Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Katerina38 píše:
@Mešuge joj on taky jen vazelína a tráva a nějaký složitý postup,to ředění a dávkování ti zjistím ahojky
Super
díky
.
Ahojky
@AniNevim píše:
jj, meli jsme proste stesti. Jednou to malemu rizli, vycistili, pak 2× menili dren. To byly 3 narkozy behem jednoho pobytu v nemocnici. Pak jsme tam jezdili na kontroly a prestoze jsem mu doma prikladala pecenou cibuli, ktera hnis tahala, doktori usoudili, ze musime jeste jednou na kontrolu za primarem. Ten naznal, ze tam bude pistel a ze je treba to opravit, jinak se to bude stale vracet. Takze po tydnu a pul kontrol jsme opet nastoupili do nemocnice, uz jen na jednu operaci, kde mu to opravili. Stehy vypydaly samy. Bylo jeste par kontrol a dalsi po roce. Opravdu si to ohlidal a prislo nam, ze byl se svoji praci spokojeny.
Jinak malicky mel rovnou 2 abscesyv peti tydnech zivota.
Moc vam preji, aby v tom Motole to poresili jednou pro vzdy. Jinak znam nekolik ucinnych prirodnich metod, ale na detech bych nemela odvahu je praktikovat, nemaji okamzity efekt.
Bože, vy jste si taky užili
. A píšeš, že stehy vypadaly samy? Filípkovi too nikdy nešili…
Kolik vám teď je??
@Mešuge píše:
Bože, vy jste si taky užili. A píšeš, že stehy vypadaly samy? Filípkovi too nikdy nešili…
Kolik vám teď je??
malymu jsou 2 roky a 8 mesicu. Prave se to opravuje tak, ze pistel se prosije nitemi, jakoby jej vyplni. Aspon takto polopaticky nam to vysvetlil primar.
@AniNevim píše:
malymu jsou 2 roky a 8 mesicu. Prave se to opravuje tak, ze pistel se prosije nitemi, jakoby jej vyplni. Aspon takto polopaticky nam to vysvetlil primar.
Aha. Tak to jsem ani neslyšela… Jemu právě do tý píštěle 3× dali elastickou ligaturu (evidentně k ničemu) a teď po roce o píštěli v Motole ani nemluvily, ale pro změnu mu tam musím do rány vmačkávat Framykoin… Zkusím to schválně nějak dohledat. Nepamatuješ si náhodou, jak se tomu „odborně“ říká??
@Mešuge odborneji mi k tomu nic nerekl. Ted jsem si vyhledala tu elastickou ligaturu a premyslim, jestli by to mohlo byt ono. Nejsem si jista, protoze nemluvil o zadnych trubickach. Jen o vyplneni te pistele… puvodne jsem to chapala, ze ji vypni nejakymi nitemi, co se v ni rozpadnou a tim udelaji spoj tkane. Odborne to nebylo ani ve zprave, to bych urcite googlila vic. Z puvodnich abscesu mu koukaly nite, ktere postupne odpadaly, coz bylo dobrym znamenim (ptali se na to pri kontrolach). Krome UZV a vizualniho vysetreni, zadne jine nedelali.
@AniNevim ta ligatura je jakoby „gumička“, která se zavede do tý píštěle a postupně se utahuje a prořezává masem (odtéká pořád hnis), až nakonec se prořízne do konečníku a vypadne…taky laicky
. Tak nevím… Jestli tohle čte po mě nějaký doktor, tak se asi dost baví
. Ale jsem ráda, že to máte za sebou
, je hrozný ty prďolky vidět trpět, viď, člověk by to za ně vzal…
@Mešuge ani o gumickach nepadlo slovo, docetla jsem se, ze je utahuji postupne, mlade byl jen na jednom zakroku. Ja bych to za nej brala urcite, protoze pri teto posledni operaci nam ho predavkovali narkozou
Kojenec v krecich neni nic pro zraky matky…
Doktori at si ctou… Mne strasne pomohlo, ze nam to primar podrobne popsal. Popisoval to takto polopaticky i tu nasi operaci. Nebylo to ono.
Jinak tchanovi na to pomohla morska cibule. Pry na to trpel zamlada, dokud mu to nejaka babca na vsi neporadila. Pak mel jednou pro vzdy pokoj. Memu muzi to ale popaluje citlivou okolni kuzi, proto jsem rikala, ze u deti bych se bala experimentu. Tu pokojovku mam doma a v uplnych zacatcich ji muzi prikladam.
@AniNevim To chápu, mimčo v křečích - to by každá normální mamina zešílela
.Pak když někde vídíš, jak některý k…dokážou ubližovat dětem, to člověk nepochopí! Manžel na to taky trpí?
@Mešuge jj, trpi, i jsme se ptali, jestli to nemuze byt dedicne, ale primar na to hned „Trpel jste tim od miminka? Pak nejspis ne“.
@AniNevim A jak je možný, že manželovi se to pořád vrací? To nejde vyřešit jako u mrňosuska? Ale nám říkali, že to dost často bývá chronický..
@Mešuge nj, chlap a doktori a sedani na zem… no proste tezky pripad. Kdyz to ma akutni, tak prisaha jak pujde k doktoru a pak si rekne o domaci lecbu, umim zaridit to prasknuti dost rychle. Praskne to, ulevi se mu a je po predsevzetich.
Pockam si na prispevek od @Katerina38 Na manzelovi bych to homeo rada vyzkousela.
@AniNevim Hm, stačí
mi začátek - doktoři a chlap
. Taky to vyzkouším po těch vyšetřeních. Za to nic nedáme
. Tak dobrou noc
@Katerina38 Ahojky. Nechci otravovat, ale neříkal Ti brácha náhodou to ředění HeparSulfur??
A jak jste si užili Velikonoce?? ![]()