Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj holky, náhodou jsem otevřela tuto diskuzi. Nejdřív vám musím říct, že jste moc statečné a máte můj obdiv
Já se taky narodila s vtočenýma nožkama, co si máma se mnou vytrpěla…chudák by měla mít svatozář. U mně to trvalo 3 roky, než se to spravilo, nic mi nesádrovali, prý se jen muselo furt cvičit (několik hodin denně) a nohy se řemínkovaly. Ještě do puberty jsem musela párkrát za rok na kontrolu. Ale nikdy na mě nikdo nepoznal, že jsem něco s nohama měla
. Takže určitě i vaši prcci budou chodit krásně, bez jakýchkoli náznaků, že s nožkama měli problém ![]()
Katy tak jak píše renat určitě bych se na to zeptala! My jsme je dostali automaticky a hned v nemocnici nikam jsme pro ně nemuseli!
Ahoj Klarinetko! To jsi si teda užila ale hlavně že je vše ok! Určitě to není jednoduchý ale hlavně že se to dá spravit! Jsou mnohem horší věci!
Ahoj holky,tři dny tu nejsem a tady takovej příspěvku ![]()
Já byl od soboty do dneška s Matyáškem v nemocnici.Má Bronchytýdu,málem se nám udusil,ale už je to lepší
S těma dlažkama na přsky koukám…No že se nás ani nezeptak doktor.Automaticky nám byly přiděleny tyhle.jinak nazouvání je uplně bezproblémvé,Matyášek spolupracuje a ani nepláče ![]()
Teda Anabell vy jsi s Matyáškem teda užívate!
Chdáček malej ještě ke všemu muset být v nemocnici! Hlavně že už jste doma a je mu líp! ![]()
To je dobře že ty botky snáší v pohodě! Tak se kdyžtak na ty dlahy zkus zeptat až pojedete na tu kontrolu! I když jste si už zvykli na tyhle tak nevím! ![]()
Tak držím pěstí ať jste zdravý! ![]()
No myslela jsem že se udusí
Ale už je to lepší
23.1 jdem na kontroli tak se zeptám
Ale botky snáší fakt uplně v pohodě,až koukám jak spolupracuje ![]()
A Luci děkuju to zdravíčko je potřeba ![]()
Anabell všichni máme nárok na 1 dlažky za půl roku, takže jen tak nám je nedají, pokud k tomu nebude vážný důvod. Malá je taky na dlažky zvyklá, nijak ji nevadí, nazouvání nám jde taktéž, ale zkus se zeptat jen pro informaci, mě by to taky zajímalo, co ti na to řeknou. My jdeme na kontrolu začátkem února, tak se taky poptám. Jinak ty nové botky bych brala hned, výhody převažují nad těmi stávajícími. Jinak Matyáškovi posílám hodně zdravíčka.
Jinak Romčo gratulace k miminku.
AndBar tak to teda nevím, ale my měli i dvoje za půl roku, když vyroste hodně nožička, a byly by malé, je nárok na nové, měli jsme to tak a známá taky…po třech měsících tuším.
Renat2, tuto informaci jsem dostala na Bulovce od paní z protetiky, která mi botičky dávala. Já se ji na to ptala, protože jsem dostaly ty nejmenší botičky a zajímalo mě, jestli dostaneme příště nové, že jsou opravdu malinké. Ona říkala, že máme nárok 1× za půl roku, že jinak to musí posoudit lékař a napsat vážný důvod pro pojišťovnu, aby je proplatila. Ale super, že to možné je a že vím, že to jde
.
Anabell ať je Maty brzy o.k., vy si teda užíváte…
Na ty novější dlahy se určitě zeptám a uvidíme, koukám, že je to opravdu nemocnice od nemocnice a doktor od doktora se vším trochu jinak.
Ahoj všichni, tak už máme první sádřičky. Matyášek byl ohromně statečnej, zabrečel asi jen čtyřikrát, jinak spíš koukal, co se to s ním děje. Já jsem to taky celkem zvládla, ikdyž jsem měla celou dobu slzy v očích. Teď hlavně aby mu to neoteklo, mám strach, že to nepoznám.
Ahoj Romčo tak máte nakonec sádry na obou nožkách nebo jen na jedný! Malej je statečnej a ty taky!
Držím pěstí ať si rychle zvyknete! ![]()
My jsme dnes byli na kontrole s kyčlema u našeho ortopeda a kyčle máme úplně dobrý a nožky se mu taky líbili a říkal že Vojtovku cvičit nemusíme! Hlavně nosit poctivě dlažku a protahovat nožky!
Ahoj Romčo,tak taky Matyáška jo??Jak populární toto jméno je ![]()
neboj oteklou nožku poznáš lehce.Prostě je nateklá.Maty měl jednou tu nožku nateklou dost a tak sme jely na bulovku a tam mu byla sádra rozříznutá,a otok splask.Hlavně hlídej jestli se dobře nožky proktvují.
když zmačkneš prstík,měl by zbělat a hned se pak zase vrátit do původní barvy.
Luci tak to je super že nemusíte cvičit a že je vše jak má
My neprotahujem,nic mě nebylo řečeno.Hned v pondělí na kontrole se zeptám.
Katy myslím si, že se na mě minimálně můžete zeptat, za to nic nedáš…klidně bych řekla, že s je u známých viděla a uvidíš, co ti poví.
My dlahy vždy dostali v nemocnici.