Pedagog a OČR
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Lendeš píše:
@Hrozina Takže ta spádovost se bude týkat už jen školek?
I ve školkach muzou byt ve sve, dokonce i ve skupině s predskolakama. Ale je asi mozne, ze si mesto udela jednu skolu nebo skolku pro krizové.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A když školka zůstává zavřená, přestože by otevřená být mohla? U nás - vesnická školka - školku neotevřou, protože předškoláků + dětí ISZ a dalších je málo. Otevřou prý, až bude do školky docházet min. 10 dětí, jinak se ji nevyplatí provozovat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lendeš píše:
@Hrozina Takže ta spádovost se bude týkat už jen školek?
To nevím. Pokud bude otevřená Vaše školka, tak by mělo dítě taky chodit tam, ne? Já jsem to tak pochopila. Ale už nevím, jestli to bylo v manuálu, nebo jsem to četla jinde. Už je těch informací nějak moc, začínám se ztrácet. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ne, nekde to. Slozkam izs, ktere mohou chodut do skoly moznost Ocr pada.
Je to ma strankach Msmt.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemožnost čerpání OČR pro děti pracovníků IZS - stížnost
Dobrý den, řešíme stejný problém, dítě v první třídě, které do školy chodilo z celého roku vlastně jen pár týdnů a pořádně nezná ani vlastní spolužáky, nyní kvůli mému zaměstnání (zdravotnictví) MUSÍME v době distanční výuky dávat denně do sběrné třídy ve škole, o jejímž fungování nevíme zatím vůbec nic. Přitom máme možnost, aby s ním doma byla babička nebo manžel, oba ale potřebují OČR kvůli omluvení v práci. Manžel je právník a podle něj se jedná o diskriminaci dětí příslušníků IZS. Nejedná se o povinnou školní docházku, ale o hlídání. Tito zaměstnanci mají mít možnost, nikoli povinnost dítě do školy dávat i mimo povinnou prezenční výuku - mají mít možnost tuto službu využívat, pokud jim a jejich dětem bude vyhovovat, ale mají mít právo volby. Celou dobu pandemie nás zaměstnance IZS stát má za rukojmí a teď si bere za rukojmí ještě naše děti! Myslím, že bychom se měli zkusit bránit - alespoň vyvolat o tomto problému veřejnou debatu. Komu to také nevyhovuje, zkuste oslovit přímo premiéra (posta@Vlada), ministra zdravotnictví (mzcr@mzcr.cz), ministra práce a sociálních věcí (posta@mpsv.cz), ev. i média TV Nova (televizni. noviny@nova.cz), ČT (info@ceskatelevize.cz), Prima (informace@iprima.cz). Ev. anonymně poštou. Čím víc nás bude, tím větší je šance na úspěch.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud by to někoho zajímalo a chtěl podepsat, nyní jsem našla toto: https://www.petice.com/…o_chod_statu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit