Peníze za smrt?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
13672
22.7.10 20:11

Souhlasím s Deri a Madi- prostě brzo na závěry!
Holky vždyť jsem vám psala, jak je to s tím odškodněním- prostě Blesk to zase překroutil- je to blbost!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
24.7.10 13:19
když vidím jak chovají auta k motorkářům – tím je nijak nebráním– vím že jezdí hrozně ale všichni se jim lepí na zadek, předjíždějí tesně vedle nich kolikrát co vidím se mi úplně zastaví dech

Včera jsem jela autem po dálnici okolo Brna a to v levém pruhu, po pravé straně jelo auto a cca 200-300 m před ním (v pravém pruhu) byla motorka. Najednou ten motorkář začal dělat takové jako vlnky, ne myšky mezi pruhy, ale ve svém pruhu vlnky doleva, doprava… Já měla úplně studený pot na zádech, co to má jako znamenat, jestli mi na tu levou stranu vlítne nebo si jen tak „relaxuje“ nebo co. V tu chvíli mi přijít pod ruku, tak se fakt neznám! :cert: A to nemluvím o tom, že když stojím na semaforech, tak se dopředu po bílé čáře mezi pruhy hrnou motorky. Tak tolik asi k tomu, jak se „auta hrozně chovají k motorkám“.

Já jsem ale zapřísáhlý odpůrce motorek. Mně to prostě hlava nebere. V autě musíš být připoutaná pásem, pro díítě mít autosedačku, okolo sebe máš airbagy, dělají se crash testy a ukazují ti, co s tebou v autě udělá náraz do zdi ve 40km/h a pak je povoleno „udělátko“, kde jsi totálně nechráněné, žádné plechy okolo, žádné připoutání, nic… :nevim: Fakt nechápu. Pro mě je to vraždný nástroj (pro řidiče motorky i okolí) a být to na mně, tak bych to zakázala. :mrgreen:

Btw, ať už je Dara vinná nebo ne, tak je mi jí líto. Tohle by myslím nechtěl zažít nikdo z nás a myslím, že se to může stát každému… Rodiny je mi samozřejmě také líto, ale jejich chování, výroky a požadavky po nehodě mi přijdou hrubě nesympatické (slušně řečeno).

Příspěvek upraven 24.07.10 v 13:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
24.7.10 13:25
enny3 píše:
Povinné ručení ne- ale určitě měla připojištění- to to určitě hradí!

Podle mě povinné ručení právě ano:
Povinné ručení = Pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla je pojištění, které je ze zákona povinen uzavřít vlastník vozidla. Pojištěného chrání před možným nepříznivým finančním dopadem nároků poškozeného v případě škody způsobené provozem vozidla. Limity pojistného plnění se týkají škody na zdraví a majetku (někde je to 35/35 mio, jinde třeba 50/50 mio atpod.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
24.7.10 17:26

Wiol, to že motorkář dělal „vlny“ to se nejspíš něčemu ve svém pruhu vyhýbal, při tom se musí naklonit, jinak by si rozbil hubu a kdyby přes to, čemu se vyhýbal přejel, rozbil by si ji taktéž, takže měj prosím pochopení i pro ně. I když já taky tvrdím, že to jsou „dobrovolní dárci orgánů“, tak poslední dobou pozoruji, že motorkáři už nejsou největší hrozbou na silnici. Ne, že by tedy šli do sebe, ale spíš přibývá pitomců za volantem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
24.7.10 19:12

Ne, nevyhýbal, za to dám ruku do ohně. Nejen že to bylo na dálnici, kterou znám a žádné výmoly tam nejsou, tak těch vlnek bylo asi 20. Sem-tam-sem-tam-sem-tam, pak chvíli nic a zase znovu sem-tam-sem-tam- sem-tam-sem-tam-sem-tam a pak myslím ještě jednou, ale pak už zhoustl provoz, takže toho nechal.

Teda jedině že by vyhýbal krabičce rozsypaným rýsováčkům. Tomu by ta mělkost vlnek (skoro se nenakláněl) a jejich počet odpovídala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3105
25.7.10 08:14

Jsem řidičkou z povolání a to co vidím každý den na silnici je humus. Motorkáři, kteří zbytečně riskují, frajeří a místa, kde předjíždějí - rozum zůstává stát. Jeden mě předjel zleva 8-o Řidiči aut, kteří nezvládají základní pravidla silničního provozu. Jsem pro pravidelné přezkušování v autoškolách. Já chodím každý rok a co pět let dělám ostré testy na protokol dopravnímu inspektorátu. Nevadí mi to, protože zákon znám.Nakonec policisté, kteří „nevidí“ přestupky.

Dám příklad:
Jela jsem (tramvaj) souběžně s autem, za ním jeli dopravní policisté. Na celé této silnici je zákaz odbočení vlevo (frekventovaný úsek). Řidič samozřejmě odbočit vlevo chtěl, střelil mi to před čumák a zastavil se, protože nemohl kvůli protijedoucím vozidlům pokračovat. Já brzdila záchrannou brzdou i očima :-), tak tak jsem zastavila. Policisté museli zastavit taky, bránil zadkem auta i jim. Zastavil se přímo u zákazové značky a policistům-dopravákům to bylo jedno. Stáli jsme tam asi tři minuty a během manévrování s autem mě ještě málem naboural znovu.
Měl dostat pokutu a trestné body jak kvůli zákazu odbočení (1 bod), tak i proto, že omezil a ohrozil souběžně jedoucí tramvaj (4 body) a jako třešnička na dortu stál na tramvajovém pásu (2 body).

Kdyby dopraváci hlídali tyto přestupky + frajeřinky motorkářů i mladých pánů řidičů silných aut a nestáli někde na začátku obce, kde měří padesátku, bylo by líp.
Tolik lidí, by přišlo o papíry, že by nebyly dopravní zácpy :mrgreen:

Další „úžasní“ řidiči jsou staří pánové. Zpětné zrcátka pro ně neexistují a koukají slepě dopředu. Jeden takový mě naboural. Odbočil mi do ZADNÍHO-DRUHÉHO vozu tramvajové soupravy. Vylezl z auta a řekl: „Já vás neviděl!“ :lol:
Další takový mě seřval, když jsem jela autem. Měl překážku na své straně silnice a vyjel mi přímo před čumák, zabrzdila jsem tak tak. Já samozřejmě necouvla a on začal vyřvávat, že se mám naučit slušnému chování a PUSTIT STARŠÍHO!!! Na to jsem mu s ledovým klidem odpověděla, že se tu na chování nehraje a má se naučit pravidlům silničního provozu. Stála jsem tam tak dlouho, než nakonec couvnul (kdybych kouřila, tak si provokativně zapálím) :-D Vedle něj seděla manželka a důležitě brblala jak nejsou ti mladí drzí.

K nehodě Dary…
Nikdo neví, jak to přesně bylo a dělat závěry zde… :-). Pokud to zavinila, tak ji odsoudí. P.ručení zaplatí veškerou škodu, jak na autě, tak odškodnění za úmrtí a i poškozené věci v autě (např. mobilní telefon, kufr, obuv řidiče…). Havarijní pojistka Dary ji zaplatí opravu auta. Pokud by byl na vině motorkář, zaplatí jeho p.ručení škodu na Dařině autě a jeho rodina nedostane ani korunu. Pochybuju, že měl na motorku havarijní pojistku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
25.7.10 08:44
EvaOstrava píše:
Další takový mě seřval, když jsem jela autem. Měl překážku na své straně silnice a vyjel mi přímo před čumák, zabrzdila jsem tak tak. Já samozřejmě necouvla a on začal vyřvávat, že se mám naučit slušnému chování a PUSTIT STARŠÍHO!!!

Tak tohle je fakt super. Prej pustit staršího. :-D :-D :-D
Jinak teda já kdybych měla jet někam, kde jezděj tramvaje, tak jsem totálně v p*deli. :oops: Ale je to tím, že u nás tramvaje nejezdí, takže do větších měst si radši netroufám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43029
25.7.10 09:04

nevedela jsem, ze tu ta diskuse je, byla jsem na chate. kdyz jsem ale jela busem s malym do pha na kontrolu, presne ten titulek jsem cetla nekomu pres rameno. Taky jsem premyslela, jaka by byla cena zivota jejich syna, kdyby ho nesrazila celebrita.

My sotva posoudime, kde je vina (sestrenice je herecka, nevim, jestli ma bylizzsi info, ale tvrdi, ze prej nejspis objizdel nejakou diru), to fakt neni na nas
Ja se ale ani nedivim, ze z toho chce rodina vytriskat prachy, vzdyt dnesni svet uz je takovy. Jakakoliv nehoda se nam stane, vzdycky hrozi, ze se na nas nekdo zahoji, nebo nas poslou sedet, protoze se ukaze, ze mame zodpovednost i za pocasi na snezce. Z toho hlediska, ac to zni cynicky, je skoro hloupe nepokusit se z kazde sance neco vytriskat, zejmena tam, kde to tolik neboli (instituce, bohaci).

ja pouzivam stejnou logiku v MHD.
Jsem osoba poctiva, ale po dvaceti letech s tramvajenkou si falkt zapominam stipat listky. Domu jezdim na sestipasmovou, kdyz jsem si ji zapomela ve meste stipnout, dostipavala jsem si ji na hranici prahy, ale uz jsem toho nechala a v takovem pripade si kupuji jen odpovidajici dvoupamovou - protoze si setrim na pokutu. pochybuji totiz, ze bych revozorovi vysvetlila, ze jeste v roce ditete si porřad neumim stipat listek a ze jsem v jadru poctiva.

dary je me samopzrejme desne lito. sama jsem zacinajici ridicka a z nehody mam hruzu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
25.7.10 11:52
EvaOstrava píše:K nehodě Dary…
Nikdo neví, jak to přesně bylo a dělat závěry zde… :-). Pokud to zavinila, tak ji odsoudí. P.ručení zaplatí veškerou škodu, jak na autě, tak odškodnění za úmrtí a i poškozené věci v autě (např. mobilní telefon, kufr, obuv řidiče…). Havarijní pojistka Dary ji zaplatí opravu auta. Pokud by byl na vině motorkář, zaplatí jeho p.ručení škodu na Dařině autě a jeho rodina nedostane ani korunu. Pochybuju, že měl na motorku havarijní pojistku.

Tak v tom případě být na místě Dary bych se na pozůstalé vyprdla úplně. I kdyby to zavinila, škody nechť platí pojišťovna a nazdar. Moc nechápu, proč jim vůbec nějaký milion nabízela (pokud to zas není výplod bulváru). Jestli je vina, odsedí si to ať uplácí nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
25.7.10 12:04
Gina108 píše:
EvaOstrava píše:K nehodě Dary…
Tak v tom případě být na místě Dary bych se na pozůstalé vyprdla úplně. I kdyby to zavinila, škody nechť platí pojišťovna a nazdar. Moc nechápu, proč jim vůbec nějaký milion nabízela (pokud to zas není výplod bulváru). Jestli je vina, odsedí si to ať uplácí nebo ne.

Nabízela milion i pro případ, pokud by se prokázalo, že nehodu nezavinila. Jako projev solidarity a pomoci v jejich těžké situaci.

V případě viny „motorkáře“, by nedostali z žádné pojišťovny nic (jeho POV by šlo na škodu na autě Dary, HAV pojištění škodu na zdraví neobsahuje, z POV Dary by se neplnilo nikam nic).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
25.7.10 16:27

Viollo můj manžel je motorkář a já jsem si s ním najezdila taky slušné kilometry a musím říct, že je nemůžete házet všechny do jednoho pytle. Když se podíváte ano, někteří jezdí jako hovada, ale většína z nich ne. Statistiky ukazují, že 70% nehod nezaviní motorkáři, ale právě řidiči v autech, kteří je prostě „nevidí“.
To že dělal vlnky, to zahříval gumu, protože když schladne, tak k cestě tak nepřilne, a hůře se jezdí. A bát se nemusíš, nespadne a ni nenajede na tebe. :-) .-)
Z mého syna ač se mi to moc nelíbí taky roste motorkář, už teď se bojím, ale nic s tím nenadělám.

Sama jsem zvědavá, jak to s Darou dopadne. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
25.7.10 20:43
k.a.c.k.a.1 píše: … že je nemůžete házet všechny do jednoho pytle.

Já vím. Ale já ještě nepotkala žádného, kterého bych se na silnici nebála a nebo o kterého bych se nebála já. :roll:

To že dělal vlnky, to zahříval gumu, protože když schladne, tak k cestě tak nepřilne, a hůře se jezdí.

Tak konečně vím o co šlo! 8-o To je možné, bylo tam omezení rychlosti na 80 km/h, zavřený sjezd z dálnice, navigace na objížďku, prostě se jelo o něco pomaleji, mohl vychládat… :roll: :mrgreen:

Z mého syna ač se mi to moc nelíbí taky roste motorkář, už teď se bojím, ale nic s tím nenadělám.

To bych nepřežila! Manželovi jsem řekla, že až na něj poleze krize středního věku, ať si klidně koupí Porsche, ale ať se neopováží domů přitáhnout motorku! :cert:
Mně to furt není jasné s těmi „plechy“, jak jsem psala výše. V autě jsi oplechovaná, okolo airbagy, bezpečnostní pásy a já nevím co. A na motorce jsi v podstatě „nahá“ a nechráněná. To prostě nechápu, jak to může vůbec splňovat nějaká elementární kritéria bezpečnosti… :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
25.7.10 20:56

Jasně. :-) :-)

Ono je to asi o tom, že nikdy nevíš, co je lepší, sice sletíš motorky a vyletíš někde, ale přežiješ to,než když tě třeba v autě rozmačkají plechy. :-)
Je jasné, že na motorce je člověk zranitelnější.
Naštěstí manža s dvěma dětma vychladl, a i když motorky miluje moc už nejezdí. :-) :-)

ve zprávách jsem někde četla, jak si matka toho zemřelého stěžuje, že z ní media udělala bazcitnou bestii. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43029
25.7.10 21:32
k.a.c.k.a.1 píše:ve zprávách jsem někde četla, jak si matka toho zemřelého stěžuje, že z ní media udělala bazcitnou bestii. :think:

jo, to je mozna taky ale pravda - my proste vime jen to, co nam media naserviruji a bohuzel i predzvykaji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21897
27.7.10 12:31

Tak jsem se dnes na super.cz docetla,ze s nejvetsi pravdepodobnosti,je Dara nevinna :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová