Pečete už cukroví?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4509
9.11.11 20:49
Januliiik píše:
nejsou :-) já je kdysi dělala a byly :-P našlehala jsem sníh a do toho cukr a kokos a pak přes pytlík děláš pusinky a pečeš do zlatova :-)
Eliška píše:
Já bych se měla vybičovat a poprvé upéct pusinky. Ty pekla u nás vždycky jen babička, zemřela loni :cry: Zásobovala s nimi celou rodinu. Měla bych to po ní pževzít. Maminka asi ne, ta dělá svých 14-20 druhů, takže zvyšovat počet už nechce.
Jsou pusinky těžké?

me se nikdy nepovede je ususit, vzdycky je mam mekky a nejdou ani sundat z peciciho papiru :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
9.11.11 20:51
tak nechat dýl, mě se jednou povedly také šutry :lol: :lol: že si to kdysi tatík máčel do čaje, aby to mohl pohryzt :lol: ale to bylo fakt jednou
lenholka píše:
Januliiik píše:
nejsou :-) já je kdysi dělala a byly :-P našlehala jsem sníh a do toho cukr a kokos a pak přes pytlík děláš pusinky a pečeš do zlatova :-)
Eliška píše:
Já bych se měla vybičovat a poprvé upéct pusinky. Ty pekla u nás vždycky jen babička, zemřela loni :cry: Zásobovala s nimi celou rodinu. Měla bych to po ní pževzít. Maminka asi ne, ta dělá svých 14-20 druhů, takže zvyšovat počet už nechce.
Jsou pusinky těžké?
me se nikdy nepovede je ususit, vzdycky je mam mekky a nejdou ani sundat z peciciho papiru :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4509
10.11.11 16:22

janulik no tudle jsem to susila asi 5 hodin a stejne kulovy :nevim: pry na 50 stupnu hodku a pul, no haha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2458
10.11.11 16:31

Nepecu a obdivuju zensky co pecou cele noci, no pak se predhaneji ktera napekla vice druhu, a stezuji jak jsou vycerpane, moc tomu nerozumim ale kazdeho vec. Pece tchyne a to je druh co jsem popsala v zacaku. Pece pomalu pro celou vesnici. My od ni berem, medovnicky, rakvicky, laskonky, vosi hnizda, vetrnicky, trubicky atd. spise takove kremove veci a ne moc tipicke vanocni cukrovi. Ja to suchy(linecky) moc nemusim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24180
10.11.11 16:35
hkac píše:
Kalla1412 píše:
hkac píše:
Ahoj. Zatím přemýšlím, do čeho se pustím letos. Vidím to na perníčky, linecké, zázvorové sušenky a pak se uvidí, jak bude čas a chuť. Nejspíš zas dostaneme krabičku cukroví od mamky, takže to nechci přehánět. Letos chci zkusit perníčky zdobit potahovací hmotou, tak jsem zvědavá, jak to dopadne. A určitě se chystám na adventní věnec, ten chci rozhodně perníkový, jako vloni :palec: .
Perníkový věnec? Podělila by ses prosím o „recept“? :lol: Jako jak se dělá, jak vypadá? To by mě zajímalo :nevim: Jakože se tomuhle normálně nevěnuju ( perníkovým domečkům a pod. tak tohle by mohlo být zajímavý
Vloni jsem dělala poprvé. Z normálního perníčkového těsta jsem vykrojila (rádýlkem podle talíře) velké kolo s kruhovým otvorem uprostřed a pak zdobila. Pod svíčky jsem dala velké hvězdy a mezi ně co mě zrovna napadlo, každý byl jiný.

Věnec vypadá suprově :palec: :potlesk: Možná zkusím taky, díky za inspiraci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24180
10.11.11 16:40

jinak já jsem začínala vždy péct tak začátkem adventu. Snažím se mít něco napečeno, ale ne moc, neboť taky mám tchyni, která peče a peče a peče. Švagrové (své dceři) na svatbu upekla 51 druhů cukroví. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7887
10.11.11 16:52

u nas se pece az tak kolem pulky prosince, nebot drive by se to sezralo a ja bych musela peci znova…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
11.11.11 16:13

Já už začala, ale ne na vánoce. Manžel bude mít narozky a mě hrozně baví píct a hlavně cukroví. Jinak peču tak 10 dní před vánocemi, i perníčky, mám recept, že jsou měkké hned po upečení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
saracenka
11.11.11 16:45

dneska jsem začla havajské ..krásně to voní …a šoupnu to k ledu ..

• Citovat
  • Upravit
7887
11.11.11 16:50
saracenka píše:
dneska jsem začla havajské ..krásně to voní …a šoupnu to k ledu ..

takze na vanoce budes mit hawaii :potlesk: :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
saracenka
11.11.11 16:51
janik73 píše:
saracenka píše:
dneska jsem začla havajské ..krásně to voní …a šoupnu to k ledu ..
takze na vanoce budes mit hawaii :potlesk: :potlesk: :potlesk:

na Vánoce budu mít jiné starosti víš ,potřebuju to dát k ledu a jen vytahovat ..

• Citovat
  • Upravit
7887
11.11.11 16:58

aha, takze to chapu, pak to vytahnes z mrazaku a je vymalovano…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
saracenka
11.11.11 18:08
:pankac:
janik73 píše:
aha, takze to chapu, pak to vytahnes z mrazaku a je vymalovano…
:pankac:
  • Citovat
  • Upravit
Betty03
11.11.11 18:28

My začneme péct v adventu. Děti se už těší, dneska jsme si prohlíželi časopisy s cukrovím, abychom se naladili, a říkali, co budeme péct. Zásobujeme celou rodinu. :mrgreen: Oblíbené druhy musí být za ze 4 dávek.
Těším se, že už za 14 dní budeme péct první vánočku, pečeme každou sobotu, aby na adventní neděli byla čerstvá k snídani. Teď se musím soustředit na úklid domu.
Jinak co se ujídání týče, dokud jsem byla u rodičů, tak jsme pekli tak stejně od začátku adventu, hromadilo se to v kameninových hrncích ve špajzu, že bychom si dali na talířek před Štědrým dnem, to neee, ale bráchové a hlavně taťka chodili „tajně“ ujídat. My to samozřejmě s mamkou i ségrou poznaly, ale prostě jsme jim tu radost nechtěly kazit, takže před svátky těsně jsme ještě dopíkaly třeba dvě dávky vanilkových rohlíčků, kterých byla v hrnci polovina. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2458
11.11.11 18:33

Pamatuji si ze babca pekla cukrovi, pernicky hlavne a my s brachou taky chodivali ujidat radoby tajne, vetsinou napekla a nez to zmeklo bylo to sezrany tak musela znovu a mekke byli az na silvestra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí