Hygiena a pečivo v obchodech

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
11.4.13 22:22

Zakladatelka

Holky tak já si nedělám iluze, že v pekárně, pašikárně se nic špatného neděje, ale tam se většina výrobků ještě tepelně upravuje.
Mě prostě vadí, že na to hmatají čuňata nebo nemocní lidé, ekzematici atd. nikomu by ruka neupadla kdyby si vzal rukavici, sáček.
Možná je dobré péct doma, taky peču chleba, i rohlíky jsem zkoušela, ale ty mi domácí nechutnají :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.4.13 22:24

Holky, já dělám v pekárně (takové střední) a musím říct, že u nás se na hygienu dbá teda fest. Kontroluje se, zda mají zaměstnanci krátné čisté nehty, všechny vlasy schované pod síťkou, z podlahy by se dalo jíst, všechno se pořád myje, čistí. Někdy je to optrava, ale pak si přečtu takové vaše příspěvky a jsem ráda, že to tak v práci máme.
Ale když jsem ještě studovala a jezdila po různých praxích, stážích atd. tak jsme opravdu viděla hodně velké hnusárny… kvůli jedné třeba nejím pardubické perníčky (slepované marmeládou a polévané čokoládou).

• Citovat
  • Upravit
2803
11.4.13 22:26

Vynadám každému, kdo ohrabává pečivo holou rukou!!! A je mi jedno, jestli je to 100kg chlap nebo babička :cert:

Pečivo umí nakupovat i můj 6ti letý syn.

Každý nemá čas si doma pečivo péct, milé dámy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2677
11.4.13 22:30
@Naima píše:
Sdílím autorčin názor - brát pečivo bez sáčku nebo bez rukavice je prostě humusárna. V době polotovarů, které jdou rozpečené přímo na plac a z plechů je tam sype obsluha jednorázovou rukavicí, mi nedělají starost zaměstnanci, ale samotní nakupující :roll:.

Také sdílím názor, když vidím nějaké lidi jak v krámu osahávají rohlík jestli je měkký.. Pak jsou ty rohlíky taky samý důlek, promačkaný.. Bych ty lidi :pocitac: :roll: když už, tak pečlivě vybrat rohlík z prostředka, kam se ještě pořádně cizí ruce nedostaly.. Já kupuji pečivo v malé prodejně, kam chodí málo lidí a prodavačky tam pořád koukají, aby to lidi nedělali.. Bych šlehala přes ruce za toto fakt..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2677
11.4.13 22:31
@lumáťa píše:
Vynadám každému, kdo ohrabává pečivo holou rukou!!! A je mi jedno, jestli je to 100kg chlap nebo babička :cert:

Ano, je to o času.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AmyLee
11.4.13 22:32

:nevim: lidi jsou, budou a byli prasata.. Občas se fakt divím co jsou lidi schopni dělat v obchodě a nejen tam :poblion: :poblion:

• Citovat
  • Upravit
462
11.4.13 22:36

Já jezdím po 7 hodině do práce a stavuju se v Lidlu na nákup, to je ještě všechno pečivo neprohrabaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
11.4.13 22:37

Jojo, pecivo holou rukou :D. Dennodenne vidam pani jak jde se psem nakupovat. Cestou do obchodu sebere po psovi hromadku (to ma u me +), pak psa uvazuje u obchodu a ten ji samou laskou olize ruku, a ona pak vesele hrabe tou rukou v rohlikach. Takovych je samo vic, ale tahle me totalne se*e, protoze jsem ji nekolikrat rikala, at si bere sacek. Takze ja lovim rohliky az nekde vzadu, samozrejme s rukou v sacku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
11.4.13 22:40
@Anonymní píše:
ZakladatelkaHolky tak já si nedělám iluze, že v pekárně, pašikárně se nic špatného neděje, ale tam se většina výrobků ještě tepelně upravuje.
Mě prostě vadí, že na to hmatají čuňata nebo nemocní lidé, ekzematici atd. nikomu by ruka neupadla kdyby si vzal rukavici, sáček.
Možná je dobré péct doma, taky peču chleba, i rohlíky jsem zkoušela, ale ty mi domácí nechutnají :nevim:

promin ale ekzem neni infekcni;-)
chapu, ze je nechutny, kdyz nekdo vezme pecivo do ruky a pak ho zas vrati do hromady mezi ostatni, ale co ti vadi na tom, kdyz sahnu jen na rohlik, ktery si dam do sacku a koupim si ho? sem proto cune, :lol:?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
11.4.13 22:41

@88petra Mám pocit, že v tom, že sahají jen na svůj rohlík, žijí všichni prohrabávači :). Stačí se dívat, jak to vypadá reálně, pokud netrčí špička a půl rohlíku, tak ošmátnou dalších pět rohlíků kolem :).

• Citovat
  • Upravit
1505
11.4.13 22:42

Nejhorší je, že i když vezmu rohlíky zespod, kdo mi zaručí, že to nebyla ještě před hodinou horní špinavýma rukama prohrabaná vrstva? :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
11.4.13 22:43
@lumáťa píše:

o času??? tak to je blbost, opravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
11.4.13 22:46
@Januliiik píše:
o času??? tak to je blbost, opravdu.

No mě to tedy taky zabere čas. Samo se to přece nepřipraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
11.4.13 22:48
@pavučina píše:
No mě to tedy taky zabere čas. Samo se to přece nepřipraví.

tak jak dlouho ti teda trvá než naplníš pekárnu?? 8o Mě teda 5 minut

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
11.4.13 22:51
@Januliiik píše:
tak jak dlouho ti teda trvá než naplníš pekárnu?? 8o Mě teda 5 minut

8o ty pečeš rohlíky v domácí pekárně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit