Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, tak nějak jsem uplne na emimino zapomněla
Tak mrnous je od poslední operace, která byla přelom listopad prosinec 2010 oukej
Do Vánoc toho roku to bylo jeste takové divoké, ale už krom malejch jizviček tam nemá vůbec nic. Je to téměř pět let
A pan doktor Vacek? Mooooc dobrý chirurg ![]()
Klovasa super. My byli na operaci v květnu 2014. Teď je klidové období ( snad se to uz i hojí, ne naplňuje se, ale to uz tu jednou bylo). Snad uz to tentokrat bude napořád.
Dobrý večer, Gattinko, mohu vás poprosit o zkušenosti s FN Motol? malému v srpnu operovali v Plzni perianální absces, 4× v narkóze…nic příjemného..a nejspíš se malému utvořila píštěl a budeme muset znovu na operaci…tak řeším, zda znovu FN Plzeň nebo FN Motol.. děkuji za názory a zkušenosti..
Nedoporučuji. Teda sestřičky i doktoři příjemní, ale to prostředí děs. Nemáte kde si lehnout. Křeslo musí byt složené přes cely den, lán noc to rozložite. postýlky vysoké, takže s dítěte prakticky furt stojite. Co se tyče jídla, tak vy jako doprovázející osoba mate jídelní úplně v jiné budově. Na pokoji jist nesmíte… Ja nejsem žádná fiflena, ale po 3 dnech strávených tam jsem ztratila i mléko. No, uz nikdy víc. Jestli někdy jeste budeme muset na tento zákrok, urcitě půjdeme na kliniku, kde vam to ráno udělají a po probuzení z nároky domu…viz poliklinika Budějovická atd. Kolik je synovi?
Moc Vám děkuji za informace, pokud to srovnám s FN Plzeň, tam je to naprostý komfort. u nás jde i o to, že malý je kojený a uspávaný v posteli, takže představa, že má spát v postýlce je děsná..na zákroku byl v sedmi měsících, dnes je mu devět…skoro deset..co se týče polikliniky Budějovická, máte víc od někoho víc informací ohledně takového zákroku? tedy mám -li být upřímná, tak si celkem dokážu představit, že malého po narkóze pustí domů, byl naprosto v pohodě…ale co třeba ATB? my je měli celou dobu…a taky moc nechápu, proč nám primář Vacek řekl, že se většinou musí po operaci píštěle na sál ještě jednou…takže ne pouze jedna operace…ale minimálně dvě.. ![]()
Tak to jsem nevěděla, ze musí na sál 2×. Informace bližší nemam, jelikož syn je teď v pohodě, urcitě najdete na metu. Syn žádné atb po zákroku nedostal. Měj jen celou noc kapacku a léky na bolest. Přeju vam, ať to dopadne, co nejlépe. Syn byl na zákroku naštěstí jen jednou. Měl namale o prázdninách, ale proste jsme to preckali. Každy cca 4. Den mu boule praskala… A furt dokola… Teď je to uz zjizvene. Pevné doufám, ze uz je to proste zahojene.
To znamená, že mu to každý 4. den prasklo a pak to samo přešlo? nebo jste museli na zákrok? máme to momentálně zrovna tak…každý cca 4. den se mu tam trošku hnisu objeví a zase zmizí (vyteče..praskne?) byla bych šťastná, kdyby to nějak přešlo samo, aniž bychom museli znovu na operaci… ![]()
Na zákrok jsme po druhé nesli. Bránila jsem se tomu i když doktorka nás posílala. Teď máme uz par mesicu klid. Neříkám, ze je to definitivní, ale samozřejmě v to doufám. Moje tchyně je pediatr a říkala mi pořad, ať vydrzim, ze se to zevnitř zahojí samo i když až za nějaký čas. Tímto vás samozřejmě nechci k něčemu nabádat. Ale věřím, ze je to pro vás naděje. Dejte vedet. Jestli chcete můžete mi napsat do zpráv. ![]()
Ahoj holky, tak se zase hlasim…V pondělí malého po 9dnech propustili z dětské chirurgie
Opet se mu udelal na zadecku absces i s pistelí
Na sále byl 3×…dnes jsme byli na kontrole a prý oukej, tak budu věřit, že už to bude fuc a nikda se to nevratí ![]()
@Klovasa no ty jo
Drzim palce at uz je to OK. Nekdo k tomu ma sklony ![]()
@Gattinka píše:
To je noční můra. Kolik je synovi a kolikrát ne tom byl?
V cervenci mu bude 6let. Uz to mel 3×. Poprve ve dvou mesicich, pak v peti a ted v peti letech a osm mesicu ![]()
Ahoj, jsem tu nová a máme stejný problém, malému je 18 měsíců a jsme po operaci perianální píštěle, byla provedena elastická ligatura, ale moc nerozumím tomu, jak ji budou utahovat. Nejvíce se bojím, aby neměl Crohna, docela mě tím strašili. V úterý jdeme na kontrolu, tak jsem zvědavá, jinak na operaci jsme byli již po třetí ![]()
Ahoj, predevcirem nas propustili z nemonice… syn mel absces u konecniku. Dnes kontrola ok. Je uz bez teplot a dobira atb. Muj dotaz zni-je vubec nejaka moznost prevence? aby se problemy a abscesy nevracely? diky
@šotka ahoj, slysim perianalni absces a jezi se mi vlasy na hlave. U deti zkusenost nemam, ale o to vetsi ji mam u sebe. Rok bojuji s abscesem. Byl mi odoperovan, ale vytvorila se tam pistel a tu uz mi asi 4× pod celkovou narkozou cistily a drenovaly, jelikoz se tam porad tvori hnis. A to i pres vecna ATB. A aby toho nebylo malo, tak zhruba pred mesicem se mi udelal na druhe strane dalsi absces, takze dalsi narkoza a dalsi rezani. Jestli je nejaka prevence netusim. Snad jen maximalni higiena konecniku, strava bohata na vlakninu, dostatecny pitny rezim a jinak me vic nenapada. U me je to trosku jine. Ja mam Crohna. Hodne stesti preju. At uz se to neopakuje.