Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
No nějak se ta imunita budovat musí, ne? Všichni dezinfikujou a pak se diví, že na ně „něco skočí“ když jednou zapomenou… Sahání na rohlíky je ale jen slabý odvar. Nedávno jsem byla v obchodě a vedle mě u pečiva stála paní. Jednou rukou držela pytlík, druhou nandavala rohlíky a do toho pěkně kýchala ![]()
@ncc1701 snad to nikdo nezmínil, ale u nás se říká: Hamé, vysereš to samé
![]()
Nečetla jsem celou diskusi, říká se, co oči nevidí…Když si můžu vybrat, jdu do pekárny, tam mi pečivo naberou v rukavici a chrchlat do něj můžou jedině zaměstnanci pekárny. Kdysi jsem dělala v obchodě, od té doby nekupuji vážené saláty, mohou být vylepšené starými párky, prošlou majonézou…Ale třeba se časy změnily…Jo, a v masně měli docela pěknou spotřebu soli.Ale to je tak 12 let zpátky. A kdo byl na exkurzi v sýrárně, nejedl sýry. To by člověk nesměl nic.
@Litta píše:
I proto pečivo nekupuji.
Přesně tak. Nehledě na složení a všechny chemie, co tam cpou… Manžel tam vozí polevy a v pytlích tam není hlavně mouka, ale chemie. My máme pekárnu doma a peču všecho sama. Občas koupím pro změnu synovi jen rohlík z malé rodinné pekárny. Jinak co si myslis v restauraci? Hranolky spadnou na zem a vesele se dají na talíř. V pár restauracích jsem dělala a co měli kuchaři za nehty ![]()
@omites píše:
Pečivo už nějakou dobu peču sama. Hlavně teda chleba, teď nově jsem se dala na kváskový. Z rohlíků se stejně nikdo nenají.
A nedělám to skrz ohmatáváné v super hyper, i když tím mi i odpadne tohle řešit, ale skrz ty chemické sračky, co do toho cpou.
Max. jsem ochotná akceptovat nouzově místní malou pekárnu.
A u jen málo pekáren se dají rohlíky rozmotat, když je jíte. A kdysi takhle šel každý rohlík. Čím to asi bude, co.
Taky se chystám na kváskový. Je to složité? ![]()
@pavučina píše:
@JanuliiikKdepak, rohlík je rohlík. A není to výmluva to je konstatování faktu.
Navíc jak jsem psala, já vybírá každý den skoro první pečivo v Lidlu. Ale zase každý den vařím teplé, zdravé večeře.
edit. to mel byt pispevek na nekoho jineho
@ncc1701 píše:
Známej měl tu čest poznat provoz v Hamé a říkal, že větší hegešárnu v životě neviděl. Taky od té doby varuje před kupováním produktů Hamé
Myslím, že nad tím se takhle nedá přemýšlet, všechno se někde válelo, na všechno někdo hmatal, ručně vyráběný doutníky se taky slepujou slinama a my to pak strkáme do huby…
Nejenom Hamé. Známý zase dělal u Procházky. Zajímavý, že všichni co takhle někde začnou pracovat, přestanou jejich výrobky i jíst
Jinak, tam to byli taky myši v párcích, hygiena žádná. ![]()
Já budu mít zase divný názor
Taky beru pečivo holou rukou. Pečlivě si vyhlédnu svůj objekt a pak ho přesným a rychlým pohybem uchopím ![]()
Co mi dělá větší starost, je pak osud onoho „nabíracího“ pytlíku. U rukavice je to jasné, ta se vyhodí, ale co ten sáček? Co s ním uděláte? Sem tam se do něho dá vzít něco, co beru v menším množství a tedy to uchopím i přes pytlík a přetáhnu. Že by do něho nabral někdo třeba jabka, mi přijde nepravděpodobné, pečivo je většinou až za ovocem. Možná tam někdo dá kuře nebo tak, ale kdyby brali pečivo pytlíkem všichni, tak si tipnu, že 90 % z nich se prostě vyhodí. Což mi přijde hrozné. Jednou se udusíme v záplavě vlastních pytlíků ![]()
Můj názor podporuje i nedávná debata, kterou jsem zachytila na FB (pod videem o skládání mikrotenových sáčků), kde většina ženských dělala hogo fogo, jak je to nechutné a že ony rozhodně nepoužijí sáček více než jednou
Já neporušené sáčky používám úplně normálně.
Taky si myslím, že se ta hygiena občas až přehání, že to není dobré pro imunitu. A že takové madlo vozíku je mnohem horší, než nějaký rohlík
Děcko sedí ve vozíku, olíže ho, ohmatá, ruky narve do pusy a pak mu maminka rukou v sáčku vyhrábne rohlík zprostředka, aby náhodou něco nechytilo ![]()
Já v potravinách dělala a je fakt že když se rozsypala bedna s rohlíkama tak se to jen pozbíralo a jelo se dál. Bohužel on to může rozsypat i ridič v autě nebo už v pekárně. Bůhví čím vším si ty rohlíky projdou než je strčíme do pusy
Taky se nám stávalo že nám přivezli pečivo i s myší. normálně přehazuješ a počítáš bedny aby to slouhlasilo a najednou na tebe vykukuje myš z hromady rohlíků ![]()
Ale takové hegešárny jako míchat staré saláty s novým jsme si nelajskli. Šlo to jednoduše na odpis a to samé nedoprodané ošklivé uzeniny.
Věřím ale že jiný majitelé by radši otrávilo národ než aby těch pár korun dali do odpisu ![]()
@Angua My použité pytlíky od pečiva a zeleniny používáme při venčení psíka n hovínka
pak už je ale nepoužíváme ![]()
Taky používám pytlíky víckrát. Rohlíky moc nekupuju, když už, tak se snažím brát z prostředka a chleba většinou balený. Jinak už jsem zažila, že i v pekárně na pečivo prodavačka hamtala rukama
Jo a nedávno jsem viděla takový ty stojany s nebalenýma žvejkama. To taky musí bejt pěknej kekeš, když tam plno lidí pro to šahá.
@mamartina píše:
@Angua My použité pytlíky od pečiva a zeleniny používáme při venčení psíka n hovínkapak už je ale nepoužíváme
@mamartina myslím, že nebylo myšleno starý s novým, ale zamíchá se ten jeden, aby nebyl na povrchu oschlý. Mně na tom nic teda divného nepřijde, každá věc má nějakou trvanlivost. Když si doma uděláš pomazánku, taky ji druhý den nevyhodíš - a to v ní nemáš ani žádné éčka
Mamka pracuje jako vedoucí v obchodě tohoto typu a vím, jak rychle v tom pultu všechno osychá, proto se to promíchává, otáčí apod. Dáš tam šunku, kterou přivezli ten den a za 2 hodiny v pultu je horní kolečko zašedlé a lidi si myslí, že to tam sušíš týden. Přivezou přeuzené (čili svrasklé) klobásky a nevysvětlíš nikomu, že jsou čerstvé, protože jsou „ošklivé“. Dáš tam krůtí prsní šunku a lidi si stěžujou, že je málo růžová. Večer se všechno pečlivě balí, přikrývá… Nevím, nepřijde mi to nijak pobuřující. Každý si dneska myslí, že je velký odborník na potraviny, protože je naočkovaný z televize a internetu, ale ve skutečnosti o tom ví ho…
(nemyslím tebe, ty asi svoje zkušenosti tohoto typu máš - myslím běžné zákazníky).
@mamartina píše:
@Angua My použité pytlíky od pečiva a zeleniny používáme při venčení psíka n hovínkapak už je ale nepoužíváme
A proč ne?
Vidíš my psa třeba nemáme, to mě nenapadlo a našim kálí na vlastní zahradu ![]()
To není jen o pečivu…Vidět a vědět jak se dělají jiné potraviny, tak by člověk nemohl jen vůbec niic…Byla jsme na praxi v Tescu…Saláty z předešlého dne se jen zamíchají, aby nebyly okoralé, salámy co spadnou na zem-jdou na pult, 2000 rohlíků se rozsypalo ve skladu-co s němi, naházely se zpět do bedýnek a jelo se na prodejnu…Ve skladech po tom běhají myši apod..
atd. Nechci ani vědět, co vše je v konzervách apod. Radši nevědět…
Jinak taky nosím v kabelce Antibakteriální gel a „umývám“ sobě a dětem ruce po výstupu z MHD apod..