Můžu nastoupit na rodičovskou 8 týdnů před porodem?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Peníze v těhotenství
Ahoj maminky,
chci se zeptat jak to teď je? Jsem v 32tt a jsem na ÚP - nepobírám žádné dávky. Chci se zeptat zda můžu nastoupit na rodičovskou 8 týdnů před porodem, nebo ani na tu nemám nárok? Mateřkou budu vypočítávat doložením partnerova příjmu. Děkuji
(Snad jsem ty dvě neprohodila)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já myslím, že na meteřskou nastupovat nemůžeš, že na ni nemáš nárok nastupuješ na rodičovskou hned.
Ano prohodila:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Avokado Rodicovska zacina dnem porodu, pokud jsi na UP, takze ted asi tezko budes zadat..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Avokado ne, nemůžeš na rodičák nastoupit dřív. Nejdřív dnem porodu. Mateřskou nebudeš počítat. Na RD nárok máš, pokud nemáš MD, tak na 4 roky, pokud partner splňuje podmínky, můžeš přes něj volit částku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Avokado a pro narok na materskou musis byt v prac. pomeru a nebo v ochranne lhute, kdyz jsi na UP, nemas narok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se to jsou ještě nějaké speciální podmínky? Asi práce na HPP a ještě i něco víc? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Avokado píše:
@martina.se to jsou ještě nějaké speciální podmínky? Asi práce na HPP a ještě i něco víc?
u chlapa? V den porodu musí být v zaměstnaneckém poměru, pokud chceš maximální částku, musí na to mít průměr (kolik je, to netuším). Já volila částku též přes chlapa.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se píše:
u chlapa? V den porodu musí být v zaměstnaneckém poměru, pokud chceš maximální částku, musí na to mít průměr (kolik je, to netuším). Já volila částku též přes chlapa.
Kolem 17-18tisic v cistem? Tusim..taky presne nevim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Avokado Musí plnit stejné podmínky, jako při nároku na mateřskou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se Super, děkuji. Už jsem se lekla, že jsou ještě nějaké podmínky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se píše:
A jeste musi byt v posldenich dvou letech alespon 270 dni zamestnan.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jalisca píše:
Kolem 17-18tisic v cistem? Tusim..taky presne nevim.
To taky nevim, my tu částku ani nezjišťovali, chlap má o dost víc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mroe píše:
A jeste musi byt v posldenich dvou letech alespon 270 dni zamestnan.
jj, v tomto je to stejné jako u ženské - není to 270 dní zaměstnán, ale placeno nemocenské, osvč je to 180 dní v posledním roce - ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Avokado píše:
@martina.se Super, děkuji. Už jsem se lekla, že jsou ještě nějaké podmínky.
chlap má navíc to, že v den porodu musí být v poměru - nebo aktivní osvč. To u ženy není.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit