Hygiena a pečivo v obchodech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30420
11.4.13 22:54
@pavučina píše:
8o ty pečeš rohlíky v domácí pekárně?

tak těch 5 minut jsem měla na mysli chleba, když jsem pekla rohlíky, přes noc jsem si nechala udělat těsto, a našulat rohlíky ze dvou dávek mi trvalo ani ne hodinu. A navíc jsou pekárny, co pečou třeba bagetky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
11.4.13 22:59
@Januliiik píše:
tak těch 5 minut jsem měla na mysli chleba, když jsem pekla rohlíky, přes noc jsem si nechala udělat těsto, a našulat rohlíky ze dvou dávek mi trvalo ani ne hodinu. A navíc jsou pekárny, co pečou třeba bagetky ;)

Já mám pekárnu jen na chleba a hodina na rohlíky, kterých denně naše rodina sní tak 25, je pro mě po příchodu z práce fakt moc. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
11.4.13 23:04

Zrovna mám zaděláno na chléb, doufám, že se podaří. Ale jinak, přiznám se :oops:, sáček na nabírání pečiva v supermarketu nepoužívám. Ale nejprve zkouknu a pak si vybraný kus pečiva vezmu. Nijak nepřehrabuju. Co vezmu jenou do ruky to už nevracím zpátky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
11.4.13 23:08
@AnySs píše:
Ano, je to o času.. :roll:

Ano, přesně tak, o času. Místo toho, abych ve volném čase zadělávala na koblihy, bagety a croissanty, tak se raděj věnuju dětem. Třeba jdeme na in-liny nebo na kolo. Přeci jen pracující matka dvou malých dětí, bez babiček ani jiné pomoci toho času nemá nazbyt…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
11.4.13 23:08
@pavučina píše:
Já mám pekárnu jen na chleba a hodina na rohlíky, kterých denně naše rodina sní tak 25, je pro mě po příchodu z práce fakt moc. ;)

tak já bych třeba volila kompromis a z těsta na rohlíky udělala chleba, je přece jedno v jakém stavu to je. Ale vymlouvat se na čas, mi nepřijde jako dobrá výmluva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
11.4.13 23:16

@Januliiik :) Kdepak, rohlík je rohlík. A není to výmluva to je konstatování faktu.
Navíc jak jsem psala, já vybírá každý den skoro první pečivo v Lidlu. Ale zase každý den vařím teplé, zdravé večeře. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1505
11.4.13 23:21
@lumáťa píše:
Ano, přesně tak, o času. Místo toho, abych ve volném čase zadělávala na koblihy, bagety a croissanty, tak se raděj věnuju dětem. Třeba jdeme na in-liny nebo na kolo. Přeci jen pracující matka dvou malých dětí, bez babiček ani jiné pomoci toho času nemá nazbyt…

Souhlas, doma s dětma je času o dost víc a dá se líp rozvrhnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
11.4.13 23:24
@Januliiik píše:
tak jak dlouho ti teda trvá než naplníš pekárnu?? 8o Mě teda 5 minut

JE to o času. Když dělám denní nebo noční dvanáctky 3 dny po sobě, tak by rodina byla o hladu. Fakt nemám čas se dělat s rohlíkama apod. Chleba (buchty, muffiny a jiné sladké) teda peču, ale jen ve volnu a ještě, když mě manžel nepředběhne a nekoupí.

Jinak taky mě to štve. V červnu jdeme celá rodina na druhou dávku očkování proti žloutence, tak snad budu klidnější. Manžel mi nadává, že jsem paranoidní, když s sebou nosím desinfekční gel a po každé jízdě autobusem se já i děti „myjeme“ hned po vystoupení. V některým obchodech u nás kupuju jen balené jídlo (ovoce se šlupkou, balené pečivo apod.).
A já si rukavici nebo sáček při výběru pečiva beru. Teda většinou. Ale vždycky si vezmu to, čeho se dotknu. Napřed vybírám očima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6980
11.4.13 23:38

Já teda nabírám rohlíky rukou, ale sakra si dávám pozor, abych nehmatala na ty ostatní a myslim, že se mi to daří. Když někoho vidim, že se v tom fakt nechutně hrabe, tak mu i něco řeknu, ale stejně člověk nikdy neví co má to pečivo už za sebou :nevim: Když jsem dělala na střední škole v supermarketu brigádu, tak se nám třeba při rannim navážení na krám převrhli přepravky s rohlíkama, takže se pěkně ováleli po podlaze :jazyk: A nebo když jeden den zbyl chleba, tak se přes noc dával do mrazáku a aby vypadal ráno čerstvý, tak se „rozšlapával“ bosýma nohama. No teď bych z toho blila, ale tenkrát mi to bylo fuk - já to přece nejedla :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2976
11.4.13 23:39

Pečivo nakupuji výhradně v pekárně.
Nejbližší obchod s potravinami mají vietnamci, pečivo ani uzeniny bych tam nekoupila, občas tam zajdu když mi něco chybí, dnes např. smetana. Vietnamec před obchodem zametal, kouřil při tom, dokouřil, odhodil od tlamy vajgl, šel do prodejny, začal půlit bochníky chleba, ty půlky dával do mikrotenových sáčků, z ničeho nic si plivl do dlaní (ty sáčky mu šly špatně rozevírat) a půlil a balil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1257
11.4.13 23:46

Je to pravda a někteří lidé jsou v tomto dost nechutní. Naštěstí jsme teď omezili příjem pečiva, takže já koupím jednou za týden chleba, jednou nějaké rohlíky a zbytek týdne spíše vaříme. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
12.4.13 00:02

Já kupuji týdně tak 5 rohlíků a balenou půlku chleba. A jo, sem prase a beru holou rukou… :nevim:
ale když si představim, co vše, od mlýnu až po košík v krámu, se s tim pečivem děje, tak se moc nevzrušuju…pokud teda vysloveně nevidím nějakou špínu, co se v pečivu hrabe jak na pískovišti…

problém podle mě hlavně je, že právě ti, co by měli (lidé nemocní, bezďáci a jiná „verbež“), tak rukavice nepoužívají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
12.4.13 00:09
@pavučina píše:
@Januliiik :) Kdepak, rohlík je rohlík.

to by jsi si divila, rohlík už dávno není ten původní rohlík, co bývávál :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
12.4.13 00:11

Pečivo už nějakou dobu peču sama. Hlavně teda chleba, teď nově jsem se dala na kváskový. Z rohlíků se stejně nikdo nenají.
A nedělám to skrz ohmatáváné v super hyper, i když tím mi i odpadne tohle řešit, ale skrz ty chemické sračky, co do toho cpou.
Max. jsem ochotná akceptovat nouzově místní malou pekárnu.
A u jen málo pekáren se dají rohlíky rozmotat, když je jíte. A kdysi takhle šel každý rohlík. Čím to asi bude, co. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3419
12.4.13 00:17

Dokud mam čas a jsem doma, tak se snažim péct, snad si to zažiju a budu v tom pokračovat i když se vrátím do zaměstnání :palec:
Vždy naházím do pekárny jen na těsto, to trvá 1,5h. A pak buď splácám chléb a jen s ním do klasické trouby, nebo splácám rohlíky, či housky, to i s pečením zabere tak cca max.45 min.
Od té doby co peču, tak nám pečivo v krámech nějak nechutná, je to mražený ee hnus, teda většinou.
Jo a někdy beru s pytlíkem na ruce, někdy ne :oops: Jak se to povede, ale co se s pečivem děje v krámu a pekárně, si iluze nedělám ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák