Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, blíží se léto a pro některé je čas na stanování.. Rádi s rodinou jezdime pod stan, kempy nás ale nebaví… a proto že nikde na netu není nějaká databáze ohledně míst na stanování, založila jsem tuhle diskusi a třeba se podelíme o par tipů.. Podmínka- místo by mělo být určené ke stanování a za třeba menší poplatek (ne kepmy, ty známe).. Já hodím do placu třeba dvě místa jako příklad- Pulčiny, je tam ohniště, pitná voda, dva přístřešky.. poplatek je asi nějakých 10-20,– ale vždy když jsme tam byli nikdo to nevybíral… A druhé místo vedle koupaliště Libotín, je tam také pergola a ohniště… o poplatku nevím a je to hned vedle areálu menšího koupaliště
a co vy máte nějaké tipy?
@brulinka píše:
Ahoj, blíží se léto a pro některé je čas na stanování.. Rádi s rodinou jezdime pod stan, kempy nás ale nebaví… a proto že nikde na netu není nějaká databáze ohledně míst na stanování, založila jsem tuhle diskusi a třeba se podelíme o par tipů.. Podmínka- místo by mělo být určené ke stanování a za třeba menší poplatek (ne kepmy, ty známe).. Já hodím do placu třeba dvě místa jako příklad- Pulčiny, je tam ohniště, pitná voda, dva přístřešky.. poplatek je asi nějakých 10-20,– ale vždy když jsme tam byli nikdo to nevybíral… A druhé místo vedle koupaliště Libotín, je tam také pergola a ohniště… o poplatku nevím a je to hned vedle areálu menšího koupalištěa co vy máte nějaké tipy?
Záchod v roští? A proč vás kempy nebaví? Je jich tolik a tolik druhů. Peníze?
Dobrá diskuze díky, mi se nechce do kempu kvůli peněz, to už rovnou můžeme do penzionu, ty ceny jsou hrozné
@Doe_Jane píše:
Dobrá diskuze díky, mi se nechce do kempu kvůli peněz, to už rovnou můžeme do penzionu, ty ceny jsou hrozné
Máš pravdu. V penzionu je přece jen větší komfort. Dobré jsou taky turistické ubytovny. Jsou levné, na přespání stačí, jsou tam kuchyňky, záchody a sprchy. Pokud kemp člověk dobře nezná, může se za hodně peněz dočkat mála muziky. U těch tábořišť bývá často problém v tom, že ho obsadí parta mladých a to je pak hukot. Nevyspí se nikdo.
@Kobliha51 píše:
Záchod v roští? A proč vás kempy nebaví? Je jich tolik a tolik druhů. Peníze?
kvuli penězům to není, Manžel rád jezdí do přírody na „pank“ jak on sám říká.. nechce se někde válet s ostatníma lidma v kempu..ale bavíme se o stanovaní na jednu -2 noci déle určitě ne.. No co ti budu vysvětlovat, i kdyby to bylo kvůli penězum-naše věc ![]()
@kazda.m děkuji za tip.. manžel by nejradši právě stanoval na jakékoliv louce co by mu po cestě padla do oka, ale to já zase nemužu, měla bych strach..
@kazda.m píše:
@brulinka Nebo se mi docela líbil i typ ubytování, kde je penzion, u něj je velká zahrada na které se dá i stanovat, sociální zařízení k dispozici bud v penzionu nebo je pro stanující udělán nějaký domeček na zahradě, napříkad to takhle bylo ve Vranově nad Dyjí v penzionu Drops. Jako luxus to fakt nebyl, my tam spali jednu noc když jsme projíždeli, ale ta myšlenka se mi docela líbila.http://www.penzion-drops.cz/…s/img003.jpg
Edit: Tady to samozřejmě bylo placeno, cena nižší než ubytování vevntiř a nebylo to tak hektické jak v kempu
Příspěvek upraven 29.05.17 v 18:42
díky za pěkný tip
@brulinka Tak pak už jezdit bez stanu a je možno spát celkem kdekoliv v lese, celkem bez problémů, když člověk nedělá oheň, tak ho nevyhodí skoro odnikud (ano, nevhodná jsou třeba ochranná pásma vodních zdrojů).
@brulinka píše:
Ahoj, blíží se léto a pro některé je čas na stanování.. Rádi s rodinou jezdime pod stan, kempy nás ale nebaví… a proto že nikde na netu není nějaká databáze ohledně míst na stanování, založila jsem tuhle diskusi a třeba se podelíme o par tipů.. Podmínka- místo by mělo být určené ke stanování a za třeba menší poplatek (ne kepmy, ty známe).. Já hodím do placu třeba dvě místa jako příklad- Pulčiny, je tam ohniště, pitná voda, dva přístřešky.. poplatek je asi nějakých 10-20,– ale vždy když jsme tam byli nikdo to nevybíral… A druhé místo vedle koupaliště Libotín, je tam také pergola a ohniště… o poplatku nevím a je to hned vedle areálu menšího koupalištěa co vy máte nějaké tipy?
mám pár zahraničních míst… kdyby někdo chtěl… fajn malý příjemný kempinkplac zadarmo byl u vodopádu Grla u Gusinje v Černé hoře…
Kousek od nového města na Moravě rybník, stále otevřené záchody s umyvadlem, dřevěná bouda na přespání, zdarma, je tam i ohniště
Příspěvek upraven 29.05.17 v 19:28
@kazda.m píše:
Já znám akorát nouzova nocoviště na Šumavě, jsou to místa určená po přespání při túrách tak nevím zda je to úplne představa rodinné dovolené. Ale je to vždy místo s rovným placem pro stan, pár laviček, chemické wc v blízkosti. Např. na Bučině nebo u Roklanského potoka u Modravy http://itras.cz/…elke/113.jpg
Tenkrát jsme to chtěli s manželem absolvovat - přechod Šumavy po těchto nocovištích, ale už jsem byla těhotná.Kamarádi jezdili na čundry a spali fakt kdekoli ale říkali že to bylo už dost těžké, každý kus louky někomu patří a hned je vyháněli (což ale taky chápu - není turista jako turista).
místo nádherné. ![]()
Ja se vtirnu s dotazem. Manzel chce jet s detma na vikend nebo prodlouzeny vikend kempovat, takze beru tipy na nejaky uchazejici kemp blizko Prahy. At si to uziji, ja zustanu doma na zahrade u bazenu… ![]()