Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Taky moc gratuluju k miminkům
Co se týče sádrování, tak doktor napolohoval nožičku, sestra sádrovala, já malého držela a snažila se uklidnit (dudlík, plyšáček). Dávali nejprve vatu, pak „krepák“ a pak sádru. Někdy kopal nožičkama tak silně, že mu sádra praskala než to stuhlo
Jinak nevím jak to je u vás, ale jsem na sádrovnu chodila o cca 3/4 hodky rycheji, sestra mu sádru roztříhala, já ho okoupala (mají tam pro miminka vaničku), namazala a pak pokud byl i čas tak nakojila (byla jsem tam vždy sama, takže v pohodě). Přišlo mi, že po tom nakojení je Kája spokojenější (bralo ho to ke spánku
a manipulace s nožkama mu pak tak nevadila. ALe není to 100%-ní rada, někdy celé sádrování proplakal. Ale jakmile se skončilo, byl zase v pohodě
Jinak co se týče oblečení, taky máme o číslo větší, holt to těma sádrama naběhne
Taky doporučuju si ty nožky po sundání sader fotit, uvidíte pak ty pokroky ![]()
Ahoj tak jsme doma z Bulovky.Koukal na nás pan docent.Do zprávy nám napsal sřední pec tak to neni asi tak strašný.nic jiného nám neřekl,byl takovej divnej.
V ponělí nám dají první sádry a nechají si nás tam přes noc oba dva.Asi budou kontrolovat,co ty nožičky dělají.Budou to sádrovat dle pontesiho metody prej.Tak jsem zvědavá kolik sádřiček budem potřebovat.Určo pak podam další info i s fotečkama.
Ahojky, to teda koukám,že si vás tam nechají přes noc
. Vidíš, aspoň víš, že máte střesní pec,my nevíme nic, nikdo nám neřekl, jak moc to je, my máme ve zprávě napsáno že nelze dosáhnout středního postavení, taky nás sádrujou podle ponsetiho. Chtěla bych vědět víc, ale když jsem tam, je takovej fofr, že se na polovinu věcí zapomenu zeptat
Zítra jdem na přesádrování, chtěla bych si nožky vyfotit, jak ty sádry sundají. Jestli se mi to povede,tak pošlu foto jakej rozdíl je po týdnu, sama jsem na to zvědavá. No jdem až ve dvě odpoledne, primář bude na ambulanci kontrolovat miminkům kyčle a mezi tím sfoukne nás ![]()
Ahoj
Jak Samík snáší sádřičky??Jsem z toho taková nervozní.A to že si nás tam nechají přes noc,to taky nejsem zrovna nějak nadšená ![]()
Ale asi se bojí aby ta nožička třeba neotíkala nebo něco.
No nám docent taky nic neřekl,přečetla jsem si to ve zprávě co nám dal.Byl takovej divnej,ptal se jak jsem na ně přišla a kdo mě posílá.Tak jsem řekla že jsem si je vybrala sama že jsem slyšela že jsou nejlepší tak se tak nějak divil.
No ale pak na konec byl celkem v pohodě.
V pondělí nám dají sádry a v uterý půjdem domu a pak asi každý týden na nové.
Musím se vyptat v pondělí kolik sáder se bude dávat,po jaké době se přesádrovává a co po sádrách.Doufám že to bude Maty snášet dobře ty sádry.Zítra zase písni jak jste dopadly a jaký jsou nožky a až budeš mít čas tak přidej i fotečku
jste od nás napřed tak od vás budu chytat rady ať pak můžu dělat chytrou
![]()
Anabel my jsme taky vždycky byli v nemocnici přes noc! Je to kvůli tomu aby pohlídali prstíky jestli se dodře prokrvují a nenatečou!
Asi to má každá nemocnice jinak a hlavně my to máme do Hradce Hodinu a čtvrt jízdy autem tak kdyby se něco dělo tak je celkem daleko!
Vždycky nás ráno v osm přijali během dopoledne přesádrovali a druhý den v osm si pro nás manžel přijel! Takhle to bylo každý týden a to pětkrát pak jsme šli na tu tenotomii a to jsme tam byli dvě noci!
Katy uvidíš ten rozdíl hned po prvních sádrách! Já to bohužel vyfocený nemám vždycky to byl takovej fofr že jsem to nestačila a s těma otázkama to bylo podobný člověk půlku toho co se chtěl zeptat zapomněl a doktoři taky moc sdílný nebyli! Ještě že tam byli fajn sestřičky a existuje internet a podobný diskuze! ![]()
Tak držím pěstí ať se nožičky pěkně rovnají!
![]()
Ty jo takže to tam budem spávat každý pondělí jo?Noo tak to jsem zvědavá,já myslela že to bude jen na ty první sádry.no každopádně pak dam info ![]()
A nás si nechali jen 20minut v čekárně, pak koukli na prstíky a že je máme doma sledovat, kdyby otíkaly nebo modraly, tak ať hned dojedem. No je fakt, že my to máme 15 minut cesty od domu.
Taky jsem zvědavá co vám řeknou, jestli ty sádřičky budete mít stejně jako my nebo to každý doktor určuje jinak…
Samík je snáší celkem dobře, nijak mu nevadí, jen první noc plakal, ale měl bolení bříška, když měl nožky volný,tak s nima zakopal a vyprděl se, s těma sádrama mu to nešlo, tak byla trochu krušná noc, ale už si přišel na to jak se protáhnout,aby ti prdíci šli ven, takže pohoda ![]()
Spíš jsem měla ten první den problém já, jak ho vzít, ty sádry mi překážely i u přebalování, ale taky jsem si zvykla. A trochu jsme museli vytřídit Samíkovi šatník, do spousty věcí ne nevleze. Ale jinak je to spokojený miminko ![]()
Tak jsme včera zvládli druhé sádrování, kupodivu to šlo celkem rychle, sestřička sundala sádry, nechala mě nožičky aspoň otřít žíňkou a důkladně namazat (koupání bohužel nejde). Pak jsme se šli zvážit, tak Samík má už 5,30kg, za týden přibral 300g
Pak jsme se nachystali, přišel primář a začalo sádrování, malej zase řval jak tur, hlavně když mu vytáčel nožičky, jak bylo hotovo tak byl tichoučko. A počural primářovi ruku
![]()
Ptala jsem se na tu operaci,tak nás prý nemine a udělají nám ji hned po sundání těch pátých sáder, tak jsem zvědavá, hlavně jak dlouho budem v nemocnici a jak to bude Sam zvládat. Posílám foto pře d po sádrách, podařilo se mi to vyfotit, ale Sam nechtěl vůbec natáhnout nohy, byl rád,že je má volný,tak kopal o 106
takže ten rozdíl není tak moc vidět, doopravdy je to mnohem víc viditelný.
Je to krásně poznat, která fotka je po sádřičkách. Nožičky vypadají moc hezky, je to šikula ![]()
Ahoj tak jsme doma z nemocnice a hrůza ![]()
matyášek pořád pláče,prostě ty sádry nechce a já to teda nesu snad ještě hůř jak on.Jsem strašná cíťa a řvu taky
Pan docent nám řekl že to máme teda hodně.
V pondělí jdem na další sádry a prej jich budem mít možná víc než jen těch 5.
Nožky musim pořád hlídat jestli se dobře prokrvují a má je vystlané polštářem aby je měl pořád nahoře,taky to tak máte Katy???
jinak u sádrování plakaj jak blázen a noc v emocnici byla hrůza,takhle plakat jsem ho ještě nezažila.Tak snad si brzy zvyknem.
Ahojky, no to mě teda mrzí, že to tak špatně snáší, třeba si na ně brzo zvykne, u nás je křik při tom sádrování a pak už je klid. Musíme taky hlídat prstíky, kdyby modraly nebo natíkali,tak máme přijet hned do nemocnice. Ale abysme je podkládali, o tom nám nikdo nic neříkal, jen že když budem Sama zvedat, tak mu nemají volně viset dolů, aby neměl kýlu. Já mu teda podkládám jednu nožku,když je v postýlce a leží na boku,tak mu mezi nožky šupnu plyšovýho medvěda (dobře se dá natvarovat), aby tu vrchní nožku neměl ve vzduchu. Tak se držte a pevné nervy, ale určitě to bude dobrý, zvykne si
![]()
Ahoj Anabel neboj malej si zvykne!!! Když jsme měli první sádry bylo to stejný první dva dny byly hrůza brečel Tom a nad ním já že mu nemůžu pomoc! ![]()
Ale pak se to postupně lepšilo apak už brečel jen při přesádrování!
My jsme taky museli podkládat měla jsem na to takovej polštářek a nebo naskládaný látkový pleny!
Tak držím pěstí ať si malej rychle zvykne! Až vám sundaj první sádry uvidíš že to pomáhá a nožky se postupně lepší!!! ![]()
Přeju hodně sil!!!! ![]()