Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Taky jsem majitelka PP. Je super. Nejlepší je obr koš, sice ho moc na nákupy nevyužiju, ale když jdeme na delší procházku tak tam všechno nacpu. Ani nemám žádnou tašku. Jinak ho máme už rok a půl. Korbička byla fajn, líbilo se mi, že je taková bytelná, jen bohužel neskladná. Ale třeba když usnul v kočárku a já chtěla jít domů, tak jsem ji jenom odklapla a malý pěkně spinkala dál doma v korbičce (je letňáček). Na sportáku mi vyhovuje, že je prostorný, jde položit do uplného lehu. Jen by mohly být delší pásy. Teď v zimě je máme krátké a zapínám jen spodní část.
Ještě jsem zapomněla napsat, že po složení je fakt velký. Máme kombíka a v pohodě. Ale do menšího kufru jsem musela sundat alespoň přední kolečko. A vím, že některé holky psaly, že se nevejde do některých výtahů. My jsme teda nikde problém neměli. Ale bydlíme na vesnici, tak taky moc výtahů není ![]()
Ahoj holky co se týká PP barva Java, tak je fakt super a materiál supr i na omak, bude dobře omyvatelný, není to žádný hadr…
Ájinka85 píše:
MDzTU, kamarádka Jané má a oproti PP se jí nedá sklopit stříška na sporťáku, takže když fouká, tak fouká na dítě, u PP se to dá sklopit před dítko, které je tak chráněnéa prý ji na Jané vadí malý nákupák. Jo a u PP je ta ruční brzda na zadní kolečka, u Jané pouze na to přední, přijde mi to na zadek lepší
souhlasím. nákupní košík je u Jané klasického opravdu hodně malý, střecha překlápět nejde a u některých kolekcí bacha na obrovská okýnka, kterým svítí sluníčko a slída praská. ruční brzda na přední kolo je do terénu trochu na dvě věci, nechápu, proč jí neudělali na zadní kola ![]()
co hodnotím u Jané kladně proti PP GT3 je váha (12kg u kolekcí do 09), skladnost do kufru.
jinak pohodlnější pro dítě mi přijde PP, na nákupy taky, super je sklopný koš, pultík na drobnosti na rukojeti, u straších kolekcí byly vynikající pásy-kšíry, super je překlopná střecha..
na PP je proti Jané váha cítit, jela jsem s oběma v rozmezí pár minut v terénu s dítětem, Jané má nepatrně líp těžiště mi přišlo, resp. to přední kolo u GT je hodně vepředu a občas se sekne.. u jané jsem se zas kopala do brzy.. ale to sekání dělá kočárů víc a nestává se to často..
celkově se mi líbí víc GT3, jen tu jejich autosedačku bych nechtěla..
Absolutně souhlasím, že sedačka od PP je šílená. Můj malý se v ní chtěl zbláznit…je moc do sedu, takže pro maličké mimi teda není zrovna ideální a ty boční chrániče u hlavičky (jsou sice plusem pro bezpečnost, ale…), mě prostě přijdou jak kdyby bylo dítě ve startovacím boxu pro koně na dostizích…Prodala jsem ji a maly jezdil v obyčejné Chicco sedačce, kterou jsem měla doma po prvním dítěti, a byl spokojený. Jinak mám doma taky PP GT3, je to super robustní kočár…vytkla bych snad jen rachocení předního kola při jízdě v terénu, nemožnost otočení sedačky - bodlo by jak kvůli kontaktu s dítětem, ale to není ani tak důležité, jak je někdy potřeba otočit sedačku např. kvůli větru. Jinak je Gtčko super a doporučuji!!!
Holky, já tu autosedačku mám, ale jen chvilku, je fakt, že malá je tam více do klubíčka, ale nestěžuje si
, tak doufám, že není tak špatná, jak píšete???
To je ta autosedačka u PP fakt tak špatná? A dá se na PP kdyžtak dát i jiná autosedačka??
bohužel, na PP nepasuje jiná, než opět PP..
jednak se mé kamarádce nevešlo do téhle sedačky dítě v 9m, do jané rebel ano, a v pohodě.. je hrozně do sedu.
ale hlavně v testech zrovna dvakrát neexcelovala..
ADAC:
bez základny (jen na pás) v roce 08 na ekvivalent 3* z 5* (5 je nejlepší), 56 % Dtest
se základnou na pás v roce 08 na 4*(62% Dtest)
s isofixem na 72 % Dtest
což moje nároky na bezepčnost u vajíčka nesplňuje, nejlepší dosahují 80% (DTest)
dobré sedačky na pás dosahují 70 % (Dtest)
Dtest jsou vlastně výsledky Stiftung warentest, taky němci, ADAC je německý automotoklub. dlouhodobě jsou to nezávislé uznávané tetsy bezepčnosti, simulující skutečný provoz. povinná homologace je na dvě věci, homologované sedačky i dostávají 0% nebo - v těchto testech!!!
MDzTU píše:
To je ta autosedačka u PP fakt tak špatná? A dá se na PP kdyžtak dát i jiná autosedačka??
ale ono to nacvaknutí fakt není všechno.
dneska, se dvěma dětmi, já bych volila kočár podle svých představ a autosedačku podle testů. a k ní podvozek golfkového typu, který bych vozila v autě.
nemá cenu se trápit s kočárem jen proto, že má dobrou autosedačku nebo koupit sedačku ne-bezpečnou a ne-pohodlnou jen proto, že pasuje na můj kočár!!
Na PP myslím bohužel jiná sedajda dát nejde. Bohužel. V testech ale PP sedačka vychází docela dobře. Pohybuje se mezi 3-4hvězdičkama z 5 bodovaných. Samozřejmě je bezpečnost vyšší, když se použije základna s isofixem. Jinak si nemyslím, že by byla tak hrozná, je to věc názoru a taky asi toho, co mimčo vydrží…Můj drobek v ní být nechtěl. Kamarádka ji ale má ode mě koupenou, a je max.spokojená. Taky je na zváženou, na kolik využijete nacvaknutí sedačky na podvozek GTčka. Ja to využila asi tak 2×, jeslti to není moc…Mimču je mnohem líp v korbičce, je to lepší na záda a vůbec, leží si tam krásně rovně a pohodlně. Tak proč ho trápit zkroucené v sedačce. Takže já radím, koupit sedačku třeba od Romera, popř. Maxi Cosi,ty jsou super, pohodlné, a hlavně bezpečné!!!! A to i přesto, že nejdou nacvaknout na podvozek.
já třeba na Martina nacvakávací sedačku na sporťák měla, stejně jako na staršího, ale nepoužila jsem to ani jednou, koupila jsem si golfky cybex s tím, že maxi cosi pasuje, jenže ouha, nepasovala (sedačka moc široká na konstrukci). koupila jsem k tomu i originál vložnou tašku. vozila jsem v tom byl spokojený, pěkně roztažený.. dneska bych to udělala stejně.. bylo to o vyndání ze sedačky, a ani přes to, že byla zima, mi to nevadilo..
a co se týká bezpečnosti, ano, PP má od 3 do 4*. pro mě je ale bezpečnost tím hlavním důležitým kriteriem u sedačky. a ne každý má v autě isofix a ne každý si může dovolit koupit další věc, jako je základna, ať už na pásy, nebo na isofix. a když existuje autosedačka poutaná jen pásem auta, která je bezpečnější, já bych jí koupila, i když se nedá na kočár nacvaknout. souhlasím s Marcee, prostě bych se neorientovala na tuhle funkci,ale na co nejbezpečnější jízdu, protože řidiči dneska opravdu stojí za to ![]()
Tak sem dneska porovnávala v krámě PP a Jané a vyhraje to nejspíš Jané.Líbí se mi teda oba a PP vypadá takovej bytelnější,ale zase mi přijde až moc těžkej oproti Janéčku ten rozdíl je fakt znát a kdoví kam se s nim někdy budu muset třeba tahat. Jinak ovládaly se oba super. Prodavačka říkala,že mají u PP častý reklamace a že se u sporťáku vyšisovává potah v dolní části.
Tak to se divím, protože PP jsou jedny z bezproblémových, narozdíl od jané.
Mě reverse začal šisovat po 1,5 mesíci užívání, měla jsem černou se zelenou a úplně jsem viděla, jak ten semišek začíná červenat.
Každopádně oba jsou fajn, ať vybereš cokoli. ![]()
Příspěvek upraven 08.01.12 v 08:01
Mě to někdy připadá, že prodavači všeobecně se snaží vychválit nejvíce ten produkt, který je dražší a na kterém více vydělají. Nechci je házet všechny do jednoho pytle, to ne, ale mám k nim tak nějak přirozenou nedůvěru. KAždopádně, je to jak píše k.a.č.k.a. - oba kočárky jsou fajn…Nemít doma PP, anebo moci tak mít dva kočárky, tak bych taky klidně zkusila i Janečko…
tak tak, prodavačům bych v tomhle moc nevěřila…
nechci se jich dotknout všech, ale těch dobrých je málo a často o produktech moc neví, a pak znáte Básníky, ne? ve 4dílu, po revoluci, jak chtějí Štěpána Šafránka zaměstnat v té lékárně? tak tak mi to taky přijde.. čeho máme víc na skladě, co je dražší, momentálně se hůře prodává, to vám náš odborník doporučí
![]()