Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Byla jsi ňkdy v pekárnách, konzervárnch, drůbežárnách??? Bys neřešila lidi v obchodě. Při výrobě paštik myší ocásky od mlýnku jen odletovaly… Hygiena konzervovanch broskví taky lahůdka. O pečivu nemluvě.
@vendulaaa píše:
Byla jsi ňkdy v pekárnách, konzervárnch, drůbežárnách??? Bys neřešila lidi v obchodě. Při výrobě paštik myší ocásky od mlýnku jen odletovaly… Hygiena konzervovanch broskví taky lahůdka. O pečivu nemluvě.
Známej měl tu čest poznat provoz v Hamé a říkal, že větší hegešárnu v životě neviděl. Taky od té doby varuje před kupováním produktů Hamé ![]()
Myslím, že nad tím se takhle nedá přemýšlet, všechno se někde válelo, na všechno někdo hmatal, ručně vyráběný doutníky se taky slepujou slinama a my to pak strkáme do huby…
Přesně Venda má pravdu, samozdřejmě by bylo hezké kdyby hygienu dodržoval každý člověk. Ale co chodím do supermarketů, málo kdy vidím, že by si rohlík brali sáčkem..já osobně se přiznám, že ho beru holou rukou, ale teda nepřebírám
My už taky nekupujeme, pečeme bezlepkově i chleba obyčejný s lepkem sami. Ale veřím, že lidi jsou čuňátka
.
A proto peču doma
chleba, rohlíky, koláče, no prostě všechno.
Přesně jak píše @vendulaaa doopravdy si nepřej vidět,,hygienu,, v pekárnách… chodila jsem do nich na praxi…to že je v krámu někdo ochmatá samosebou neschvaluji ale je to to nejmenší zlo
Co mě vede k založení této diskuze? Nedávno jsem prodělala žloutenku, tzv. žloutenku ze špinavých rukou, a myslím si, že tohle by mohl být důvod, protože jinak jsem na dodržování hygieny ras…pochybuju, že jsi to chytla z rohlíku
Si kupuj pečivo v pekárně, kde ti to nabírá prodavačka s rukavičkou a máš po problému…vyřešeno:)
Tak mi si pečeme doma a jinak nakupujeme pečivo přímo v pekárně ![]()
Tak mi si pečeme doma a jinak nakupujeme pečivo přímo v pekárně ![]()
Sdílím autorčin názor - brát pečivo bez sáčku nebo bez rukavice je prostě humusárna. V době polotovarů, které jdou rozpečené přímo na plac a z plechů je tam sype obsluha jednorázovou rukavicí, mi nedělají starost zaměstnanci, ale samotní nakupující
.
Pečivo kupuju v malé rodinné pekárně, v super hyper mega marketech nikdy. Občas vrazím klukovi do ruky rohlík, který vyberu z prostředka hromady (sáčkem).
jinak to beru jako posilování imunity, kdybych se měla zamýšlet nad tím, co kde kluk (nebo já) ošahá a následně strčí do pusy (ať ruku nebo předmět), tak se za chvíli zcvoknu ![]()
nosím sebou i dezinfekční gel na ruce a když mi přijde něco fakt ekl, tak si tím opatláme ruky.
Hezký večer
.
Dobrý večer všem, už delší dobu přemýšlím nad situací, kterou každý z nás vídá denodenně. Bohužel musím zkonstatovat, že Češi jsou, jak to napsat kulantně … hygienicky značně nechutní při výběru a nabírání pečiva. Denodenně vidím, jak lidi nabírají pečivo holou rukou, přičemž ošmatají i pečivo okolní, ta nejrazantnější čuňata si ho ozkoušejí a pokud není podle jejich gusta, vrátí ho zpátky. Je opravdu takový problém, aby lidi nabírali pečivo rukavicí nebo sáčkem (ten je k mání všude)? Opravdu nemám zájem svačit kdejakou kliku, madlo z MHD a podobně
Co mě vede k založení této diskuze? Nedávno jsem prodělala žloutenku, tzv. žloutenku ze špinavých rukou, a myslím si, že tohle by mohl být důvod, protože jinak jsem na dodržování hygieny ras
Nehledě na to, že chráníme své děti od všeho možného a pak jim do ruky vrazíme rohlík, který ohmatal nějaký člověk, který mohl být na záchodě, nebo se někde podrbával a neumyl si ruce, homeles co se nemyl už měsíce atd
.