Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Já začnu zítra. udělám Vánoční štoly a zázvorky. Potom budu postupně, ale asi celý příští týden. Hlavně si napeču základy.
Já budu péct až nejdříve 2 týdny před Vánocemi.
Asi to nechám na 11-13. prosince pečené a tak týden před Štědrým dnem vosí hnízda, kuličky rumové a ostatní. Ale my děláme max. 6-7 druhů, takže s tím nebude tolik práce.
Perníčky už mám, už mám i linecký. Ale oni mi to sežerou, takže budu všechno dopékat ještě jednou.
Až po Mikuláši. Myslím si, že je ještě brzy. I když čtu, že už mají dost ženy napečeno.
Já se chystám dneska na těsto na pernicky
a už jsem vytáhla recepty a probírám, co bude letos. Ale na ty běžné druhy mi přijde ještě brzo, to by se do Vánoc sežralo a mně hrozně nebaví dopíkat
![]()
Edit: tak mě napadá, necháváte treba perníkové těsto uležet, ženy? Slyšela jsem, že někdo i dva týdny to nechá ležet ![]()
@Carmen6
@terinka4444 tak já nechávám většinou přes noc, ale těch 14 dní mě docela vyděsilo, vždyť v tom jsou vajíčka
sice se to pak upeče, ale měla bych strach
Zrovna jsem dopatlala těsto na perníčky. Zbytek budu tvořit někdy po příštím týdnu, jinak to do Vánoc sežeru ![]()
@Carmen6 píše:
Pecete už něco? My dnes perníčky, jinak zatím nic.
Ještě ne, většinou až pod Mikuláši, a jako první budou také perníčky.
Pokud se dobře uloží, určitě nevadí, když je upečete již nyní.
@Akivasha ach jo já musím taky začít :/ to těsto na perníky je nejhorší patlačka s tím medem tam, nejradši bych s tím vždycky flákla do kouta. Jdu si aspoň nadrtit koření, třeba mě to naladí
![]()
@Carmen6
Už jo.
Rohlicky, linecke, pernicky jsem včera pekla, cokolady už taky jsou.
V lednici mám ještě těsto na isske kolečka, tvarohove cukroví, kosicky. Musím zpracovat bílky, tak v tydnu udelam pusinky. Pak už jen nepecene. A kremrole, venecky. Chybí mi těsto na pracny.
Letos poprvé pecu vše ze spaldove a třtinoveho cukru, stevie, tak jsem měla strach, že to bude třeba moc tuhé a ono je to krehke, hned se dá jist.
Holky, jak dopredu byste zacly pect alehackove cukrovi a podvodnice (drozdove), pak taky chci delat sladke ravioly kam se do testa pridava ricotta. Vsechny 3 jsou pry brzo mekke, ale nezkazu se ti, kdyz ti udelam driv. Kvulu terminu pirodu..
Jj letos uz pecu. Nevim jak mi kvuli tehu bude za 2 tydny, tak to chci mit hotove. V prubehu budu stejne dodelavat a pak nepecene