Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Januliiik píše:
nejsoujá je kdysi dělala a byly
našlehala jsem sníh a do toho cukr a kokos a pak přes pytlík děláš pusinky a pečeš do zlatova
Eliška píše:
Já bych se měla vybičovat a poprvé upéct pusinky. Ty pekla u nás vždycky jen babička, zemřela loniZásobovala s nimi celou rodinu. Měla bych to po ní pževzít. Maminka asi ne, ta dělá svých 14-20 druhů, takže zvyšovat počet už nechce.
Jsou pusinky těžké?
me se nikdy nepovede je ususit, vzdycky je mam mekky a nejdou ani sundat z peciciho papiru ![]()
lenholka píše:Januliiik píše:me se nikdy nepovede je ususit, vzdycky je mam mekky a nejdou ani sundat z peciciho papiru
nejsoujá je kdysi dělala a byly
našlehala jsem sníh a do toho cukr a kokos a pak přes pytlík děláš pusinky a pečeš do zlatova
Eliška píše:
Já bych se měla vybičovat a poprvé upéct pusinky. Ty pekla u nás vždycky jen babička, zemřela loniZásobovala s nimi celou rodinu. Měla bych to po ní pževzít. Maminka asi ne, ta dělá svých 14-20 druhů, takže zvyšovat počet už nechce.
Jsou pusinky těžké?
janulik no tudle jsem to susila asi 5 hodin a stejne kulovy
pry na 50 stupnu hodku a pul, no haha
Nepecu a obdivuju zensky co pecou cele noci, no pak se predhaneji ktera napekla vice druhu, a stezuji jak jsou vycerpane, moc tomu nerozumim ale kazdeho vec. Pece tchyne a to je druh co jsem popsala v zacaku. Pece pomalu pro celou vesnici. My od ni berem, medovnicky, rakvicky, laskonky, vosi hnizda, vetrnicky, trubicky atd. spise takove kremove veci a ne moc tipicke vanocni cukrovi. Ja to suchy(linecky) moc nemusim.
hkac píše:Kalla1412 píše:Vloni jsem dělala poprvé. Z normálního perníčkového těsta jsem vykrojila (rádýlkem podle talíře) velké kolo s kruhovým otvorem uprostřed a pak zdobila. Pod svíčky jsem dala velké hvězdy a mezi ně co mě zrovna napadlo, každý byl jiný.hkac píše:Perníkový věnec? Podělila by ses prosím o „recept“?
Ahoj. Zatím přemýšlím, do čeho se pustím letos. Vidím to na perníčky, linecké, zázvorové sušenky a pak se uvidí, jak bude čas a chuť. Nejspíš zas dostaneme krabičku cukroví od mamky, takže to nechci přehánět. Letos chci zkusit perníčky zdobit potahovací hmotou, tak jsem zvědavá, jak to dopadne. A určitě se chystám na adventní věnec, ten chci rozhodně perníkový, jako vloni.
Jako jak se dělá, jak vypadá? To by mě zajímalo
Jakože se tomuhle normálně nevěnuju ( perníkovým domečkům a pod. tak tohle by mohlo být zajímavý
Věnec vypadá suprově
Možná zkusím taky, díky za inspiraci.
jinak já jsem začínala vždy péct tak začátkem adventu. Snažím se mít něco napečeno, ale ne moc, neboť taky mám tchyni, která peče a peče a peče. Švagrové (své dceři) na svatbu upekla 51 druhů cukroví. ![]()
u nas se pece az tak kolem pulky prosince, nebot drive by se to sezralo a ja bych musela peci znova…
Já už začala, ale ne na vánoce. Manžel bude mít narozky a mě hrozně baví píct a hlavně cukroví. Jinak peču tak 10 dní před vánocemi, i perníčky, mám recept, že jsou měkké hned po upečení.
dneska jsem začla havajské ..krásně to voní …a šoupnu to k ledu ..
saracenka píše:
dneska jsem začla havajské ..krásně to voní …a šoupnu to k ledu ..
takze na vanoce budes mit hawaii
![]()
janik73 píše:saracenka píše:takze na vanoce budes mit hawaii
dneska jsem začla havajské ..krásně to voní …a šoupnu to k ledu ..![]()
![]()
na Vánoce budu mít jiné starosti víš ,potřebuju to dát k ledu a jen vytahovat ..
aha, takze to chapu, pak to vytahnes z mrazaku a je vymalovano…
janik73 píše:
aha, takze to chapu, pak to vytahnes z mrazaku a je vymalovano…
My začneme péct v adventu. Děti se už těší, dneska jsme si prohlíželi časopisy s cukrovím, abychom se naladili, a říkali, co budeme péct. Zásobujeme celou rodinu.
Oblíbené druhy musí být za ze 4 dávek.
Těším se, že už za 14 dní budeme péct první vánočku, pečeme každou sobotu, aby na adventní neděli byla čerstvá k snídani. Teď se musím soustředit na úklid domu.
Jinak co se ujídání týče, dokud jsem byla u rodičů, tak jsme pekli tak stejně od začátku adventu, hromadilo se to v kameninových hrncích ve špajzu, že bychom si dali na talířek před Štědrým dnem, to neee, ale bráchové a hlavně taťka chodili „tajně“ ujídat. My to samozřejmě s mamkou i ségrou poznaly, ale prostě jsme jim tu radost nechtěly kazit, takže před svátky těsně jsme ještě dopíkaly třeba dvě dávky vanilkových rohlíčků, kterých byla v hrnci polovina. ![]()
Pamatuji si ze babca pekla cukrovi, pernicky hlavne a my s brachou taky chodivali ujidat radoby tajne, vetsinou napekla a nez to zmeklo bylo to sezrany tak musela znovu a mekke byli az na silvestra.