Pes equinovarus - vrozená vada nohy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
renat2
1.11.11 22:00

korkybill moc děkuji, odpoledne jsem hledala :-) a něco našla taky. Zítra jdeme k ortopedovi, tak se ho zeptám.

• Citovat
  • Upravit
2227
2.11.11 07:20

Dobré ráno
Anabell tak koukám, že má Matyášek stejný míry jak náš Sam :-) Ty oteklý nohy, jsou otrava, uvidíš, že hned po porodu budou v pohodě. Mě akorát všechno začíná bolet, záda, kyčle, třísla… no už se sotva někam doplazím, taky nezbývá nic jinýho než vydržet. Nejraději bych jen ležela a vůbec se nehýbala :-D ale když je venku tak hezky, tak aspoň s malým vyrážíme na procházku, je škoda sedět doma, když na nás sluníčko mrká :-) Tak to máš hodnou dr. že ti poradí, kde bude léčba lepší :palec:
Docela vám holky závidím, že to s vama někdo řeší už teď, nám řekli, že se vše dozvíme až po porodu a víc se o tom s nama nikdo nebaví :-( Natož aby nám ještě někdoporadil doktora. Jen se mě na každé kontrole ptají, jestli o tom víme, že malej bude mít špatný nožky :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
2.11.11 08:59

Ahojky,no u nás je počasí pořád ošklivé :-( je tu už týden mlha a pěkná zima…Včera teda sluníčko vykouklo asi na hodku,ale nic jsem z něj neměla.Seděla jsem totiž v nemocnici.Jo a poposunula mi p.doktorka TP na 13.11 prej podle té velikosti tak uvidíme.A s těma nožkama,no mě taky pořád řikaj že se hlavně uvidí jak moc to bude až po porodu ten UZ moc neukáže.Ale asi teda budu dojíždět na tu Bulovku když mi to bylo i doporučeno mam to sice přes celou Prahu,ale co se dá dělat.V tom motole mě fakt na té ortopedii naštvaly,prej najděte si info na internetu no to je fakt přístup.Doktorka co jsem u ní byla včera řikala že to nenechá jen tak být a že to požene dál.Takové jednání si prej nemůžou dovolit.Tak asi budou mít sestry na Ortopedii zle.Nejsem škodolibá,ale dobře jim tak,mají se chovat slušně a ochotně.A kord když viděj vyplašenou těhulku co se bojí o své mimi.Přeji ať máte dnes hezký den :-) Tady je o5 ošklivo a hrozná zima a tma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
2.11.11 09:42

Ahoj Renat, jo jsem přímo z Ko,takže pokec by byl fajn, mám pořád dost otázek :-)
Katy mě by býval taky nikdo s ničím neporadil,prý je do porodu pořád dost času a ať to teď neřeším,ale já to nevydržela a pořád jsem se doktora na něco ptala, až mi vyjednal ultrazvuk a konzultaci v Motole,takže za 2týdny jedem. A nemít mamku ve zdravotnictví, tak nevim půlku věcí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
2.11.11 10:50

Romčo,tak přeji ať ta konzultačka proběhne ok a vše to řeknou..Mě tam poslala doktorka z druhé části motola z ultrazvuku a nehezky mě tam odpálkovaly sestry.Že na mě nemá doktor čas a najdu si to na internetu.Mě včera paní doktorka ta co mě tam poslala řekla ať snim pak chodím na Bulovku,že tam jsou fakt machři a Motol mi nedoporučila…A když to udělá doktorka z Motola tak na tom asi něco bude.Tak uvidíme jak tp vůbec bude po porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2227
2.11.11 12:06

Anabell no teda, ty mě s tím porodem ještě předběhneš :-D nám nechali termín pořád na toho 16.11.
Romčo nás měli prý poslat na tu ortopedii z UZ, kde nám ty nožky zjistili,abysme věděli o co jde, ale neposlali a moje dr. o tom moc neví…no ještě, že existuje internet a diskuze :-) jinak bych se klepala strachy ještě teď, když čtu co píšou ostatní mamky, tak jsem jaksi klidná, nebude to asi nic lehkýho, ale zvládnout to půjde a na druhou stranu jsou horší věci na světě, hlavně aby ti naši mimoušci byli jinak zdraví :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
2.11.11 16:42

To je fakt, jsou mnohem horší věci i nemoci. Chce to jen hodně trpělivosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
399
2.11.11 21:27

Ohledně informací o nožkách před narozením miminka buďte holky v klidu :dance: Pokud jste už načetli co je na netu, víte to hlavní, a opravdu až teprve když se miminka dostanou na svět a nebudou schoulená ve vašich pupících, se ukáže jak to vypadá :pankac:

S námi se o tom před jeho narozením moc nebavili-jen na UTZ konstatovali, jak to vypadá a že pošlou zprávu do porodnice, aby o nás dopředu věděli. Ale po narození Lukáška za mnou všichni chodili jak za „blbcem“ a ptali se zda jsem věděla o tom ,že se narodí s equinováry. No co vám budu povídat, byla jsem plná přetékajících hormonů a přišlo mi, jako by ode mě očekávali, že snad půjdu na potrat :zed: :zed: :zed:

Ale péče o nás na šestinedělí byla perfektní a vlastně i před narozením malého :huban: Jezdili jsme do Centra lékařské genetiky na kontrolní UTZ, kde nám s manželem paní doktorka vždy krásně ukázala celého vrtílka (tak jsme mu říkali :hug: ) a já byla šťastná a klidná, že kromě kontrol u gynekologa je pod dohledem mrňous i u paní doktorky :palec: Sice prý ty UTZ nebyli kvůli změnám u nožek(na UTZ poznají jen, že je má jinak než by měl mít) ale hlavně, aby kontrolovali jeho vývoj a popravdě já za to byla vděčná :kytka:

A equinováry jsou vážně „maličkost“ oproti nemocem, které se u nás lidí můžou objevit :nevim: Možná vám to teď přijde ode mě kruté to takhle napsat, ale po tom čím už jsme si prošli a vidím ty úžasné pokroky a jeho krásné nožky si to myslím. Chybějící části těla, nemocná srdíčka a jiné orgány, rakovina, leukemie, ochrnuté končetiny, … Zaplať bůh, že ten náš brouček nožky má a dá se s nimi pracovat :dance: :huban: :srdce:

Tak si užívejte poslední chvilky s pupíky a hezky odpočívejte, abyste měli hodně sil na vše co přijde potom :kytka: :andel: :hug: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2227
8.11.11 06:35

Dobré ráno, tak včera kontrola v porodnici, vše se chystá, ale pokud neporodím do příštího pondělí, tak se budem domlouvat na vyvolání, přenášet mě nenechají, že je malej velkej (minule naměřili 3,60 a včera UZ nedělali). tak se i začínám toho porodu bát. No snad to zvládnem sami bez vyvolání.
Korkybill díky za milá a povzbuzující slova :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
8.11.11 10:17

Ahojky Katy,já přijela teď z nemocnice byla jsem v poradně a na monitorech.Dostala jsem gel na zavádění že mam výtok.Mam nějakou chřipku tak asi prej z toho :-( Tak jsem si koupila léky uvařim čaj a zalehnu do pelechu.mě UZ už nedělají tak ani nevim jak je velikej a kolik má.Ale prej to zatím nevypadá na to že bych rodila.Ptala jsem se když neporodím do 19.11 dle PM tak kdy to vyvolaj tak říkala po 10ti dnech.Ondra už by chtěl abych porodila teď :-) No představa že bude ještě 21dní u mě je hrozná.Už mě to nebaví a taky chci aby už šel ven.Tobě držím palečky ať jde sám a žádná vyvolávačka,taky doufám že se rozhodne jít sám.Každopádně podávej info :-) Já mam každé uterý poradnu a čekám že zahlásí otvíráte se,ale pořád nic…:-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2227
8.11.11 10:42

Tak se hezky vylež, ať se uzdravíš a na porod jsi v plné síle, třeba se otvíráš akorát ti to neříkají, mě minule taky řekla, že jsem otevřená víc jak týden před tím a já to ani netušila, nějak si ti doktoři nechávají informace pro sebe :cert:
Určitě budeš rodit dřív než za 21 dní,budu držet palečky. Jak bude něco novýho určitě dám vědět, zatím se opatruj :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
10.11.11 19:51

neotvírám doktorka vždy hlásí neotvíráte se.No uvidíme co bude dál.Chřipka už mě pomalu a jistě opouští tak jsem ráda.Chci být na porod plná energie :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
14.11.11 12:11

Ahoj Katy,tak co v porodnici je pondělí?.....:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2227
14.11.11 14:23

Ahojky Anabelko, před chvílí jsem teprve dorazila domů, bylo tam tolik těhulek a strašně dlouho to trvalo. Monitor dobrý a doktorka mi udělala Hemiltnův hmat, aby se porod samovolně rozjel a když neporodím, tak ve středu ráno nastupuju na vyvolávání, 3× Sama měřila a naměřila, že má cca 4,5kg (možná i víc), tak že mě přenášet teda nenechají. Asi se začínám docela bát, u Marečka mi řekli, že nebude mít víc jak 3,5kg a měl 4,15 ale tm že jsem to netušila, tak mi to bylo fuk, když to člověk ví dopředu, tak se mnohem víc stresuje a bojí. No uvidíme, nějak to dopadne. Držím pěsti, ať ti dobře dopadne zítřejší kontrola, dej vědět co a jak. Opatruj se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
14.11.11 15:07

No já na tebe myslela hned od rána jak jsi na tom…Ty blááááho to je teda macek 4,5kg nooo to ti dá teda zabrat.Koukam jak blázen ani nevim že nějaký Hemiltnův hmat je.No tak snad se to povede a pujde sám od sebe.Moc držím palečky :-) Taky už bych chtěla aby šel ven,ale nějak to nevypadá.Prostě se těmnašim drobečkům nechce :) Zítra napíšu jakjsem dopadla já,jestli tady ještě vůbec budeš.Jen mě štve že mě už UZ dělat nebudou tak nevim kolik má,ale snad takového macka mít nebudem :-D 3,5kg bohatě stačí :-)Ale slyšela jsem že ta váha je prej kolem 0,5kg +- tak se držte :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí