Pes equinovarus - vrozená vada nohy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
220
1.2.19 08:02

@alik132 Nejdřív gratuluji k miminku :kytka: a vůbec se nebojte. Průběh léčby může být různý, ale pokud si najdete už hned od začátku kvalitního doktora, který léčí Ponsetiho metodou, tak všechno dobře dopadne. Základní je správně sadrovat hned od začátku. Jste z Prahy? My chodime do HK, tam to může chodit jinak, ale my na sádry přijeli, po sadrovani jsme cca hodinu čekali jestli jsou prstíky v pořádku a pak jsme jeli domů. Na tenotomii jsme byli v nemocnici 3 dny. 1. den příjem, 2. minioperace a třetí den domů. Zkuste se přihlásit na FB do skupiny pes equinovarus a určitě dostanete více informací jak to chodí v Praze. Co jsem tak vypozorovala, tak maminky mají špatnou zkušenost s nemocnici Motol. Naopak si chválí Bulovku nebo ideálně paní Frydrychovou. Ale zatím máte čas, tak bych se zaregistrovala na FB, zjistila bych který doktor z vaší lokality je nejlepší a pak bych si zkusila zavolat s žádostí o přijetí po porodu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
1.2.19 09:41

@alik132 Ahoj a gratulace k mrněti. Sádrovat co nejdřív, my byli ve skoro 2 týdnech a už nám bylo řečeno,že je to na hraně…ale co doporučuju,hned v porodnici za námi chodila rehabilitační a s nožičkama jsme cvičili a asi díky tomu jsme se vyhnuli tenotomii. Ač jsem z porodnice neměla o PEC vůbec žádné info,tak tohle jsem zpětně docenila.Jezdili jsme na Bulovku, první sádřička s přespáním na oddělení- hlídají tam nožičku,aby nezačala modrat a maminky, aby polohovaly…Frydrychová tam už nepracuje, u ní jsme ale stejně nebyli. Nastuduj nemocnice, pak se liší dlahy, i když.. když máte oboustranný PEC,tak snowboard je stejně asi nejlepší řešení. Držím palce,to dáte. Milada

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
1.2.19 09:51

no, nevím jestli „skejt“/snowboard je nejlepší-ničí se u toho kyčle :think: Malá měla AFO/KAFO dlahy a nemůžu si je vynachválit. @milu79 jen díky rehabilitaci jste se tenotomii nevyhli, asi nebyl PEC tak „strašný“. Já s malou rehabilitovala od prvního dne narození, ale PEC měla snad nejhorší možný, operacím se nevyhla. Nyní v 5ti letech má naprosto zdravé nohy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
1.2.19 09:54

@alik132 pokud jste z Prahy…my chodíme s malou k panu MUDr. Maříkovi-moc se o něm nemluví, používá moderní, avšak osvědčené metody-částečně Ponseti, ale vyvinul nové dlahy, dělané přímo na míru dle odlitku nohy. Dítě není tak omezené jako u skejtu a neničí se mu kyčle. Kdybys chtěla info/kontakt, tak mi klidně napiš. Hlavně se ničeho neboj, na začátku to vypadá strašně, ale je to léčitelná vada :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
1.2.19 11:35

@Verca1901 @milu79 moc děkuji holky, hledám info, klidne si nekam dojedeme. U nás prý nikdo kvalitní není :kytka: děkuji za každý postřeh

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
1.2.19 11:38

@Shari81 mockrát děkuji, budu moc ráda za info o panu doktorovi, to co píšeš se mi líbí. Našla jsem o něm pár recenzí a moc se mi zamlouvá. A hlavně, kdy se objednat dopředu? Malá se narodí až na jaře, tak nevím kdy je třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
1.2.19 11:40

@alik132 u Vás? To je kde? V profilu máš Praha a v Praze jsou nejlepší lékaři na tuto vadu. Hledej někoho, kdo se přímo na tuto vadu specializuje. Běžný ortoped by Vás ani neměl přijmout natož léčit… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
1.2.19 11:43

@alik132 k Maříkovi volej tak cca měsíc před termínem porodu. Je fakt špička v oboru, s dětmi to umí, je pečlivej. A pro mě třeba hodně důležitý, nedržel nás týden v nemocnici. Operace i sádrování/dlahování provádí u sebe v ordinaci-má ji plně vybavenou a k tomu i uzpůsobenou. Zastává názor, že nejlepší rekonvalescence pro děti je v klidu doma :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
1.2.19 12:38

@Shari81 no to je super :nevim: nemocnice je stres jak pro dítě, tak pro rodiče, takže když to jde i jinak proč ne, má pravdu 8) ja se musela nějak prekliknout, Pražák nejsem :nevim: a tento pan doktor je přímo z Prahy? Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
1.2.19 23:06
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
2.2.19 11:00

@Shari81 mockrát děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
2.2.19 14:03

@alik132 není zač ;-) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
13.4.19 10:25

Ahoj všem, včera na druhém screeningu ve 22. Týdnu zjistili našemu chlapecku že má vrozenou vadu Pes equinovarus. Druhý den už studují co to vše obnasi a co nás čeká..i když vnitřně doufám že se vlezeme do 20procent že nám se to vyhne…prostě co vám budu říkat…je to pro mě těžké jako pro každou maminku co to zjistí :,( manžel o tom mluvit nechce že by se to mohlo stát…má jiný způsob vyrovnání než já…ale na co se chci zeptat…prosím nejlepší ortoped na ponseti metodu v Brně…chci ho navštívit už teď…vím že se to dá léčit…spíš mám strach jak to zvládnu psychicky.. mám doma už 20mesicni holčičku..jsem bez babiček a manžel musí vydělávat peníze protože nemáme na vlastní bydlení…omlouvám se za upřímnost a za svěření co mě trápí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
13.4.19 10:42

@Jannetta neboj se, zvládneme to. Nam se narodí holčička za necelé dva měsíce s oboustranným :nevim: k tomu to možná ani dva měsíce nebudou, protože máme problémy a pujdu asi na vyvolani 8o, máme doma už tříletou. Ale je důležité, že s tím jde něco dělat a děti budou zdravé :palec: na rozsudek čekám až do porodu, kdy řeknou závažnost, třeba to tak hrozné nebude :-). Ale nevyhne se nám to určitě, bylo to vidět už na 3 UTZ, takže jen čekám, jak moc to bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
13.4.19 13:50

@alik132 děkuji jsem ráda že na tom jsme sami :wink: drž se a jak se malá bude jmenovat??? My máme problém i s jménem 😣 manžela chce jméno po sobě Josefa a já ne 🤔 takže včera jsem mu řekla že když nenajdeme kompromis tak to bude Marek (Vítek) Josef Němeček…tak řeší jaké jméno bude první :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí