kalla1412 píše:Vloni jsem dělala poprvé. Z normálního perníčkového těsta jsem vykrojila (rádýlkem podle talíře) velké kolo s kruhovým otvorem uprostřed a pak zdobila. Pod svíčky jsem dala velké hvězdy a mezi ně co mě zrovna napadlo, každý byl jiný.hkac píše:Perníkový věnec? Podělila by ses prosím o „recept“?
Ahoj. Zatím přemýšlím, do čeho se pustím letos. Vidím to na perníčky, linecké, zázvorové sušenky a pak se uvidí, jak bude čas a chuť. Nejspíš zas dostaneme krabičku cukroví od mamky, takže to nechci přehánět. Letos chci zkusit perníčky zdobit potahovací hmotou, tak jsem zvědavá, jak to dopadne. A určitě se chystám na adventní věnec, ten chci rozhodně perníkový, jako vloni.
Jako jak se dělá, jak vypadá? To by mě zajímalo
Jakože se tomuhle normálně nevěnuju ( perníkovým domečkům a pod. tak tohle by mohlo být zajímavý
Pernikovy věnec je skvělý napad
Děkuji za inspiraci
![]()
já letos přemýšlím ,že napeču v předstihu ,narvu do mrazáku,už pomalu koukám co je kde v akci ,už mám heru ,zítra dojdu pro hl. mouku a ještě teda nevim jakou koupim marmeládu ,jestli lineckou..mažete to někdo džemem?V těch hypermarketech moc těch marmelád neni.Jinak radši dělam buchty než cukroví
ale patří to k Vánocům ,tak musim..
Tak u nás je to tak půl na půl… sice letos nevím co ještě péct budu, ale asi udělám jen linecké a pár perníčků, neboť jak již tady psala jedna pisatelka… máme rovněž za pár dní termínek… takže uvidím, jak to zvládnu… a pokud ne já, tak to zvládne moje babička za všechny… ![]()
Billi píše:Januliiik píše:Mamka dělá z vlašáků nepečené kouličky s višní v rumu uvnitř. Nejoblíbenější cukroví mého otce, dědy, tchána a manžela
holky a neporadíte nějaké cukroví z vlašáků?? Nějaké osvědčené
mě čeká stimulace takže dávky hormonů a to se vidim jak u toho budu brečet kvůli každé chcíplé mouše,takže to udělam taky než mě bude bolet břicho a než budu psychicky k.o.
Já bych se měla vybičovat a poprvé upéct pusinky. Ty pekla u nás vždycky jen babička, zemřela loni
Zásobovala s nimi celou rodinu. Měla bych to po ní pževzít. Maminka asi ne, ta dělá svých 14-20 druhů, takže zvyšovat počet už nechce.
Jsou pusinky těžké?
Eliška píše:
Já bych se měla vybičovat a poprvé upéct pusinky. Ty pekla u nás vždycky jen babička, zemřela loniZásobovala s nimi celou rodinu. Měla bych to po ní pževzít. Maminka asi ne, ta dělá svých 14-20 druhů, takže zvyšovat počet už nechce.
Jsou pusinky těžké?