Peníze za smrt?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13672
22.7.10 08:32

Gino- povinné ručení ti zaplatí škodu na vozidle, nikoli tu újmu.
Jak, že je za zabití podmínka- v poledne to vyhledám ale je to blbost!(manžel byl loni obžalován. kvůli dopravní nehodě , kde šlo o naražný prst a také jednalo o trastný čin, naštěstí státní zástupce zamítl- silnice byla nesjízdná…)Takže za zabití měla podmínku jen Labuda! :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
22.7.10 08:32

Tak já bych nejprve zareagovala na toho svědka :nevim: :nevim: :nevim: . Ten penzista prý nebyl přímo u nehody. Podíval se z okna až potom, co uslyšel ránu - to mi zrovna jako ideální svědectví nepřipadá :nevim: :nevim: :nevim: . Nehledě na to, že z té jeho výpovědi mám pocit, že ho prostě jen žere, že toho dědu srazila známá osobnost :think:
Myslím si, že vina pravděpodobně bude na straně obou účastníků - Dara asi nejela zrovna předepsanou rychlostí (ale na druhou stranu měla v autě i malou dceru, takže určitě ze silnice nedělala závodní dráhu - na to je až moc zodpovědná), ten pán se vyhýbal nerovnostem na silnici - takže jí pod auto klidně mohl vjet. A ono už je celkem jedno jestli jela Dara 50 nebo 70 km/hod - ať se střetne s motorkou v té nebo oné rychlosti, tak pro motorkáře je to z devadesáti procent smrtelná nehoda.
Je to tragédie jak pro rodinu zesnulého, tak i pro Daru. Ale to, že se rodina snaží Daru takhle vyždímat, to mi přijde jako hyenismus - prostě jen vydělávají na smrti blízkého člověka. Pochopila bych tu požadovanou částku, kdyby pán přežil a potřeboval speciální péči, ale takhle… :nevim:
A nemyslím si, že by třiašedesátiletý důchodce byl živitelem dětí, vnoučat, sourozenců.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
22.7.10 08:36
enny3 píše:
Jak, že je za zabití podmínka- v poledne to vyhledám ale je to blbost!(manžel byl loni obžalován. kvůli dopravní nehodě , kde šlo o naražný prst a také jednalo o trastný čin, naštěstí státní zástupce zamítl- silnice byla nesjízdná…)Takže za zabití měla podmínku jen Labuda! :pocitac:

Enny, tady si dovolím odporovat. Určitě nedostal podmínku za zabití jen Labuda. Stačí mi jen příběh Diny, která přišla o manžela, tatínka tří dětí (z toho jedno vážně nemocné)a pán, který nehodu zavinil dostal jen podmínku a navíc odmítá platit i slíbené peníze (tuším, že 2000Kč měsíčně), ze kterých se měla částečně hradit péče o nemocnou holčičku :nevim: . A vsadila bych se, že toto není jediný případ podmínky „u obyčejného“ člověka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
22.7.10 08:39

Enny, tady jsem zkopírovala z Kooperativy:
Jaké škody jsou z povinného ručení hrazeny
Povinné ručení kryje škody způsobené provozem motorového vozidla, jedná se o: škody na zdraví nebo usmrcením - včetně nákladů na léčení zraněného
věcné škody škody, které mají povahu ušlého zisku účelně vynaložené náklady na právní zastoupení pojištěného

Ještě tady je to zřejmější:
BASIC
limity pojistného plnění 35/35 mil. Kč (škody způsobené na zdraví či v případě usmrcení jiných osob až do výše 35 milionů Kč na každého zraněného/usmrceného a pro škody na majetku (věcná škoda) včetně ušlého zisku poškozeného také až do výše 35 milionů Kč)

Mně z toho prostě vychází, že i to odškodnění rodině (ušlý zisk) by měla pojišťovna platit, ale jestli máš argumenty proč ne, tak se ráda poučím.

Příspěvek upraven 22.07.10 v 08:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
22.7.10 08:42
tterka píše:
enny3 píše:
Jak, že je za zabití podmínka- v poledne to vyhledám ale je to blbost!(manžel byl loni obžalován. kvůli dopravní nehodě , kde šlo o naražný prst a také jednalo o trastný čin, naštěstí státní zástupce zamítl- silnice byla nesjízdná…)Takže za zabití měla podmínku jen Labuda! :pocitac:
Enny, tady si dovolím odporovat. Určitě nedostal podmínku za zabití jen Labuda. Stačí mi jen příběh Diny, která přišla o manžela, tatínka tří dětí (z toho jedno vážně nemocné)a pán, který nehodu zavinil dostal jen podmínku a navíc odmítá platit i slíbené peníze (tuším, že 2000Kč měsíčně), ze kterých se měla částečně hradit péče o nemocnou holčičku :nevim: . A vsadila bych se, že toto není jediný případ podmínky „u obyčejného“ člověka

Jenže Diny tomu chlápkovi u soudu prý nějak pomohla.Že asi uvedla, že projevil lítost - opravdu nevím, jen jsem to pochopila z toho jejího deníčku co občas čtu. Podle mně chyba - nic bych „vrahovi“ nedarovala a když, tak za pořádný prachy na ruku pěkně předem.
Mmch Diny měla ušlý zisk minimálně ve výši platu jejího manžela, min po dobu než by šel do penze, tak aspoň to měla dostat a ne blbý čtyři tisíce měsíčně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13672
22.7.10 09:52

Promiň- bavila jsem se s příbuzným ,co dělá nu Český

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
22.7.10 10:06
enny3 píše:
Promiň- bavila jsem se s příbuzným ,co dělá nu Český

Enny, ti to tam mají taky:
*Povinné ručení vás chrání před možným nepříznivým finančním dopadem nároků poškozeného v případě škody způsobené provozem vozidla. Uhradíme za vás oprávněné a prokázané nároky na náhradu těchto škod:

škody na zdraví nebo usmrcením: bolestné, ztížení společenského uplatnění, ztráta na výdělku po dobu a po skončení pracovní neschopnosti, ztráta na důchodu, účelně vynaložené náklady na léčení, **náklady na výživu pozůstalých a přiměřené náklady pohřbu***

Jasně, že to asi není deset mega.
Tě proháním, co :mrgreen: omlouvám se, já si takhle radši dělám jasno a nevím jestli si ty poj. podmínky špatně nevykládám, abych pak nekoukala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13114
22.7.10 12:35

Tak bravo, tterka to rovnou vyřešila i za policajty, že?? Holky, vždyt o tom víte kulový, reagujete jen na články v časopise a na Top star. Najednou už je pro vás rodina zavražděného divná a furt tady omíláte nějakou částku, která nemusí být ani pravdivá. Já nejsem na straně ani jednoho z nich, protože zatím nikdo nevím, jak se to seběhlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
22.7.10 13:11
derida píše:
Tak bravo, tterka to rovnou vyřešila i za policajty, že?? Holky, vždyt o tom víte kulový, reagujete jen na články v časopise a na Top star. Najednou už je pro vás rodina zavražděného divná a furt tady omíláte nějakou částku, která nemusí být ani pravdivá. Já nejsem na straně ani jednoho z nich, protože zatím nikdo nevím, jak se to seběhlo.
:nevim: :nevim: :nevim:
Nějak jsem si nevšimla, že bych někde něco vyřešila. Jen jsem napsala, že chyba byla na obou stranách. Podle dostupných zdrojů Dara nedodržela rychlost, pán se vyhýbal nerovnostem na vozovce - ani jeden z nich nedodržoval předpisy. Prostě je to jen tragická nešťastná náhoda, které se na silnicích stávají denně. Jen tahle jedna se rozpitvává, protože se to stalo někomu známému…
A nemáš pocit, že pojem „rodina zavražděného“ je trošku přehnaný. Nebudu Daře nadržovat, není zrovna má oblíbenkyně, ale nemyslím si, že by si řekla: „A teď toho dědu zabiju“ a úmyslně do něj vrazila. Vražda je plánovaný úmysl. Toto je nehoda…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9943
22.7.10 13:17
enny3 píše:
Koho by to zajímalo:
(3) Za škodu usmrcením náleží pozůstalým jednorázové odškodnění, a to
  1. manželovi nebo manželce 240 000 Kč,

b) každému dítěti 240 000 Kč,
c) každému rodiči 240 000 Kč,
d) každému rodiči při ztrátě dosud nenarozeného počatého dítěte 85 000 Kč,
e) každému sourozenci zesnulého 175 000 Kč,
f) každé další blízké osobě žijící ve společné domácnosti s usmrceným v době vzniku události, která byla příčinou škody na zdraví s následkem jeho smrti, 240 000 Kč.

no nějak tuhle částku mi ta kamarádka říkala, že mají dostat nějakých dvě stě tisíc. Musím se jí zeptat, jak to nakonec dopadlo, kdo teda co dostanou nebo co.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
22.7.10 13:33

Tterko, ale všechny tyhle informace máš z médií a nemůžeš vědět, kde to vzali :nevim: Jak už se tady psalo, policejní vyšetřování ještě neskončilo, takže nikdo nemůže na 100 % říct, že Dara jela rychle nebo pán jel v protisměru :twisted:

Za sebe pochybuju, že by Dara jela rychle, když měla v autě dítě a ten úsek byl dost nepřehlednej - úzká silnice a plno děr.

Já si myslím, že už to jen tak nikdo nezjistí. Očití svědkové nejspíš nebyli, ten pán viděl až následek, ne to, když se to stalo. Nejspíš je to jediná Dara, která ví, co se doopravdy stalo :nevim:

• Citovat
  • Upravit
5532
22.7.10 14:10

Madi,
souhlasím s tebou, všechno jsou jen informace z médií. O tom, že Dara mohla jet rychleji - měla jsem na mysli, že třeba místo 50 km/h jela 60 km/h - ale také jsem psala, že v autě měla malé dítě, tak pochybuji o tom, že by jela jako cvok. Mohlo se stát cokoliv. Navíc v tom šíleném počasí - běžně se mi v horku motá hlava, takže v tom raději nejezdím. Stejný problém mohla mít třeba Dara, nebo ten zesnulý pán. Dokud se to nevyšetří, tak tady nic nevyřešíme. Blbá náhoda - tragická nehoda :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13114
22.7.10 14:39

tterko, to už je zase slovíčkaření, jestli rodina zesnulého nebo zavražděného. Prostě souhlasím s Madi, veškeré informace jsou z médií a ty jsi tu pomalu dělala závěry jak to asi bylo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1825
22.7.10 14:50

Přesně,zatím není jasné,na čí straně byla vina,tak nemá cenu spekulovat.Co já jsem tedy četla,tak Dara nabízela rodině sama od sebe milion korun odškodného,ale ta to odmítla,najala si úrávníka a požaduje ted 10 milionu.Za každého člena rodiny 1 milion.Jestli je to pravda,tak mě to tedy přpada,že se snaží jen vytřískat peníze.A to se mě osobně nelíbí.Není to tak dlouho,co ho pochovali,a už myslí na peníze.Ale říkam,jestli je to pravda… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
22.7.10 15:04

Ještě, že to nebyla nějaká rozvětvenější rodina. .-) .-)o by se asi nedoplatila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová