Pes a sousedka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7182
29.1.15 13:56

@luciehav V KIKu mají neoprenové boty pro psy, pár za 49 Kč. Třeba by to pomohlo. :lol: Ne vážně, jakou máte podlahu? Jestli plovoučku, tak bych se paní ani nedivila, zvlášť pokud má pes delší drápy. Mě dokáže naštvat vlastní pes, když se ráno courá tam a zpátky a cvaká po té podlaze. Že ten pes neštěká, když je sám doma, máš ověřeno? Ptala ses ostatních sousedů? Neštěká v baráku jiný pes, kterého by si paní mohla plést s vaším?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K82
2202
29.1.15 14:00

@luciehav
Objednejte si z hygieny mereni hluku-napis to sousedce i majiteli bytu a nechte to premerit, to je jedine objektivni reseni problemu. My tez kdysi meli podobneho kretena za souseda a ten za nami jednou vylit, ze bud se odstehujeme my nebo on. No a pak se za nejaky cas odstehoval :mrgreen: :mrgreen:? Ale tak jednoduch to vzdycky neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
luciehav
29.1.15 14:28

Nevím odkud štěkot slyší já když mám třeba otevřené okno tak neslyším nic, ale přijde mi že když si stěžovala tak pořádně a řekla tam i ten štěkot. S nájemní smlouvou je to tak že až budeme chtít tak se můžeme odstěhovat žádný termín tam není. Plovoučku nemáme, máme lino a drápky nejsou slyšet :) Sama tu nebývá skoro vůbec, když jdu do krámu tak jí beru sebou nebo na procházku s kočárkem. Jsem na mateřské takže většinou celé dny jsem doma. Ona neštěká ani venku na cizí psi, není štěkací typ :)
K82 kéž by to bylo tak i u nás :)

• Citovat
  • Upravit
K82
2202
29.1.15 14:31

@luciehav
No, my se taky dost divili, bylo to na vysoke-my tri studentky v byte a ten de… Pod nami.,no a jednoho dne tam nebyl;). Nicmene fakt to zkuste pres tu hygienu.. Drzim pest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
29.1.15 14:52

@luciehav
Ahojky, je se psem sem si taky zazila kdyz sem si koupila svuj vlastni byt a nastehovala se tam. Porad me spravcova zastavovala ze plno lidi si stezuje ze ten pes po nocich steka… ja byla 6 veceru ze 7 se psem doma a nikdy nic…
zeptala sem se okolnich sousedu jestli nekdo slysi meho psa stekat, nikdo nic. Takze kdyz mura zase prisla, zeptala jsem se ji KDO ze si to stezuje at mi rekne jmena a zajdu se omluvit a nic… baba zmklkla a uz byl klid

Kdyz sem pote byt pronajimala, tak jak uz tu nekdo psal, jako majitel bytu nemuzu nekomu zakazat mit psa doma (ja teda bych rozhodne nic nezakazovala :-)), to mi rekl pan z realitky, ze je to podle noveho obcana..

Jo a samozrejme jak sem zjistila ta jedna pani, ktera nekde neco plkla o tom ze muj pes dela hluk = duchodkyne, vdova..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
29.1.15 15:39
@ProfZav píše:
To tady vážně nikoho ani nenapadlo, že to te paní doopravdy vadí a že ji to kazí život? Třeba je to fakt jen herdek baba která prudi, ale třeba taky ne..

Jako CO že jí vadí? Že v bytě nad ní někdo (to je přece jedno, jestli pes, dospělý člověk nebo dítě) chodí po podlaze? Mají se vznášet ve vzduchu? Pokid nedělají rámus nepřiměřený (a to se na mě nezlob, ale to normální pohyb po bytě teda není) a neruší noční klid, tak se s tím baba bude muset smířit nebonse odstěhovat na samotu. V paneláku prostě nikdy nebude úplné a dokonalé ticho.
Já si taky s takovou spusedkou užila svoje, pořád jsme poslouchali, jak dupeme a třískáme dveřma a v joci stěhumeme nábytek. Nic takového jsme samozřejmě nedělali, jen prostě ten panelák byl jak z papíru a každý krok, zavření dveří nebo odsunutí židle od stolu se strašně neslo. Ale za to já jako nájemník přece nemůžu :nevim: Nemůžu celý den sedět bez hnutí na kanapi a ani nešoupnout nohou, aby baba neměla kecy. Hlavně od ní věčně řvala televize a stoupačkama lezl nahoru cigaretový kouř :roll:
Zakladatelce bych rozhodně poradila, ať se brání, ať odpoví, že noční klid neruší a přes den produkujínjen běžný provozní hluk jako každá normální domácnost, ať si nechá od ostatních sousedů podepsat, že oni žádný problém nezaznamenali případně změřit tu hladinu hluku. A když bude pes doma sám, tak nahrát na kameru, ať je jasně vidět, jestli štěká nebo ne. A sousedky bych se s líbezným úsměvem dotázala, jestli bude trvat i na tom, abych dala pryč dítě, až začne chodit a bude jí dupat nad hlavou, že bych si ráda včas obhlédla vhodné dětské domovy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4968
29.1.15 16:06

@Kassy Jako bych nic neřekla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
29.1.15 16:13
@ProfZav píše:
To tady vážně nikoho ani nenapadlo, že to te paní doopravdy vadí a že ji to kazí život? Třeba je to fakt jen herdek baba která prudi, ale třeba taky ne..

souhlasím s tebou, vždycky je třeba vidět obě strany mince, což zdejší diskutéři moc neberou… navíc dávat rovnítko mezi chování lidí (dětí) a psů je nesmysl, pokud dělají alotria děti, dají se vychovat, pes jedná pudově a do paneláku imho nepatří…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
29.1.15 16:21
@Moucharda píše:
souhlasím s tebou, vždycky je třeba vidět obě strany mince, což zdejší diskutéři moc neberou… navíc dávat rovnítko mezi chování lidí (dětí) a psů je nesmysl, pokud dělají alotria děti, dají se vychovat, pes jedná pudově a do paneláku imho nepatří…

Jak se prosím vychovávají děti, aby se uměly vznášet nad podlahou? :mrgreen:

Zkuste si představit, že by zakladatelka třeba denně cvičila na klavír a sousedce to vadilo. Taky by se měla svého koníčku vzdát a dát klavír pryč? Jak říkám, v paneláku je prostě potřeba počítat s tím, že nikdy nebude úplné ticho. Pokud hluk nepřekračuje přiměřené meze a neruší noční klid, tak je problém toho, komu to vadí, aby se s tím nějak srovnal, pořídil si špunty do uší nebo se přestěhoval někam na samotu, kde ho budou rušit leda tak lišky, co mu budou chodit dávat dobrou noc. Nelze ustupovat každé takové stížnosti, to by zakladatelka za chvíli opravdu směla tak akorát sedět na tom kanapi a ani nedutat, protože všechno, co dělá, by mohlo někomu vadit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
29.1.15 16:40
@luciehav píše:
Nevím odkud štěkot slyší já když mám třeba otevřené okno tak neslyším nic, ale přijde mi že když si stěžovala tak pořádně a řekla tam i ten štěkot. S nájemní smlouvou je to tak že až budeme chtít tak se můžeme odstěhovat žádný termín tam není. Plovoučku nemáme, máme lino a drápky nejsou slyšet :) Sama tu nebývá skoro vůbec, když jdu do krámu tak jí beru sebou nebo na procházku s kočárkem. Jsem na mateřské takže většinou celé dny jsem doma. Ona neštěká ani venku na cizí psi, není štěkací typ :)
K82 kéž by to bylo tak i u nás :)

Hele, ty pořád tvrdíš, že máte lino, drápky slyšet nejsou… Ale tys u té ženské dole byla?

My jsme teda taky měli problémy se sousedem, vadily mu děti, ale tvrdit, že když u vás není nic slyšet, neprojde nic dolů mi přijde tak trošku arogantní… Co když to dole slyšet fakt je? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4399
29.1.15 17:13
@kate02 píše:
Hele, ty pořád tvrdíš, že máte lino, drápky slyšet nejsou… Ale tys u té ženské dole byla?My jsme teda taky měli problémy se sousedem, vadily mu děti, ale tvrdit, že když u vás není nic slyšet, neprojde nic dolů mi přijde tak trošku arogantní… Co když to dole slyšet fakt je? ;)
:palec: stejne jako jsou casto nekriticti a zaslepeni rodice, je takova i vetsina pejskaru.Moje dite neni rozmazlene, muj pes nesteka a neni slyset. Tezko verit,ze.vzdy je chyba na strane stezujiciho…

Nam v byte nad nami taky stekal.pes,bylo to stene, casem prestal, kdyby stekal.furt,tak nevim…Je.to hrozne. otravny. Skakajici deti mi nevadi, ale. stekot teda jo…Nastesti zijeme. v dome, tak uz nic neresime..

Res to s prislusnym clovekem, nejspis vam krome napomenuti nebo vyhazovu nic nehrozi. Zalezi na smlouve.Psa pryc urcite nemusite pokud nikoho nenapadl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
29.1.15 20:04

@ulice: Chyba na straně stěžujícího v těchhle případech bývá ne v tom, že mu něco vadí, ale že není ochoten slušně přijít a normálně lidsky se domluvit, ale rovnou nadává, vyhrožuje tím, že budou muset dát psa, kterého mají rádi, pryč, píše stížnosti a podobně. Ani jeho nezajímá pohled druhé strany, navíc útočí první. Tak co proti tomu člověk může dělat jiného, než se bránit? Když ustoupí, bude ustupovat do nekonečna. Paneláky jsou na tohle blbé, každý zvuk se v nich nese, tak to prostě je a majitelé psů ani rodiče malých dětí za to nemůžou o nic víc než ti nerudní důchodci. Jenom mají bohužel černého Petra, protože těch zvuků produkují víc. Ovšem většinou úplně normálních zvuků přiměřených situaci.
Věřím, že kdyby sousedka za zakladatelkou přišla slušně a řekla něco jako „já vím, že vy nemůžete za to, že ten barák je blbě postavený, ale u nás dole je každý váš krok strašně slyšet, nemohli byste si, prosím, pořídit koberce a trochu tu svou smečku krotit?“ tak by se dočkala úplně jiné reakce a obě strany by z toho měly lepší pocit. Když ale někdo začne komunikaci jako hulvát, těžko se může divit, že druhá strana reaguje stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4968
29.1.15 20:26

@Moucharda @kate02 Tak jsem ráda, že nejsem sama..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4399
29.1.15 20:33

@Kassy V některých případech ano, ale ve spoustě by to stejnak nepomohlo. Dotyční by se mile usmívali, vše odkývali a pak si řekli „baba jedna stará, co je jí do toho“ :mrgreen:

Neříkám, že se to týká zakladatelky, ale hodně lidí na ostatní kašle. Že jejich děti nebo pes někoho ruší? Nezájem. Tak to funguje a bude dál. A holt se najdou i lidé, kteří nemají moc práce, jsou v důchodu a nechtějí si to nechat líbit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
424
29.1.15 21:50
@Xverunka píše: Řekla bych paní, že jsem psovi domlouvala, ale že mě neposlouchá, ať tedy přijde a zkusí mu domluvit sama, třeba ji poslechne, když je starší…

Hezká rada:-) To by mě zajímala reakce oné paní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný