Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Uju píše:
jj, ona je hrozná aktivistka a hlavně ji to hrozně baví-což já teda nechápu.
4tý mimčoTeda já si říkala, že kámoška bude asi jedna z mála,ale ono jak tu koukám je dost mamin co se nebojí a 4tý klidně daj
Si to nedovedu představit, Já mám dceru 9let(začínající puboška-už má chvílema fakt dost) a druhou holčinu 8měsíců A mám pocit, že na mé nervy je to až moc velká dávka
Jo a co bude to 4té? Holka nebo kluk?
jojo,mojí dceři je 10 let,takže vím o čem mluvíš,fakt začínajíci puberťačka
,ale zase někdy i pomůže třeba pohlídá mladšího,jako už se na ní můžu spolehnout,ale mám ovšem i ty svoje nálady(puberťácký)
To čtvrté bude kluk,takže 1 holka a 3 kluci(raubiři),ale těším se ![]()
Polévané nugátové tyčky
125g hl. mouky
na špičku nože prášek do pečiva
50g cukru , špetku sole
1vejce
75g másla
Z toho všeho zhňácat těsto a buď vykrájet nebo vyřezat proužky cca 1,5×4cm upéct (sporák 200stupňů , plyn stupeň 3 asi 8-10min)
Nutelu rozehřát ve vodní lázni a sáčkem ji nanést na tyčky, do ni zapíchat po 2-3 lískových oříšků a nechat zchladnout.
Udělat čokoládovou polevu a buď polít ale já je raději smáčím. A opět nechat v chladu ztuhnout. Je dobré dát pod tyčky frish folii, protože jinak se čokoláda přilepí a nejsou oddělat ![]()
Jinak tohle je dávka na cca 60ks.
No a jak už jsem psala, všichni se po tom můžou utlouct ![]()
tak už máme upečeno,teda jen dva druhy,linecký a rohlíčky,chtěla jsem udělat ještě z jedný dávky,ale ksšlu na to,strašně mě u toho bolej záda
Ale ty nugátové tyčky bych mohla ještě zkusit ![]()
zakelka,s píše:
týý vo.éé,36 druhů,jo?Tak to je potom jak strojPerníčky jsem taky chtěla udělat,ještě jsem je nikdy nedělala,ale syn je hrozně miluje,ale uvidím jak se mi bude chtít
Jinak já čekám taky čtvrté mimčo,na konci února,doma mám dceru a dva kluky
Perníčky už teď je docela pozdě… tak si je nech na nějaký jiný rok. Aby nebyly tvrdý. I když na netu jsou recepty, na tzv. perníčky na poslední chvíli…
Myrho, myslím, že receptů na hned jedlé perníčky je hodně
Já dělám recept, že fakt jdou jíst okamžitě. Takže pozdě určitě není.
Některý roky jsem pekla hodně, ale 36 druhů je fakt nářez. A třeba z 6 dávek? To peče pro celou vesnici a široké okolí??? Moje mamka taky někdy dělala třeba 30 druhů (když počítám všechno). Ale vždy max. z jedné dávky a to se rozdalo roidně a dojídalo se to v lednu. Což mě teda nikdy nevadilo, já cukroví můžu furt. Teď mamka už moc nepeče a já si peču pro radost tak cca 10-15 druhů, ale z polovičních dávek, teda jeden (max. 2 plechy) od druhu. Půlku rozdám a půlka zůstane doma a před Silvestrem už musím péct koláč
. Letos mám ale 2 druhy a vidím to tak na 6 z mé strany. A možná něco koupím. Nebo nechám tak. zatím mám nějaké jablečné cookies (recept jsem si vymyslela) a košíčky. Uvidím kolik toho zvládnu o víkendu. Ale stresovat se nebudu
Tak pečení zdar!
Eliška píše:
Myrho, myslím, že receptů na hned jedlé perníčky je hodněJá dělám recept, že fakt jdou jíst okamžitě. Takže pozdě určitě není.
tak třeba zakelce poradíš recpt
já dělala vždy jen proleželý.
MeloryNox píše:
Holky, možná budete závidět, ale u nás peče chlap
No, nekecej
Blednu závistí ![]()
MeloryNox píše:
taky znám jednoho takovýho… ale ten můj teda „jen“ vaří.
MeloryNox píše:
tak letos bych to v mem
stavu ocenila, ale muj chlap v kuchyni to je nestesti…
Holky, můj teda taky peče - jako já udělám těsta a on pomáhá. Dokonce mě během dne z práce skypem vyhrožoval, ať všechno neupeču, ať na něj něco zbyde. Dneska dopoledne jsem musela na poštu, a než jsem se vrátila, měli s dětmi skoro upečený jeden druh lineckých. Tchán třeba tchýni taky pomáhá, já myslím, že ti chlapi rádi pomůžou, když vidí ten lákavý výsledek.
Ten můj teda taky je rád s dětmi, že to bere jako společnou akci. že by jako sám po večerech pekl, to ne, ale se mnou nebo dětmi přiloží ruku k dílu.
Uju píše:MeloryNox píše:No, nekecej
Holky, možná budete závidět, ale u nás peče chlapBlednu závistí
Vzhledem k tomu, že je dceři jen 7 měs., tak místo cukroví přítel upeče medovník (pro mě) ![]()
Tak joo. Já mám časopisy, ale kolikrát udělám něco, co nemám odzkoušený, a nic moc to není.
Já bych 36 druhů nevěděla, jaký udělat, my máme ty oblíbený a dál nevím.