Pes equinovarus - vrozená vada nohy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
64
27.3.18 21:07

@Sonjjja
my měli jen jednostranný PEC a lehčí formu- ani jsme nebyli na achilovkách, ale k tomu obr kýlu, prst navíc, takže si to taky, chudák, vybral, chodit bude určitě ale o něco později než vrstevníci- neboj se, zařiď si tu rehabku, kdyby to bylo stočený moc, tak by ti dali o mnoho víc sáder( s náma byla holčička na osmé…víš, jak to na Bulovce vypadá), hlavně to exra nesleduj a nepropadej panice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
27.3.18 21:13

@milu79 Člověk se na tohle právě v těhotenství moc nepřipravuje, myslela jsem, že vyprdnu mimi a budu jen mít starosti s jídlem a s velikostí oblečků, možná dobře, že mi nic nezjistili na ultrazvuku bych byla ještě víc v panice, dneska jsme byli ještě na sonu a k nohám, stridoru a uchu přibil reflux, dneska jsem psala doktorce aby mi někoho doporučila, díky vám moc mi pomáhate, jak často jste chodili na rehábku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
28.3.18 08:35

@Sonjjja
reflux jsme taky měli ale objevený pozdě…a v porodnici podezření na hluchotu…a teď máme špatné držení těla ( vyvalené břicho kvůli té kýle), buď ráda, že nemáš pindíka, toho máme taky špatnýho. Připravit se na to nedá, první dítě v pohodě a u druhého jsem málem spadla z porodního křesla…hele obvykle píší 5 návštěv ale to protahování se rychle naučíš, takže to úplně stačí, my měli v Benešově skvělou rehabilitační, s malým mi chodila cvičit hned po porodu a možná díky tomu jsme nemuseli na ty Achilovky. Akorát ty dlahy jsem měli fakt do 3 let..ale my to snášeli hůř než prcek, takže buď v klidu, nejvíc si to bereš ty:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
28.3.18 13:09

@milu79 jojo je to pravda ona je jen naštvaná v tý chvíli, já jsem z toho na prášky a mám predstavy, že nebude chodit ???? zítra jdu k doktorce a ta má snad kontakt k nám do Zvole, jinak Bene je taky docela blízko udělám cokoli aby byla v cajku, moc děkuju je to příjemný si s někým o tom popovídat ????????????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
3.4.18 09:25

@Sonjjja
tak jak jsi dopadla? já při nandavání dlah zavedla rituál, že jsem mu zpívala pořád tu stejnou písničku, která byla dlouhá akorát na nandavání - uklidnilo ho to a chodila k nám i dcerka a zpívala se mnou, takže tam byla i velká ségra a bylo to fajn, vydrželo nám to dost dlouho, budete v pohodě, hlavně klid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
25.4.18 20:27

Vsechny zdravim a rada se k vam pridavam :)

Tak jsem to tu diky Milu79 nasla. :) Tak do uvodu neco o mem prckovi. :) Mam dceru, narozenou v rijnu 2017 s oboustrannym PEC rigidni tezsi forma. 10× sadrovani, achilotomie a po 3tydnech jsme zacaly s dlahama na komci prosince. Koupila jsem si z achilea knizku basnicky pro neposlusne nozicky a kdyz se mala u ve ermiho nasazovani zacne rozcilovat umim 2 az 3 nazpamet. To mame misto pisnicky :D. Dozvedela jsem se diagnozu na UZV v tehotenstvi a pekne jsme to obreceli, pac nas strasili s pridruzenyma vadama. Takze plodovka a pak kvuli ni rizikove tehot. az do porodu, pac jsem mela porad kontrakce. Ale jsem rada ze je to PEC, ktera se da dobre resit a neni to treba vada srdce nebo neco horsiho. Clovek si tyhle veci nevybere a nikdy nevi co prijde v budoucnu. Pro nas nastesti 1.dite, takze to jinak nezname a slape nam to pekne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
6.6.18 09:05

Ahoj holky, nemám čas procházet celou diskuzi tady ale jsem si jista, že tady byl příspěvek o výrobci obuvi, který je ochoten napárovat nestejně veliké botky. Už máme rozdíl přes 0,5 cm a na botách je to dost znát. Poradíte, prosím?
díky Milada

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1776
6.6.18 15:35

@milu79 Ahoj, nám boty na míru šije DZO - http://www.dzo.cz/…lecnosti.php

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1040
8.6.18 21:36

@Zodiack ahoj. Jj, me taky tehdy, kdyz mi na utz rekli, ze ma syn equinovary strasili s možností přidružených vad a hned chtěli dělat odběr plodove vidy. Ja to odmítla. Možná by nemuseli tolik strašit.

Je tu někdo, jehož dítě ma equinovary a ještě k tomu nějakou přidruženou vadu, prosím? Děkuji zuzana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
11.6.18 09:47

@z1908 je nás tu takových víc…ale nevím, zda to spolu souvisí…Máťa měl ještě polydaktylii na noze (prstík už má ufiklý), jeden prstík na noze má blbě rostlý ( jak se tam všechny nevešly), reflux a pupeční kýlu…jinak jsme si taky oběhali spoustu vyšetření a vše ostatní je snad Ok…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
11.6.18 12:12

@z1908 synovi je teď 9,5m. Od narození má alergii na kravskou bílkovinu (ta by měla po 1r. odeznít) a taky nás trápil reflux. Na konci května jsme byli na kontrole a nožička je zatím absolutně v pořádku, dorziflexe 30°. Jediné co mě teď aktuálně trošku trápí je, že při plazeni nemocnou nožičku nepoužívá, jen ji tahá za sebou. jinak je pohyblivá, kope s ní.. tak nevím zda je to ok, snad ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1040
11.6.18 22:10

Dekuji za odpovědi. Ja měla na mysli nějakou přidruženou vadu typu edwardsuv syndrom. Mentální problém nebo zásadní fyzický.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1040
11.6.18 22:14

Jinak nasemu synovi je 4,5 let. Zrovna nedávno jsem se dívala jak běhá a byla jsem. opravdu dojata. Velké diky ortopedce. Samozřejmě ještě může dojít na operaci, ale stále mluvíme o noze, ne srdci apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
12.6.18 17:36

@z1908 přesně tak, po porodu je asi každá maminka nešťastná, ale s každou návštěvou nemocnice jsem poznávala, že jsou i jiné maminky co by za tuto vadu byly vděčné.. Můžu se zeptat co jste do teď absolvovali? Předpokládám, že sádry, tenotomii, dlahy. Pak už u vás bylo vše bez problémů? A máte ještě dlahy nebo jak dlouho jste bez nich? Náš syn je ještě malý, zatím je vše v pořádku, ale vím, že se ti může během několika dnů nebo týdnů změnit :( My teď máme mít botičky na 12 hodin, ale dávám je i na odpolední spaní, tak je má cca 14-15 hodin.. Omlouvám se za tolik otázek, snad vám to nevadí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1040
13.6.18 20:42

@Verca1901 dotaz vůbec nevadí. Má oboustranné pes. Nekolik sader, tenotomie pouze na jedne noze, i když na začátku bylo řečeno, ze to má hodne a budou obě. Pak zas sadra. Poté tyc. Tyč do 3let. Ke konci už jen na noc. Nicméně jsme dávali opravdu poctivě. A vzhledem k tomu, že se mu tyč zasekavala v noci ve sprclich postylky a budilo ho to, tak spal s námi. S manželem jsme každý spali na 1 straně jako zábrany, aby nespadl. My jsme ještě kolem 7mého měsíce nasadili kranialni remodelacni ortezu, protože měl naprosto plochou hlavu tim, jak sadry musí být ve zvýšené pozici a ležel tedy na zádech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí