Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
No já doufám, že mít nebude…doktorka sama říkala, že Kuba by jí mít nemusel, že je dost velkej ( má 8a půl kg), že by to tělíčko mohla pobrat dobře ![]()
Klovasa píše:
Peo, prosím tě a nevíš, kde to miminko to mělo?
Klov, myslím, že někde vedle dírky zadečku, ale nevím to jistě. Přeci jen jsem se úplně nevyptávala.
Tak hlavně aby byl tvůj brouček za chvíli v pořádku.
Tak náš chirurg říká,že můžeš mazat tím betadinem,že je to vodný roztok ![]()
Ale říká,že je divný,že se to jěště nestáhlo
No uvidíš a na tu bouličku vedle říká,že se to možnáí dělá i tam,ale nemůže říct určitě když malýho neviděl,ale že to má tendenci se vracet…
Jsem tě moc nepotěšila viď?! ![]()
verenika píše:
Tak náš chirurg říká,že můžeš mazat tím betadinem,že je to vodný roztok![]()
Ale říká,že je divný,že se to jěště nestáhlo
Jsem tě moc nepotěšila viď?!No uvidíš a na tu bouličku vedle říká,že se to možnáí dělá i tam,ale nemůže říct určitě když malýho neviděl,ale že to má tendenci se vracet…
no to moc ne
ach jo…to vedle není boule,ale má to tam takove tvrde…jinak za info dekuji, snad mu to neublizi…uz sem to dnes koupila
no doufam, ze uz ho operovat nebudou…pry se to da lecit i antibiotikama, dyz to neni moc velke
zavřené tu ránu má…jen je tam taková pidi dírka jako hlavička špendliku, jak jsou cele kovové…možná i menší ![]()
Příspěvek upraven 19.10.10 v 19:20
Peo píše:Klovasa píše:Klov, myslím, že někde vedle dírky zadečku, ale nevím to jistě. Přeci jen jsem se úplně nevyptávala.
Peo, prosím tě a nevíš, kde to miminko to mělo?
Tak hlavně aby byl tvůj brouček za chvíli v pořádku.
no taky to máme u zadečku,pořád doufám, že to bude dobrý…i když se mi to moc nezdá
ach jo
Nás to potkalo, když byly dcerce 2 roky a 2 měsíce. Byla 4× za týden v narkoze a čistili a čistili, že prý když se to uzavře a „něco“ tam zůstane, bude se to vracet. Měla nitrožilně antibiotika, měla taky zlatýho cosi. Sice se mi to nelíbilo, ale jsem ráda, že jsme se toho provždy zbavili, snad, je to 3/4 roku.
vladkaaa píše:
Nás to potkalo, když byly dcerce 2 roky a 2 měsíce. Byla 4× za týden v narkoze a čistili a čistili, že prý když se to uzavře a „něco“ tam zůstane, bude se to vracet. Měla nitrožilně antibiotika, měla taky zlatýho cosi. Sice se mi to nelíbilo, ale jsem ráda, že jsme se toho provždy zbavili, snad, je to 3/4 roku.
malej byl rovnou na operaci
zlateho stafilokoka nastesti nemel…modlim se kazdy den,aby to mel dobre
je to des,kdyz brouckove trpi
Tak místo po operaci se nějak zázračně uzdravuje…ani z toho dnes celý den nic nevyteklo…ale bohužel na druhé straně se něco klube
Počkám, jeslti se ot uděla v bulku a hned půjdu…i když tak nějak pořád doufám, že to zmizí a bude to v pohodě…celej den je mi z toho špatně
Nechápu, proč taovou smůlu musí mít zrovna Kuba ![]()
Nas operovali 15.9.11, 23.9.11 nas pustili. To je v patek a dnes rano jeden z tech furunkulu (celkem 2) byl opet podebrany - pri 2 prebalenich zadne zlepseni… Kontrola v utery, tak doufam, ze se to nejak zlepsi, mam strach, ze to bude dlouhe a ze bude trpet ![]()
Tak nakonec nam opravovali pistele, operoval primar MUDr. V. Vacek ve FN Plzen. Timto mu chceme jeste jednou podekovat a uznat, ze ma opravdu zlate ruce! Nekolik zamestnancu nemocnice nam reklo, ze kdyby na operaci museli jejich deti nebo vnoucata, tak by si prali jedine - aby je operoval pan primar.
Tak kdyby vas nekdy takova smutna zalezitost potkala, nezapomente, ze v Plzenske fakultce je jeden doktor, co umi zazraky.
AniNevim píše:
Tak nakonec nam opravovali pistele, operoval primar MUDr. V. Vacek ve FN Plzen. Timto mu chceme jeste jednou podekovat a uznat, ze ma opravdu zlate ruce! Nekolik zamestnancu nemocnice nam reklo, ze kdyby na operaci museli jejich deti nebo vnoucata, tak by si prali jedine - aby je operoval pan primar.
Tak kdyby vas nekdy takova smutna zalezitost potkala, nezapomente, ze v Plzenske fakultce je jeden doktor, co umi zazraky.Jojo, tak ten Kubíka taky operoval a taky několikrát
Ale vacek byl dobrej i v poradne
Ten nenechává nic náhodě
Naše mimčo mělo absces na zadečku mezi půlkami někdy mezi druhým a třetím měsícem věku. Lékařka mě posílala na chirurgii, ale protože jsem se bála narkózy, hledala jsem nějaké jiné řešení. Máma mi poradila dávat na to obklady z čerstvého hlávkového zelí, které se trochu naklepe, aby z toho vytékala šťáva, že prý to měli v rodině a všem to pomohlo, protože šťáva ze zelí je hodně agresivní a změkčí kůži, čímž „vytáhne“ hnis ven a umožní kůži prasknout. Protože se mezi půlky dost blbě upevňuje list hlávkového zelí
, dala jsem zelí do odšťavňovače a do šťávy pak namáčela kousky obvazu, které jsem náplastí lepila mezi půlky. Našla jsem i na netu, že se tím léčí abscesy mezi kopyty koní a i doktorka mi řekla, že je zelí antiseptikum a každopádně to nemůže ublížit. Sice nám po zelí smrděl celý barák a mimču jsem pořád měřila teplotu, jestli se něco neděje, ale zvýšenou teplotu neměla, takže jsem odolala a na chirurgii nešla. Za čtyři dny se na abscesu objevila bílá tečka jako u uhru a ještě tentýž večer to prasklo. Opatrně jsem to vymačkala až do posledních kapek a druhý den zašla k doktorce, která mi řekla, že je to naprosto ok a že tam nic nezbylo. Dnes je dcerce rok a absces už se jí nikdy neopakoval. Za celou naši rodinu proto vřele doporučuji 100% zelnou šťávu. ![]()
Ještě pro jistotu svůj příspěvek doplňuji: Nejsem přílišným zastáncem alternativních způsobů léčby, jen si myslím, že nic se nesmí přehánět a celková narkóza u tak malého miminka, pokud to lze řešit jinak, mi připadá nesmyslná. Proto jsem zvolila toto řešení. Pokud bych však zpozorovala nějaké evidentní zhoršení stavu, vyšší teplotu, nárůst či jiné zhoršení abscesu, tak bych na tu chirurgii jela bez zaváhání. Po dvou nebo třech dnech „se zelím“ ale absces znatelně změknul a malá byla až na občasný řev naprosto v pořádku, tak jsem vydržela a mohu jen doporučit. Doufám, že můj příspěvek někomu pomůže a přeji mnoho odvahy a štěstí. ![]()
Jeste zes napsala ten druhy prispevek
Tudiz svuj komentar mohu zkratit.
Znam nekolik dalsich alternativnich metod leceni, i nase detska doktorka. Rekla ale, ze si to nelajzne u tak maleho miminecka. Zpetne jsem rada, ze jsem na ni dala a jela na chirurgii, protoze jedno vycisteni nestacilo a po opakovanych kontrolach mu udelali dalsi operaci, kdy „opravili“ pistel, tudiz by od toho mel mit opravdu navzdy pokoj, aspon v tomto miste.
U dospeleho bych nevahala lecit (a u pritele i lecim) alternativne, u tak maleho detatka je to ovsem riziko. Nas malicky nemel zvysenou teplotu (to bylo prvni, co jsem kontrolovala, kdyz jsem mela podezreni) a pritom mel 2 abscesy, coz uz je karbunkul, u ktereho hrozi otrava krve a fatal error.