Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, na 2.screeningu nam lekar oznamil, ze nas chlapecek ma pes equinovarus, porad se mi z toho chce brecet, moc se bojim, zaroven si chci rikat, ze se to nejak vyresi, i kdyz to bude narocny.maji vase deti celkove treba kratsi nozky? cetla jsem, ze byva spis jen zkracena slapka, ne cela nozka. a jak to vase deti snasi treba pak po operaci s tou dlahou, jak jsou nozky spojene tou tyci? nedokazu si predstavit, ze se tak detatko dobre vyspinka treba nebo jak ho budu kojit, kdyz to bude muset mit porad nasazene😔 😭
Diky za zkusenosti
@dusanba dobrý večer, přidejte se na FB ke skupině pes equinovarus… dozvíte ae vše potřebné, pořádáme kurzy, webináře, recenze lékářů a skupinu vede zakladatelka spolku Achilleus - spolek pro děti s touto vadou.
A nebojte se! Mám 4letou holčičku a vůbec nevím, že nějakou vadu měla.
@dusanba Nebojte se a těšte se na miminko
Zvládnete to, opravdu. Jak už je napsáno výše, určitě se přidejte na Fb do skupinky, tam najdete podporu a spoustu dobrých rad. Kdyby něco, klidně mi napište sz, ráda si o tom s vámi popovídám
Nebude to tak těžké, jak se teď zdá, fakt!!
@dusanba v klidu…zní to děsivě, ale v dnešní době už je léčba úplně jiná…je mi 30let a teď vidím, jaká je skvělá léčba. Jukněte na fb pes equinovarus…vše se dozvíte. ![]()
Ahoj všem, ve 20t nám bylo zjištěno pes equinovarus levé nožičky..je to pro nás šok já ani muž ani v rodine nic nemáme plodovou vodu jsem odmítla a vzali nám jen krev tak čekáme na testy. Chtěla jsem se zeptat jestli neznáte někoho z Českých Budějovic kdo má v tomto praxi.. je to naše první miminko a tak se bojím jak to budem zvládat. Děkuji za odpovědi ![]()