Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
AnabellDo lázní bych se Samem taky jela, určitě by mu to prospělo, jak půjdem na kontrolu zkusím se na to zeptat, akorát by mě zajímalo, do kterých lázní by se jelo, vůbec nemám přehled,který na co jsou
![]()
Romčo já už pak nebrečela, po porodu jsem byla v takové euforii, že mi to ani nějak nedocházelo a vlastně jsem mu ty nožky ani pořádně neviděla. A pak na pokoji,když jsem ho přebalovala, byl tak rozkošnej s těma stočenýma nožičkama, bylo mi ho líto,ale slíbila jsem si,že už brečet nebudu. Navíc jsem byla na pokoji s bezva holkama,který mě podržely. ![]()
Andreo Vítej mezi námi
To teda musel být šok,dovědět se to až po porodu, já to věděla od 20tého týdne těhotenství a trvalo mi než jsem se s tím nějak smířila, zjistila si, co to vlastně je, protože na UZ mi jen řekli,jak se ta vada jmenuje a že jde spravit, ale víc nic. Takže jsem hledala a hledala…a i přes to, že jsem věděla,jak asi léčba bude probíhat, to pro mě bylo strašně rychlý a překvapující. Sam bud mít ve středu 8 týdnů a má po pěti sádrách a je týden po operaci a asi v 10týdnech dostane ty dlahy. Tak doufám, že to nejhorší máme za sebou, druhá operace už nebude potřeba a s dlahama se nějak sžijem.
Romčo:já nožičky po porodu taky neoplakala byla jsem ráda že ho mam u sebe a jak píše Katy byl rostomilej i tak ![]()
Andreo:nepotkaly jsme se na bulovce?Byla jsem tam hospitalizovaná na jednu noc s Matyáškem na první sádry.Viděla jsem tam paní s holčičkou jak má ty dlažky a ptala se co a jak.Tak jen jesti je to omyl nebo ne?? ![]()
Anabell - to jsem asi fakt JÁ, tak to není ani možné. Vím zastavila si mě a ptala ses mě, co a jak a pak jsem byla kouknout i na prďolku, že se nepletu? Ten den byl pro mně na Bulovce katastrofa, protože jsem pak jela stejně do Metisu, aby mi botičky nastavily a hlavně celkově poradili. Tak to je opravdu náhoda, ale fakt milá, jak je ten svět malý
. Jinak super, že vše malý snášel dobře a co je nejdůležitější, že nešel na operaci.
Holky děkuji za přivítání a přijetí a možnost si pokecat o těch našich ratolestech. Musím si vše zpětne přečíst, abych věděla, kdo jak máte staré dítka a odkud jste.
Katy - po dvou týdnech po operaci je celkem fofr hned dostat dlahy? Myslela jsem, že sádra je na déle. Ale super, že to máte za sebou a teď už to bude vše lepší a lepší. Já sice ty dlahy obrečela, ale teď mohu říct, že to bylo zbytečné. Je to vše o zvyku. A kdybyste holky viděly, jak se malá odráží a já ji pak hledám v postýlce, protože je úplně někde jinde, no užijem si i legraci
.
Tak to je super jj svět je malej
![]()
No po třetích sádrách nám Chomiak tvrdil že na operaci půjde a po čtvrtejch že neni potřeba tak jsem měla ohromnou radost
Já hrozně obrečela ty sádry a doufám že ty dlahy budou ok.A proč jsi jela do Metisu?To zase špatně doktor nastavil?Já doufám že nám to udělá dobře.Má nás nastarosti doc.Chomiak.
Jo chci se zeptat,sestra nám řikala at přinesu ponožky které ustřihne,abych mohla hlídat opět prstíky.taky vám stříhla ponožtičky?Přijde mi blbost aby měl holé prstiky i v botkách.A hlavně nevim jak ho oblíknu do kombinézky,to asi nepůjde co???Bude muset mít v té botičce jen tu ponožku.Jak jste zvládaly nazouvání a oblíkání??
Díky holky, snad to taky zvládnu bez slziček, už se ho nemůžu dočkat ![]()
Anabell píše:
Tak to je super jj svět je malej![]()
No po třetích sádrách nám Chomiak tvrdil že na operaci půjde a po čtvrtejch že neni potřeba tak jsem měla ohromnou radostJá hrozně obrečela ty sádry a doufám že ty dlahy budou ok.A proč jsi jela do Metisu?To zase špatně doktor nastavil?Já doufám že nám to udělá dobře.Má nás nastarosti doc.Chomiak.
Jo chci se zeptat,sestra nám řikala at přinesu ponožky které ustřihne,abych mohla hlídat opět prstíky.taky vám stříhla ponožtičky?Přijde mi blbost aby měl holé prstiky i v botkách.A hlavně nevim jak ho oblíknu do kombinézky,to asi nepůjde co???Bude muset mít v té botičce jen tu ponožku.Jak jste zvládaly nazouvání a oblíkání??
Co se týká oblíkání, tak do botiček by měl mít bavlněné ponožtičky a co se týká kombinéz nebo pyžámek, tak ty nosíme jen když nemá botky nebo kombinézy bez ťapek. Konce oblečení na nožkách by se mu totiž v botkách mohli stočit a ty švy by ho mohli tlačit!!!
Nám prdlajs řekli ale na netu jsme s manželem našli rady, že ze začátku by se měli na ponožkách ustřihnout prstíky, aby bylo vidět zda mu nenatýkájí a taky jestli je nemá zaťaté ale povolené. Byli tam i další rady-nenosit botky na holou nohu! ale s ponožkou, je možné u tkaničkového utahování ze začátku stahovat od shora dolů aby si pata lépe sedla, udělat si značku kam až sahají prstíky aby při dalším obouvání bylo znát zda nožka dosedla až dolů apod. Udělali jsme to tak, ale obout botičku na ustřihnutou ponožku byla dost zapeklitá věc
ale zvládli jsme to
U nás bylo první týden obouvání botiček velké drama, které jsem obrečela jako nic jiného-botky měl větší a tak jsme mu je museli víc utahovat a jednou jsme to přehnali tak, že se mu ještě neustřižená ponožka tím švem kolem konce prstíků zaryla do kůže
Brečel a brečel než nás napadlo ho zout a kouknout na nožky (mysleli jsme že ho trápí prdíky
) První den se mi několikrát z botiček vyzul protože je měl málo utažené
Ale dneska už je vše jinak
Ze začátku jsme na ubouvání byli dva-já a manžel. On obouval a já malého kojila aby byl v klidu a nekopal zuřivě nožkami. Dnes už to zvládám v pohodě sama a Luky si na to zvyknul jako na součást rituálu před spaním ![]()
JEŠTĚ PÁR RAD OD NÁS
OMLOUVÁM SE ZA ROMÁN
A VŠECHNY VÁS MOC ZDRAVÍME I NOVĚ PÍŠÍCÍ
![]()
BOTIČKY, KTERÉ DOSTANOU VAŠE DÍTKA UŽ JSOU JEN A JEN VAŠE TAKŽE S NIMI MŮŽETE NAKLÁDAT DLE SVÉHO-MY NA NICH MÁME PROPISKOU ZNAČKY NA UTAHOVÁNÍ ![]()
O LÁZNÍCH NIC NEVÍM A ANI JSEM ZATÍM NIC NEZJIŠŤOVALA, ALE POKUD NĚKDO ZJISTÍTE INFO BUDU MOC RÁDA. TAKY BYCHOM TOHO VYUŽILI A TŘEBA BY SE MOHLO STÁT, ŽE BYCHOM SE V LÁZNÍCH MOHLI VŠICHNI POTKAT
![]()
teda Korkybill smékám před tebou, vždy podáš neskutečné množství informací,že jedním příspěvkem zodpovíš všechny moje dotazy i ty,který mě ještě nenapadly
díky za to ![]()
Romčo tak kdy už se ten tvůj mrňousek vyklube? ![]()
Teď mě tak napadá,že se mimčům s PEC moc nechce na svět a užívají si v bříšku co nejdýl.
A ještě mám jeden dotaz na ty,co mají po operaci, neměly vaše děti po té narkoze zácpu? Malej se chudák 3 dny nemohl vykakat, jedině trošku přes trubičku, ale měl to jak plastelínu, takže to byl boj, napadlo mě, jestli to není po té narkoze.
Holky o lázních jsem zjistila jen to že se jezdí od 2let dítěte a jsou to buď Jánské lázně a nebo Košumberk.A Korkibill děkuji za odpověď ![]()
Anabell – když jsme dostaly botičky, tak se s námi nikdo nemazlil, byla jsem dosti zklamaná z přístupu Bulovky. Nikdo mi nic neřekl, jak nazouvat, kde utahovat, na jakou dírku utáhnout, no musela jsem si poradit sama. O prstíkách žádná zmínka, že bych je měla hlídat, nožky jsem ale i tak samozřejmě kontrolovala.
V Metisu jsem byla proto, protože na Bulovce mi bylo řečeno, že stupně a rozpětí dlah jsou OK (to jak jsme se potkaly), ale já věděla, že to OK není, můžeš si zkontrolovat ze spodu botiček a rozpětí dle ramínek. Bulovka řekla, že obě botičky jsou nastavené na 70 stupňů a Metis obě botičky na 60 stupňů, Bulovka rozpětí mezi botičkami OK, Metis musíme rozšířit o 1,5 cm, aby to bylo dle ramínek.
Jinak co se týká oblečení, tak souhlasím se vším s Korkybill, já nejvíc oceňuji věci bez ťapek a s patentkami mezi nožkami a na noc spací pytel. Jinak vše důležité už vypsala Korkybill.
Já mám dotaz na Korkybill, po 3 měsících nošení dlah na 23 hod./denně mohu počítat, že automaticky doktor řekne, že přejdeme pouze s dlahami na spinkání? Jak jste to měli vy po 3 měsících nošení dlah? Děkuji
Ahoj, tak dnes jsem byla na kontrole a zítra už si jdu lehnout do nemocnice. Udělají mi prý ještě nějaký vyšetření, protože mrňous už tam má málo vody a až ve čtvrtek mi to začnou vyvolávat - no snad je ukecám už na zítřek.
Dnes mi doktor dělal Hamiltona, tak se to třeba ještě rozjede samo.
Romčo,tak držim palečky…mě taky doktorka dělala ten hmat a pak jsme šli na sex a už se jelo
Tak to taky zkuste
zvládni to vše v pohodě a mrňouskovi šťatsnou cestu na svět ![]()
Romčo držím moc palce, ať se to rozjede samo a máš prďolku brzo u sebe ![]()
Taktéž držím palce Romčo, ať je vše OK, je to neuvěřitelně krásný pocit, když uvidíš poprvé své miminko a hlavně, když ho budeš mít u sebe
.
katy211
ohhh děkuji
Já jsem ráda, když můžu předat informace a pomoci někomu, kdo je na tom podobně jako my. Hlavně protože jsme si tím samým museli projít a ten nedostatek informací mě hrozně deptal a deptá
Já mám ráda ve věcech jasno ![]()
Po narkoze si nepamatuji, že by měl Luky zácpu. Ale v té době hodně trpěl na prdíky a míval problém s tím si ulevit ![]()
AndBar My jsme po 3měsících mohli začít nosit botky na 16h denně. Záleží asi hlavně na doktorovi, ale pokud jedou všude stejně tak to bude asi tak
Takže první 3měsíce 23h denně a pak na 16h do jednoho roka. A po jednom roce doufám, že nám doktor povolí už jen na noční spinkání. Správně by teď měl mít botky na noční spaní a na denní, ale já mu je nechávám na 16h v kuse jelikož někdy nejde předem odhadnout, kdy si během dne zdřímne. Taky chci aby si aspoň při spánku po obědě mohl v klidu pospat na boku s nožkami u sebe
Ze začátku jsem to zkoušela mu je po noci sundat a během dne nandat, ale takhle se mi jednodušeji hlídá jak dlouho je má na nožkách a kdy mu je dát i sundat ![]()
Romča D Budu na tebe moc myslet, aby vše dopadlo dobře a brzy jsi měla miminko u sebe
![]()