Pes a sousedka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
luciehav
29.1.15 12:58

Pes a sousedka podruhé

Ahoj holky před časem jsem se s Vámi chtěla poradit skrz psa a sousedku psala jsem následující: Pes a sousedka

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat jaký na to máte názor :) Bydlíme v bytě v klasickém panelovém domě máme zhruba 7 měsíční fenku středního vzrůstu. Sousedka pod námi u nás tak jednou do týdne zvoní a stěžuje si že pes dupe, že zařídí to abychom ho daly pryč a teď popravdě pes tu nijak neběhá, občas seskočí ze sedačky ale zas taková rána to není, většinou spí nebo si něco kouše (hračky, zdi,.. :lol: :lol: ) Občas popoběhne, ale jen přidá do chůze (tak velký byt zase nemáme aby se plnou parou rozeběhla) za to jí přeci nemůžu řezat. Paní by byla asi nejradši kdybych jí přivázala k topení a hotovo. Z mého názoru je to další aktivní důchodkyně. Nemůže to vyústit do takové situace, že bychom jí musely dát opravdu pryč? Nebo se dokonce vystěhovat? :think:

Moc děkuju za podporu, měla jsem strach, že o našeho člena rodiny přijdeme. Včera, ale přišel dopis- stížnost od společnosti co od nich máme pronajatý byt, ta **** pod námi si tam byla stěžovat na štěkání psa a jeho běhání u nás v bytě a že pokud se to nezlepší budeme nuceni dát psa pryč. Já jsem z toho úplně v prdel* to je taková pinda, že to ani nedokážu popsat. Takže ano je to možné, že jí budeme muset dát pryč. :,( :,(

• Citovat
  • Upravit
72725
29.1.15 13:02

@luciehav @luciehav od koho máte byt pronajatý? Tak se na ně obraťte s tim, že je to smyšlené, braňte se :think: tenhle vývoj bych nečekala, fakt.. to by pak vystěhovali každého, kdo má i dítě atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21905
29.1.15 13:03

Jezisi, to me mrzi, co delat nevim.Nad nama maji lidi jezevcika a ano, je slyset i jeho chuze, po plovoucce obzvlast.Pes dokonce steka, kdyz je sam doma, nekdy je to neprijemne.ale stezovat si, by me nenapadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
29.1.15 13:04

@luciehav No a štěká ten pes? Jako mít za sousedy lidi se psem, co štěká, žádná sranda není, na druhou stranu mi kamarádka, vášnivá pejskařka, tvrdí, že každý pes se dá štěkání v bytě odnaučit. Jsme také v paneláku, sousedi mají psa, středního vzrůstu, má dost hluboký hlas a štěkával hodně. Teď je už starý, je to výrazně lepší, ale byly doby, kdy jsem měla malé děti, pes štěkal, děti měly spát a byla jsem pěkně naštvaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17095
29.1.15 13:07

@luciehav napsala bych jim vyjádření, že paní je odpůrce psů a proto ji už z podstaty každý pes vadí. Pes neštěká, nedělá bordel po bytovce, stížnost je jen od ní. Kdyby to tak bylo, určitě by si stěžovalo více nájemníků.
Taky bych napsala že máte/čekáte dítě. Jestli ho pak taky budete muset dát pryč, protože bude určitě hlučnější než ten chudák starý pes.

A poprosila bych o vyjádření. A ještě bych v rychlosti sousedku předběhla a nechala si podepsat od ostatních nájemníků kolem, že je vás pes neruší. Pak už by nic nezmohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2874
29.1.15 13:07

Tak jím odepiš, aŤ si zajdou za sousedkou sednout na celý den na kafe a aŤ poslouchají, co se u vás děje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
29.1.15 13:10

@luciehav Nebyla by cesta nejmenšího odporu se prostě z pronajatého bytu odstěhovat a najít si něco jinde? To snad není tak těžké, lépe než se zbavovat psa, ne? Neřeknu, kdyby byl byt váš a na hypo, ale takhle? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
29.1.15 13:10

Tak jednoduchá to jistě nebude. Z druhého pohledu - v našem paneláklu měli jistí kkti taky psa - štěně a to fakt vylo že to slyšela celá stoupačka, páč ho tam nechávali samotný, když byli v práci. Stížnosti absolutně nepomohly k ničemu, čokl vyrost a výt přestal. Tady ovšem ti lidi byly majiteli bytu stejně jako všichni ostatní a stížnost podávalo společenství vlastníků.
Pokud máš smlouvu na dobu neurčitou, tak jediné, jak postupovat proti vám by bylo nějaké soudní vystěhování. Pokud máš smlouvu na dobu určitou, tak pak stačí na majitele blbě hledět a neprodlouží ti ji tak jako tak. Že by ti někdo mohl nařídit dát pryč psa, o tom silně pochybuju :nevim: Pokutu za rušení nočního klidu jsi nějakou dostala, byli u vás policajti???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
311
29.1.15 13:11

Pošly na sousedku taky stížnost, že vás neustále obtěžuje nepodloženýma nesmyslama… Stalking třeba? Nevím… Pokud nemáte ve smlouvě zmínku o zákazu domácích zvířat, tak nemá přeci šanci?
A ať vás pustí do bytu abyste si poslechli, jak hrozný hluk to tedy je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
29.1.15 13:11

Ja bych ji denne od 6-22 hodin predstavila, jak vypadá hlucny byt… mi decka od rana do vecera behaji, ze se dole trepou lustry a pada omitka.. nastesti tam bydlí tchyne a je velmi trpeliva:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2816
29.1.15 13:12

@luciehav a co baba bude dělat až ti tam budou řvát a lítat děti, :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
29.1.15 13:13

Mě taky ze začátku bydlení neustále upozorňoval správce, že nás pes někomu vadí, že štěká. Tak sem furt zjišťovala, kdy že to teda vlastně štěká. Správce sem ujistila, že rozhodně nechci psem někoho obtěžovat a že se pokusím o nápravu. Ale zjistila sem po tom co jsem se ptala všech okolo, že pes vlastně moc neštěká. Občas si štěkne na chodbě na další psy atd.. Doma téměř vůbec. Tak sem jim řekla, že ho opravdu nedonutím, aby neštěkal vůbec. Štěká uplně stejně jako ostatní psy v paneláku. A v noci vůbec!!! Ted už je pár měsíců klid. Ale co jsem se tak bavila s pronajímatelem, tak mi bylo řečeno, že ty důchdoci v domě si vždy ztěžují na ty nově příchozí, než si zvyknou na nové zvuky, a že potkávají jiné ksichty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13903

A až budete mít děti a pinda si bude stěžovat, že tam dupou, tak je taky dáte pryč? Spíš bych se poohlídla po jiném bydlení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
luciehav

No já to jen tak nenechám, taky jsem říkala, že nám vyroste dítě přijde dopis ať ho dáme pryč, že tu běhá :D právě ona neštěká. Já ji slyšela štěkat snad dvakrát v životě :lol:, plovoučku nemáme, máme lino, drápky slyšet nejsou. Ona většinu dne prospí, neběhá tady, občas popoběhne když třeba přijde partner z práce ke dveřím. Ona paní pod námi asi čeká, že se jí teď půjdu omluvit a prosit jí ať si nestěžuje, že pejska dáme pryč. Žádný takový :) Nedám ji pryč a za tím si budu stát :) Já jsem celé dny doma (kromě chození do obchodu atd.) což většinou psa beru ke kočárku s námi, ale jsme tady jak myšky, protože mám dva měsíce starou holčičku tak tu nějak neřádíme. Obzvlášť teď je fenka nějaká zvláštní, že opravdu skoro pořád leží asi se blíží hárání nebo nevím :nevim:

• Citovat
  • Upravit
311

A nebo jí řekni, že jste dali psovi bačkory a že teď už to bude lepší… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný