Perianální absces :(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17310
19.10.10 16:49

Adam měl po hexe teplotu jen večer a ráno už dobrý :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2858
19.10.10 16:52

No já doufám, že mít nebude…doktorka sama říkala, že Kuba by jí mít nemusel, že je dost velkej ( má 8a půl kg), že by to tělíčko mohla pobrat dobře :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Peo
6738
19.10.10 17:57
Klovasa píše:
Peo, prosím tě a nevíš, kde to miminko to mělo?

Klov, myslím, že někde vedle dírky zadečku, ale nevím to jistě. Přeci jen jsem se úplně nevyptávala.
Tak hlavně aby byl tvůj brouček za chvíli v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
19.10.10 18:15

Tak náš chirurg říká,že můžeš mazat tím betadinem,že je to vodný roztok :mrgreen:

Ale říká,že je divný,že se to jěště nestáhlo :-? No uvidíš a na tu bouličku vedle říká,že se to možnáí dělá i tam,ale nemůže říct určitě když malýho neviděl,ale že to má tendenci se vracet…

Jsem tě moc nepotěšila viď?! :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2858
19.10.10 19:16
verenika píše:
Tak náš chirurg říká,že můžeš mazat tím betadinem,že je to vodný roztok :mrgreen:

Ale říká,že je divný,že se to jěště nestáhlo :-? No uvidíš a na tu bouličku vedle říká,že se to možnáí dělá i tam,ale nemůže říct určitě když malýho neviděl,ale že to má tendenci se vracet…

Jsem tě moc nepotěšila viď?! :cry:

no to moc ne :( ach jo…to vedle není boule,ale má to tam takove tvrde…jinak za info dekuji, snad mu to neublizi…uz sem to dnes koupila :)no doufam, ze uz ho operovat nebudou…pry se to da lecit i antibiotikama, dyz to neni moc velke :-( :roll: zavřené tu ránu má…jen je tam taková pidi dírka jako hlavička špendliku, jak jsou cele kovové…možná i menší :(

Příspěvek upraven 19.10.10 v 19:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2858
19.10.10 19:17
Peo píše:
Klovasa píše:
Peo, prosím tě a nevíš, kde to miminko to mělo?
Klov, myslím, že někde vedle dírky zadečku, ale nevím to jistě. Přeci jen jsem se úplně nevyptávala.
Tak hlavně aby byl tvůj brouček za chvíli v pořádku.

no taky to máme u zadečku,pořád doufám, že to bude dobrý…i když se mi to moc nezdá :-( ach jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
19.10.10 20:58

Nás to potkalo, když byly dcerce 2 roky a 2 měsíce. Byla 4× za týden v narkoze a čistili a čistili, že prý když se to uzavře a „něco“ tam zůstane, bude se to vracet. Měla nitrožilně antibiotika, měla taky zlatýho cosi. Sice se mi to nelíbilo, ale jsem ráda, že jsme se toho provždy zbavili, snad, je to 3/4 roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2858
19.10.10 22:54
vladkaaa píše:
Nás to potkalo, když byly dcerce 2 roky a 2 měsíce. Byla 4× za týden v narkoze a čistili a čistili, že prý když se to uzavře a „něco“ tam zůstane, bude se to vracet. Měla nitrožilně antibiotika, měla taky zlatýho cosi. Sice se mi to nelíbilo, ale jsem ráda, že jsme se toho provždy zbavili, snad, je to 3/4 roku.

malej byl rovnou na operaci :( zlateho stafilokoka nastesti nemel…modlim se kazdy den,aby to mel dobre :( je to des,kdyz brouckove trpi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2858
21.10.10 20:17

Tak místo po operaci se nějak zázračně uzdravuje…ani z toho dnes celý den nic nevyteklo…ale bohužel na druhé straně se něco klube :( Počkám, jeslti se ot uděla v bulku a hned půjdu…i když tak nějak pořád doufám, že to zmizí a bude to v pohodě…celej den je mi z toho špatně :( :cry: :cry: Nechápu, proč taovou smůlu musí mít zrovna Kuba :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
25.9.11 13:15

Nas operovali 15.9.11, 23.9.11 nas pustili. To je v patek a dnes rano jeden z tech furunkulu (celkem 2) byl opet podebrany - pri 2 prebalenich zadne zlepseni… Kontrola v utery, tak doufam, ze se to nejak zlepsi, mam strach, ze to bude dlouhe a ze bude trpet :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
26.10.11 19:16

Tak nakonec nam opravovali pistele, operoval primar MUDr. V. Vacek ve FN Plzen. Timto mu chceme jeste jednou podekovat a uznat, ze ma opravdu zlate ruce! Nekolik zamestnancu nemocnice nam reklo, ze kdyby na operaci museli jejich deti nebo vnoucata, tak by si prali jedine - aby je operoval pan primar.
Tak kdyby vas nekdy takova smutna zalezitost potkala, nezapomente, ze v Plzenske fakultce je jeden doktor, co umi zazraky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2858
26.10.11 19:29
AniNevim píše:
Tak nakonec nam opravovali pistele, operoval primar MUDr. V. Vacek ve FN Plzen. Timto mu chceme jeste jednou podekovat a uznat, ze ma opravdu zlate ruce! Nekolik zamestnancu nemocnice nam reklo, ze kdyby na operaci museli jejich deti nebo vnoucata, tak by si prali jedine - aby je operoval pan primar.
Tak kdyby vas nekdy takova smutna zalezitost potkala, nezapomente, ze v Plzenske fakultce je jeden doktor, co umi zazraky.

Jojo, tak ten Kubíka taky operoval a taky několikrát :( Ale vacek byl dobrej i v poradne :) Ten nenechává nic náhodě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
susarna
15.1.13 22:02

léčba abscesu u miminka

Naše mimčo mělo absces na zadečku mezi půlkami někdy mezi druhým a třetím měsícem věku. Lékařka mě posílala na chirurgii, ale protože jsem se bála narkózy, hledala jsem nějaké jiné řešení. Máma mi poradila dávat na to obklady z čerstvého hlávkového zelí, které se trochu naklepe, aby z toho vytékala šťáva, že prý to měli v rodině a všem to pomohlo, protože šťáva ze zelí je hodně agresivní a změkčí kůži, čímž „vytáhne“ hnis ven a umožní kůži prasknout. Protože se mezi půlky dost blbě upevňuje list hlávkového zelí :think:, dala jsem zelí do odšťavňovače a do šťávy pak namáčela kousky obvazu, které jsem náplastí lepila mezi půlky. Našla jsem i na netu, že se tím léčí abscesy mezi kopyty koní a i doktorka mi řekla, že je zelí antiseptikum a každopádně to nemůže ublížit. Sice nám po zelí smrděl celý barák a mimču jsem pořád měřila teplotu, jestli se něco neděje, ale zvýšenou teplotu neměla, takže jsem odolala a na chirurgii nešla. Za čtyři dny se na abscesu objevila bílá tečka jako u uhru a ještě tentýž večer to prasklo. Opatrně jsem to vymačkala až do posledních kapek a druhý den zašla k doktorce, která mi řekla, že je to naprosto ok a že tam nic nezbylo. Dnes je dcerce rok a absces už se jí nikdy neopakoval. Za celou naši rodinu proto vřele doporučuji 100% zelnou šťávu. :D

• Citovat
  • Upravit
susarna
15.1.13 22:54

léčba abscesu u miminka - doplnění

Ještě pro jistotu svůj příspěvek doplňuji: Nejsem přílišným zastáncem alternativních způsobů léčby, jen si myslím, že nic se nesmí přehánět a celková narkóza u tak malého miminka, pokud to lze řešit jinak, mi připadá nesmyslná. Proto jsem zvolila toto řešení. Pokud bych však zpozorovala nějaké evidentní zhoršení stavu, vyšší teplotu, nárůst či jiné zhoršení abscesu, tak bych na tu chirurgii jela bez zaváhání. Po dvou nebo třech dnech „se zelím“ ale absces znatelně změknul a malá byla až na občasný řev naprosto v pořádku, tak jsem vydržela a mohu jen doporučit. Doufám, že můj příspěvek někomu pomůže a přeji mnoho odvahy a štěstí. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
16986
16.1.13 10:54

Jeste zes napsala ten druhy prispevek :-) Tudiz svuj komentar mohu zkratit.
Znam nekolik dalsich alternativnich metod leceni, i nase detska doktorka. Rekla ale, ze si to nelajzne u tak maleho miminecka. Zpetne jsem rada, ze jsem na ni dala a jela na chirurgii, protoze jedno vycisteni nestacilo a po opakovanych kontrolach mu udelali dalsi operaci, kdy „opravili“ pistel, tudiz by od toho mel mit opravdu navzdy pokoj, aspon v tomto miste.
U dospeleho bych nevahala lecit (a u pritele i lecim) alternativne, u tak maleho detatka je to ovsem riziko. Nas malicky nemel zvysenou teplotu (to bylo prvni, co jsem kontrolovala, kdyz jsem mela podezreni) a pritom mel 2 abscesy, coz uz je karbunkul, u ktereho hrozi otrava krve a fatal error.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí