Pečete už cukroví?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Betty03
9.12.11 16:42

Tak joo. Já mám časopisy, ale kolikrát udělám něco, co nemám odzkoušený, a nic moc to není. :? Já bych 36 druhů nevěděla, jaký udělat, my máme ty oblíbený a dál nevím. :think:

• Citovat
  • Upravit
284
9.12.11 17:00
Uju píše:
jj, ona je hrozná aktivistka a hlavně ji to hrozně baví-což já teda nechápu.
4tý mimčo 8o Teda já si říkala, že kámoška bude asi jedna z mála,ale ono jak tu koukám je dost mamin co se nebojí a 4tý klidně daj :lol: Si to nedovedu představit, Já mám dceru 9let(začínající puboška-už má chvílema fakt dost) a druhou holčinu 8měsíců A mám pocit, že na mé nervy je to až moc velká dávka :-)
Jo a co bude to 4té? Holka nebo kluk?

jojo,mojí dceři je 10 let,takže vím o čem mluvíš,fakt začínajíci puberťačka :roll: ,ale zase někdy i pomůže třeba pohlídá mladšího,jako už se na ní můžu spolehnout,ale mám ovšem i ty svoje nálady(puberťácký) :? To čtvrté bude kluk,takže 1 holka a 3 kluci(raubiři),ale těším se :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
9.12.11 17:00

Polévané nugátové tyčky

125g hl. mouky
na špičku nože prášek do pečiva
50g cukru , špetku sole
1vejce
75g másla

Z toho všeho zhňácat těsto a buď vykrájet nebo vyřezat proužky cca 1,5×4cm upéct (sporák 200stupňů , plyn stupeň 3 asi 8-10min)

Nutelu rozehřát ve vodní lázni a sáčkem ji nanést na tyčky, do ni zapíchat po 2-3 lískových oříšků a nechat zchladnout.

Udělat čokoládovou polevu a buď polít ale já je raději smáčím. A opět nechat v chladu ztuhnout. Je dobré dát pod tyčky frish folii, protože jinak se čokoláda přilepí a nejsou oddělat :-)

Jinak tohle je dávka na cca 60ks.
No a jak už jsem psala, všichni se po tom můžou utlouct :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
284
9.12.11 17:23

tak už máme upečeno,teda jen dva druhy,linecký a rohlíčky,chtěla jsem udělat ještě z jedný dávky,ale ksšlu na to,strašně mě u toho bolej záda :( Ale ty nugátové tyčky bych mohla ještě zkusit :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
9.12.11 21:34
zakelka,s píše:
týý vo.éé,36 druhů,jo?Tak to je potom jak stroj 8o Perníčky jsem taky chtěla udělat,ještě jsem je nikdy nedělala,ale syn je hrozně miluje,ale uvidím jak se mi bude chtít :? Jinak já čekám taky čtvrté mimčo,na konci února,doma mám dceru a dva kluky :mrgreen:

Perníčky už teď je docela pozdě… tak si je nech na nějaký jiný rok. Aby nebyly tvrdý. I když na netu jsou recepty, na tzv. perníčky na poslední chvíli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17969
9.12.11 21:38

Myrho, myslím, že receptů na hned jedlé perníčky je hodně :) Já dělám recept, že fakt jdou jíst okamžitě. Takže pozdě určitě není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
9.12.11 21:43

Některý roky jsem pekla hodně, ale 36 druhů je fakt nářez. A třeba z 6 dávek? To peče pro celou vesnici a široké okolí??? Moje mamka taky někdy dělala třeba 30 druhů (když počítám všechno). Ale vždy max. z jedné dávky a to se rozdalo roidně a dojídalo se to v lednu. Což mě teda nikdy nevadilo, já cukroví můžu furt. Teď mamka už moc nepeče a já si peču pro radost tak cca 10-15 druhů, ale z polovičních dávek, teda jeden (max. 2 plechy) od druhu. Půlku rozdám a půlka zůstane doma a před Silvestrem už musím péct koláč :))). Letos mám ale 2 druhy a vidím to tak na 6 z mé strany. A možná něco koupím. Nebo nechám tak. zatím mám nějaké jablečné cookies (recept jsem si vymyslela) a košíčky. Uvidím kolik toho zvládnu o víkendu. Ale stresovat se nebudu :) Tak pečení zdar!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
9.12.11 21:45
Eliška píše:
Myrho, myslím, že receptů na hned jedlé perníčky je hodně :) Já dělám recept, že fakt jdou jíst okamžitě. Takže pozdě určitě není.

tak třeba zakelce poradíš recpt :) já dělala vždy jen proleželý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17969
9.12.11 21:50

Můj recept je v této diskusi na stránce 3 ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6532
9.12.11 21:56

Holky, možná budete závidět, ale u nás peče chlap  :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
9.12.11 22:37
MeloryNox píše:
Holky, možná budete závidět, ale u nás peče chlap :D

No, nekecej 8o Blednu závistí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
9.12.11 23:44
MeloryNox píše:

taky znám jednoho takovýho… ale ten můj teda „jen“ vaří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7887
10.12.11 05:09
MeloryNox píše:

tak letos bych to v mem :poblion: stavu ocenila, ale muj chlap v kuchyni to je nestesti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Betty03
10.12.11 19:15

Holky, můj teda taky peče - jako já udělám těsta a on pomáhá. Dokonce mě během dne z práce skypem vyhrožoval, ať všechno neupeču, ať na něj něco zbyde. Dneska dopoledne jsem musela na poštu, a než jsem se vrátila, měli s dětmi skoro upečený jeden druh lineckých. Tchán třeba tchýni taky pomáhá, já myslím, že ti chlapi rádi pomůžou, když vidí ten lákavý výsledek. :lol: Ten můj teda taky je rád s dětmi, že to bere jako společnou akci. že by jako sám po večerech pekl, to ne, ale se mnou nebo dětmi přiloží ruku k dílu.

• Citovat
  • Upravit
6532
21.12.11 21:42
Uju píše:
MeloryNox píše:
No, nekecej 8o Blednu závistí :mrgreen:

Vzhledem k tomu, že je dceři jen 7 měs., tak místo cukroví přítel upeče medovník (pro mě) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí