Můžu nastoupit na rodičovskou 8 týdnů před porodem?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@martina.se píše:
jj, v tomto je to stejné jako u ženské - není to 270 dní zaměstnán, ale placeno nemocenské, osvč je to 180 dní v posledním roce -
Ano, ale ja brala v potaz tvou odpoved, predpokladala jsem stejne jako ty, ze je zamestnanec( na HPP), nechtela jsem to psat slozite.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mroe píše:
Ano, ale ja brala v potaz tvou odpoved, predpokladala jsem stejne jako ty, ze je zamestnanec( na HPP), nechtela jsem to psat slozite.
v pohodě
napsala jsi to za mě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Avokado píše:
Ahoj maminky,chci se zeptat jak to teď je? Jsem v 32tt a jsem na ÚP - nepobírám žádné dávky. Chci se zeptat zda můžu nastoupit na rodičovskou 8 týdnů před porodem, nebo ani na tu nemám nárok? Mateřkou budu vypočítávat doložením partnerova příjmu. Děkuji
(Snad jsem ty dvě neprohodila)
prohodila… nabíhá ti rodičak dnem porodu a nemáš nárok na mateřskou, pokud nejsi v ochrané lhůtě…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, přidávám se s dotazem. Vidím, že tomu tady rozumíte. Mám práci na dobu určitou. Za dva měsíce rodím
nárok na mateřskou mám a rodičák si mohu zvolit na jak dlouho chci, když mi pracovní smlouva končí v květnu? Jak by to bylo, kdybych měla poté druhé dítě? Rodičák bych měla automaticky na 4 roky? Dalo by se to potom obejít přes manžela, abych ho měla na tři?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mallorka Ano, při druhém budeš mít nárok na rodičák ode dne porodu ve snížené variantě. Pokud budeš chtít větší měsíční částku nebo si zvolit jinak, půjde to přes manžela. Respektive přes jeho DVZ, rodičák půjde normálně na tebe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Maminky potřebuji radu! Jsem ve 20tt a od 12. ledna jsem na neschopence. Dnes mi přišla neschopenka ve výši 1700kč. Jsem zaměstnaná pod personální agenturou a nevím na co mám nárok ze sociálky apod. Dk konce měsíce bychom se měli stěhovat s přítelem do bytu, kde budu mít trvalé bydliště jen já. Jak to Prosím chodí? Když si zažádám o příspěvek na bydlení, bude někdo chodit ze sociálky na kontrolu? Mám nárok na porodné když jsem prvorodička? Popř. nač bych měla ze sociálky nárok? Necelé 2000 neschopenky nejsou ani trochu podobné životnímu minimu… Prosím poraďte.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak prvních 14 dní by ti měl platit zaměstnavatel (ale opravdu nevím, jak je to za agenturou) a těch 1700,– je teda asi od sociálky za období od 26. - 31. ledna. Já mám vždy napsanou denní sazbu pod částkou. Podívej se do banky, měli by ti to tam napsat i období odkdy dokdy ti platili.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Už jsem to počítala. Je to ze sociálky. Z práce by mi to teda mělo přijít ještě dodatečně. Jen ještě nevím na co bych měla v těhu q po porodu nárok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Andryys na mateřskou, pokud máš dostatečně odděláno a na rodičák po porodu. Stačí si zajít na google.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravim maminky, minule utery mi potvrdili tehotenstvi. chtela jsem vas poprosit o radu. Pracuji na polovicny uvazek ( non stop bar ) takže v papirech mam ze mesicne beru 5200,– ale vyplatu mam o dost vyšší. Chtela jsem se zeptat, jestli nevíte, jako to bude až pujdu na neschopenku? Dekuji za odpovedy a preji hezky den
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@marus93 píše:
Zdravim maminky, minule utery mi potvrdili tehotenstvi. chtela jsem vas poprosit o radu. Pracuji na polovicny uvazek ( non stop bar ) takže v papirech mam ze mesicne beru 5200,– ale vyplatu mam o dost vyšší. Chtela jsem se zeptat, jestli nevíte, jako to bude až pujdu na neschopenku? Dekuji za odpovedy a preji hezky den
Spocitaji ti to samozrejme z toho, co mas na vyplatni pasce. Kdyz malo odvadis statu, taky malo dostanes.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To jsem si myslela, zkusim nejak promluvit se sefem, i kdyz pochybuji, cim min oficialne vydelavam, tim min za me odvadi a tim vic se mu vyplatim…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit