Pes equinovarus - vrozená vada nohy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
157
14.4.19 09:39

@Jannetta u holčiček máme vybrano snadno :D, bude to Viktorie. U kluků by byl velký problém :nevim: Jinak doporučuji se pridat na Fb do skupinky Pes equinovarus (Czech republic) je to uzavřená skupinka, kde se najde odpověď úplně na vše a hodně jsou tam recenze na doktory, takže ti tam určitě poradí nějakého dobrého. Pro mě zo bylo pár dní hodně těžkých, ale teď už jsem si na to zvykla a prostě to půjde 8). Nejhorší bylo jít na amniocentézu :(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
28.5.19 12:39

@Jannetta tak nám už se malá narodila a za dva dny máme první sadrovaní. Je mi z toho smutno, tak malá a úžasná :,( ale je to jen pro její dobro :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
28.5.19 14:26

@alik132 moc gratuluju a ať Vám dělá jen radost :-) ke komu nakonec budete chodit??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
30.7.19 18:57

@Shari81 dekuju jezdíme až k Frydrychové

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
4.5.20 10:55

Ahoj holky, obnovuji diskuzi. Prosím, léčili jste se někdo u doktora Hlubka v Ostravě? Jak léčba probíhala - spokojenost nebo jste přecházeli k jinému lékaři? Klidně písněte do soukromé zprávy, moc děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
4.5.20 20:30

@Rachelkaaa doporučuji se přidat na fb do soukromé skupinky pes equinovarus.. Dostanete tam ověřené informace, recenze na lékaře, podporu a prostě… je to tam super :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13177
13.8.20 15:23

Ahoj, můžu se přidat? Za 2 měsíce se nám narodí syn, který má tuto diagnózu na levé nožce. Víme to od 20.tt. Něco jsem si o tom již přečetla, ale potřebuji se zde ještě nějaké info dočíst. Jsme menší město, u nás s tím moc zkušeností nemají, takže budu hledat léčbu v Praze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
13.8.20 20:25

@Samina007 Ahoj, jak už psaly holky, určitě se přidej do Fb skupinky Pes equinovarus (teď budou dokonce i nějaké srazy), projdi si stránky ponseti.cz a achilleus.cz ;)
A v Praze určitě zvolte paní doktorku Frydrychovou. (Jinak pokud bys chtěla popovídat víc, klidně napiš sz.. nebo na fb na skupinku ;) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13177
13.8.20 21:28

@Rachelkaaa děkuji, žádost mám na FB poslanou, zatím neschválenou. Já četla dost chvály na Maříka. Teď potřebuji zjistit co a jak v porodnici, aby neudělali něco, co bude v rozporu s Ponsetim. Třeba o dlahách a sádře se mi nikdo nezmínil. Zatím jen mluvili o rehabilitaci a případně operativním uvolnění šlach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
13.8.20 21:58

@Samina007 ve skupince se dozvíte hrozně moc, recenze na Dr Maříka tam určitě pohledejte (jinak paní doktorka Frydrychová je sázka na jistotu - nejlepší lékař na pec v ČR).. a pokud není vada jen polohová, určitě budou sádry a dlahy potřeba… Ale nebojte se toho, mrnousek to zvladne… :hug:
Edit:překlep

Příspěvek upraven 14.08.20 v 10:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13177
14.8.20 07:52

@Rachelkaaa toho se nebojím, že by to prcek nezvládl. Není to první dítě, jsou odolné víc než dost. Víc mě vyděsily ty příběhy, kde díky chybnému postupu v porodnici, se dítko muselo léčit složitěji a napravovalo se i to, co by jinak potřeba nebylo.
Bohužel mám podobnou zkušenost i u dcery, jen s jinou věcí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
10.11.20 19:41

Kontakt

@alik132 dobry den, jsem ve 22tt a mame taky diagnostikovany oboustranny PES. Mohu se vas prosim zeptat kdy a jak jste kontaktovali pani doktorku. Termin porodu mam 20.3.2021 na Bulovce. Dekuju moc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13177
11.11.20 07:17

@Dyna_Buna jestli můžu odpovědět i já, tak já paní doktorce psala email 3.den porodu a během týdne mi poslala termín. Teď některé děti předává panu doktorovi Fraňovi, nás též, nestíhá. Ale pan doktor je super, paní doktorka ho zaučuje a skoro vždy je tam s ním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
11.11.20 07:38

@Samina007 moc vam dekuji za odpoved. Muzu se zeptat na ten mail? Mam rodit primo na Bulovce a moc by me uklidnilo vedet, ze se na prdolu pani doktorka podiva. :oops:
Mohu se take prosim zeptat jak vse zvladate a pripadne jestli jste z Prahy…nemohly by jsme se setkat? Nezlobte se, ze obtezuji, ale jsem z toho cela vykulena…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13177
11.11.20 10:41

@Dyna_Buna nebýt Covid, tak se setkat i můžeme. Ale možná něco vymyslíme. Nejsem z Prahy, mám to tam půl hodiny cesty. Email jsem posílala na lekar@orthea.cz . Počítej, že třeba týden budeš čekat na odpověď. Prý když se neozve do 2 týdnů, má se člověk znovu připomenout.
Syn má jen na levé nožce, zvládá to úplně v klidu. Koupu ho jen tam, je tam na to záměrně čas mezi sundáním a nandáním sádry. S sebou bereme fén na rychlejší prosychání sádry. I když někde na netu to nedoporučují, na Bulovce to naopak chtějí. Zítra jdeme na 4. sádru, v pondělí bude mít malý 6. týdnů. Po 5. sádře ho čeká uvolnění achilovky, dělá se to jen v místním znecitlivění, zákrok na pár minut. Rovnou dostane sádru na 3 týdny a poté už dlahu.
Upřímně pro mě nejtěžší bylo vybojovat si u nás v porodnici, že mu s nohou nic nemají dělat, žádné násilné rovnání, protahování atd. Jsem tam byla za krkavčí matku díky tomu. Ale věděla jsem, že pokud člověk Ponsetiho neumí akorát nadělá víc škody. Toto mi i potvrdila sestra od paní doktorky ( volala jsem jí pro radu do Jesenice) a když jsem řekla, odkud jsem tak rovnou řekla, ať na malého ani nesahají, že od nich tam měli několik dětí na nápravu.
Syn to zvládá suprově, i do oblečení mimo pár kousků se vejde v klidu. Doporučuji koupit větší dětské ponožky ( tak na 6 let staré dítě) má po své sestře, natáhnu mu ji na sádru a nemá ji alespoň špinavou od přebalování. I látkové pleny se dají použít, mám vyzkoušeno.
A vždy ho na Bulovce i zvážím po sundání a posílám naší dětské doktorce. Přeci jen to je jeden z problémů, že vždy ta sádra váží jinak.Ale je celkem lehoučká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí