Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Myrha píše:
aha to bude tím, že to dělám z pěti
Vánočka se dá začínat klidně z deseti a pořád je to stejný způsob, respektive určitě je i nějaký jiný, ale pak už znám jen ten, jak se uplete celá vánočka najednou. Fakt mě to zajímá, jak to děláš, vůbec si nemyslim, že je to blbost, jen to nechápu. Jinak upletu i pomlázku ze 16ti proutků a košík, to se nevytahuju, jen že znám jen zažité způsoby.
Paoloska píše:Myrha píše:Vánočka se dá začínat klidně z deseti a pořád je to stejný způsob, respektive určitě je i nějaký jiný, ale pak už znám jen ten, jak se uplete celá vánočka najednou. Fakt mě to zajímá, jak to děláš, vůbec si nemyslim, že je to blbost, jen to nechápu. Jinak upletu i pomlázku ze 16ti proutků a košík, to se nevytahuju, jen že znám jen zažité způsoby.
aha to bude tím, že to dělám z pěti
No dělám vánočku buď 5-3 nebo 5-3-2, podle toho jak se mi to jeví, když to dělám. Často jen 5-3, protože dovnitř dávám kousky mandlí a když to mám moc tenký ty pásky, tak se mi to trhá a nemám ráda obrovské vánočky, ani bychom to nesnědli.
No a když se plete z 5ti tak to je jako ze tří jen přes ty 2. Tj. přeložíš z jené strany přes dvě a pak jdeš z druhé strany a překládáš zase přes dvě. Pak teda protože neumím ten začátek utáhnout, tak to upletu od prostřed nahoru tak, že ty krajní podkládám přes 2. Nevím jak to popsat ![]()
koukám,že jste všichni pilní a pečete
Já nevím,ale mě to nikdy nebavilo a nebaví
.Začala jsem péct jen kvůli dětem,abych navodila vánoční atmosféru,děti mi vždy pomáhají,ale děláme jen dva druhy,letos se mi do toho vůbec nechce.Je tu vůbec někdo,kdo nepeče vůbec?
ahoj zakelko, tak me se do toho letos taky nechce, ja jsem vzdy pekla 10 druhu, letos jsem zredukovala na 5 druhu a budu rada…
co že?10 druhů???
Ty jsi blázen,i 5 je na mě moc,jsem ráda,že udělám 2 druhy+ nepečený čokoládový kuličky
Zrovna jsem se dneska do toho pustila,teda zatím jsem udělala 1 těsto na linecký a zatím odpočívá v lednici,ale děti už se nemůžou dočkat až budou vykrajovat,takže tak za hoďku budem péct ![]()
jo navic nez 5 druhu nemam s malym ditetem nervy… vse z jedne davky proste jen tak na jedno odpoledne prace
tak už mám i druhé těsto na vanilkový rohlíčky
.A jak máš staré díťátko? ![]()
Hmm,tak já se taky hlásím k těm co se jim moc nechce. Před Mikulášem jsem udělala perníčky no ateď teda dělám nugárové tyčky,kakaové dortíčky,pracny 2druhy a prubla jsem recept od švagrové na linecké košíčky. (pracny tedy budu dělat až o víkendu) to prostě nestíhám ![]()
Ale asi před týdnem jsem mluvila s kamarádkou,která si taky stěžovala, že nestíhá má 3kluky a 6týdnů starou holčičku vylezlo z ní, že mám jen 7 druhů
a plánuje 36 jako obvykle
.
týý vo.éé,36 druhů,jo?Tak to je potom jak stroj
Perníčky jsem taky chtěla udělat,ještě jsem je nikdy nedělala,ale syn je hrozně miluje,ale uvidím jak se mi bude chtít
Jinak já čekám taky čtvrté mimčo,na konci února,doma mám dceru a dva kluky ![]()
jj, ona je hrozná aktivistka a hlavně ji to hrozně baví-což já teda nechápu.
4tý mimčo
Teda já si říkala, že kámoška bude asi jedna z mála,ale ono jak tu koukám je dost mamin co se nebojí a 4tý klidně daj
Si to nedovedu představit, Já mám dceru 9let(začínající puboška-už má chvílema fakt dost) a druhou holčinu 8měsíců A mám pocit, že na mé nervy je to až moc velká dávka ![]()
Jo a co bude to 4té? Holka nebo kluk?
Uju píše:
Hmm,tak já se taky hlásím k těm co se jim moc nechce. Před Mikulášem jsem udělala perníčky no ateď teda dělám nugárové tyčky,kakaové dortíčky,pracny 2druhy a prubla jsem recept od švagrové na linecké košíčky. (pracny tedy budu dělat až o víkendu) to prostě nestíhám
Ale asi před týdnem jsem mluvila s kamarádkou,která si taky stěžovala, že nestíhá má 3kluky a 6týdnů starou holčičku vylezlo z ní, že mám jen 7 druhůa plánuje 36 jako obvykle
![]()
![]()
.
Tak to je fakt dobrá, to jsem ještě neslyšela, že by někdo pekl tolik druhů
Budu dělat jenom 4 druhy, to nám stačí, stejně už to po týdnu nikdo nejí ![]()
Tak já mám letos opačný problém, vždycky jsem měla tak 12 druhů, ale viděla jsem, že samozřejmě některý jdou méně na odbyt, tak jsem je seškrtala, a teď dumám, čím to nahradit
, mít pod 10 se mi nějak příčí.
Nepočítala ta kamarádka s 36 druhy každou dávku? Já totiž ty oblíbené dělám většinou z trojité dávky, to by to taky naskákalo.
Jinak děti mám taky tři, už docela pomáhají, pětiletý už je šikovný, tříletá dvojčata - holky, těm musím činnost trochu vymýšlet, rohlíčky po nich převalovat… No ale zas když ony z toho mají takovou radost. ![]()
Betty03 píše:
Tak já mám letos opačný problém, vždycky jsem měla tak 12 druhů, ale viděla jsem, že samozřejmě některý jdou méně na odbyt, tak jsem je seškrtala, a teď dumám, čím to nahradit, mít pod 10 se mi nějak příčí.
Nepočítala ta kamarádka s 36 druhy každou dávku? Já totiž ty oblíbené dělám většinou z trojité dávky, to by to taky naskákalo.
Jinak děti mám taky tři, už docela pomáhají, pětiletý už je šikovný, tříletá dvojčata - holky, těm musím činnost trochu vymýšlet, rohlíčky po nich převalovat… No ale zas když ony z toho mají takovou radost.
Nene každý druh dělá podle toho jak to jde na odbyt něco z 6ti dávek jiný jen ze 2. dávek. Prostě ona je nadčenec, jinak chceš mám recept na nutelové tyčky s oříškama - všem hrozně chutnají(ale jsou teda dost pracný a všude kolem bordel)