Netkaná textilie Pervin / Perlan

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
13183
12.9.13 16:15

@zvědavá borůvka Já objednávala ty nejmenší role, co vyjdou kolem 400.. Je to levnější než ty archy, ale pokud se ti nechce stříhat, tak si připlať za arch :) Používám to jen na utírání při přebalování a vyhazuju to jako jednorázovej ubrousek.. Prát se mi to nechce :D Jsem sice z Brna, ale o ničem nevím, objednávala jsem to přes net a dovezla mi to pošta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
12.9.13 16:33

Pervin/perlan je tenká netkaná textílie (třeba na zakrývání záhonů) nebo je to o něco silnější a měkkčí? Nevím jak to vypadá… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
12.9.13 16:46

@zvědavá borůvka
Ja som perlan vzdy kupovala v lekarne slebo zdrav. potrebach..mam klasiky 45×45cm a ked chcem na prcka na prdelku, tsk to nastrihǎ na 4ks..ale perlan pouzivam i na uklid v domacnosti a po pouziti to hned vyhodim..ja som tiwz chcela pouzivat Medvidka, ake objavila som ubrousky a micelarnu vodu od Biodermy a pride mi to lepsie..maly este ziadnu opruzeninu nemal..ked pouzivam perlan, tak len s vodou(akebo tu micelarku, alebo mydlo od Biodermy).Takisto perlan pouzivsm i na otieranie pusinky a pod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
12.9.13 17:15

@zvědavá borůvka já jsem měla ty přířezy asi 48×48 a na prdelky jsem si ho čtvrtila. Měla jsem 1000 ks, 1780 kč. Tj 1 kus 1078 kč, ta čtvrtka vyšla pak na 0,445 kč. Já s tím i uklízím. Prát se to dá, ale z prdelky a podlahy bych to neprala, jedině kdybych s tím třeba utírala prach. netuším, jestli to přežije pračku, ale v mládí jsme to právali ručně ve špitále.

Příspěvek upraven 15.01.18 v 12:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4022
12.9.13 17:54

Ja tedy perlan pouzivam jako separacni plenku a na utirani zadecku a vyhazuju…ale moje mamka pouziva jako hadr do kuchyne a prachovku a pracku prezije bez problemu ;))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
12.9.13 17:54

Koupila jsem přířezy, taky je čtvrtím, nechtělo by se mi to stříhat z role. Koupila jsem 200ks 48cm, mám je 9 měsíců a ještě pořád mi zbývají. Stálo to 460Kč ve zdravotnických potřebách. POužívám pouze doma na zadek s čistou vodou, vyhazuju.

• Citovat
  • Upravit
10141
12.9.13 18:08

Já kupuji http://www.docsimon.cz/…-0-48m-200ks. Čtvrtím je. Jednou jsem koupila roli a to stříhání mě fakt nebavilo. Používám na zadeček - namáčím jen ve vodě a super, utírání pusy, na úklid… Pak vyhazuji, pračku na 60C zvládne, ale je pak malinko jiný. Má jinou strukturu a je tenčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
12.9.13 18:10
@Dr.Hell píše:
Pervin/perlan je tenká netkaná textílie (třeba na zakrývání záhonů) nebo je to o něco silnější a měkkčí? Nevím jak to vypadá… :nevim:

Doktoři to mívají na lehátku v ordinaci v roli a po pacientovi to kousek odtočí. Mívají to třeba na gyndě, UTZ… když to namočíš do vody, je to materiál podobný jako u některých vlhčených ubrousků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1957
12.9.13 20:09

Praktickou zkušenost ještě nemám, zatím jen plány. přemýšlela jsem, že bych místo perlanu používala separačky. chci koupit celulozové od popoliny, které využiju do plen a říkala jsem si, že by to mohlo taky fungovat i právě jako perlan a nemusela bych kupovat další věc navíc. už tak je těch položek vě výbavičce nějak moc :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6157
13.9.13 02:04

Holky, všem vám moc děkuji, moc jste mi pomohli :kytka: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
13.9.13 10:10

@maffi Ten perlan vyjde levněji než separačky. Já se právě chystám přejít od separaček na perlan.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1957
13.9.13 10:14

@Svistice to mě nenapadlo to propočítávát. separačky prostě byly od začátku na nákupním seznamu, tak jsem si říkala, proč ještě přihazovat perlan. to ještě teda popřemýšlím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
13.1.18 21:30

Ahoj, prosím, jak se ti osvědčilo používat perlan jako separačky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
24.1.19 22:20

Perlan pervin

Ahoj, zdravím všechny. Byla jsem na kontrole s malou a lékař mi poradil při opruzeninách místo vlhčených ubrousků Perlan nebo Pervin. Nic lepšího prej není. Ale kde to sehnat? Nevíte někdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
533
24.1.19 22:21

Příspěvek upraven 20.05.22 v 13:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie