Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Romčo vem normální slabé ponožky a overálek rozepínací od kotníčku a bez ťapek.Jiné oblečení nebude moc nosit.Takže udělej zásobu overálku bez ťapek a rozepínací.Já si teď objednala i z internetu krásnou zimní kombinízku rozepínací a bez ťapek.Je to málo k sehnání takže jsme i přežívaly.A odpárávala jsem ťapky.
Ahoj holky,tak jsem volala na Bulovku.Chomiakovi jsem se nemohla dovolat je na nějkaém kongresu.Ale sestřička mi řekla ať zavolám na ambulanci doktoru Buriánkovi.Mimochodem moc příjemný doktor po telefonu
A ptala jsem se ho na to cvičení.Že necvičíme a že se bojím abych něco nezanedbala.Tak mi řekl že cvičit nemám že to je dobře že mi to docent neřekl.Že cvičit se má až když je ta dlažka na 16hod.A pak jen na spaní.Řikám,ale některé maminky cvičí už teď a mají to taky na 23hod.Tak řekl že to je hloupost že se má max protočit kotníčkem a to je vše.Že s nožičkou se hýbat ted nemá.Že se má udržovat poloha v botě.Tak holky jsem z toho jelen.Vy cvičíte a Maty nemá ![]()
Ahojky Anabell, tak jsem z toho teda jelen…nám řekl primář, že jedno bez druhýho nejde, že dlažky sundáváme hlavně skrz to cvičení, aby ty neztuhla ta achilovka…v pondělí jdem na rehabilitaci, tak uvidím co nám řeknou tam, zatím jen protahujem jako před sádrama…do boku (na tu špatnou stranu) a chodidlo nahoru k holeni, aby se protáhla ta achilovka.
No já jsem z too jelen uplnej
No mě bylo divný že by nám docent neřekl abych necvičila…Tak jsem si to zjištovala a nemam no.No když na kontrole řikal že jsou krásný tak jsou krásný a tím líp..Před koupáním jen tu nožičku párkrát protáhnu a radši nic víc…Vy už budete Katy chodit na rehabilitaci jo??
Ahojte holky koukám že co doktor to jiný názor! My cvičíme už od začátku nebo teda spíš protahujeme! Na RHB jsme byli hned jak nám sundali sádry a tam nám právě ukázali jak všelijak můžeme ty nožky protahovat a říkali co nejčastěji ale ze začátku to šlo stejně jen jednou denně když měl dlahu nosit 23hod.! Ale teď když nosíme jen na spaní tak nás doktor upozorňoval že to chce fakt poctivě protahovat! Tak doufám že to děláme dobře a nožky se budou líbit!
Na kontrolu jedeme 2.3. tak jsem zvědavá!
Je vidět, že co doktor, to jinej názor ![]()
Jo jo budem chodit cvičit, asi jednou týdně, už jsme měli jít tento týden, ale ta naše rehabilitační má dovolenou a říkala, že není pro hned po sundání sáder začít nějak moc cvičit, tak máme jen protahovat a v pondělí se uvidí, když to bude dobrý, tak budem jen protahovat dál,nebo nám ukáže nějaký nový cviky. Tak jsem zvědavá ![]()
Tak to jsem taky zvědavá co ti poradí! Kdyžtak pak písni jestli cvičíte něco novýho! ![]()
Aha…no jdem na kontrolu koncem března a pozeptám se na vše.Musím si napsat otázky
rehabilitační máme 5min autem od baráku takže to je paráda a dělá i miminka takže budem chodit tam.Já doufám že na další kontrole nám už dlažky nechá jen na těch 16hod.A Katy jak rostete?Maty už má skoro 6kg už nekojim tak jde pěkně nahoru
Dneska měl mít Maty první očkování,ale doktorka nám ho zrušila a přeobjednala za 14dní.Jak byl nemocnej a ke všemu byl přd týdnem na průplachu slzných kanálku takže si užívá jednu nemoc za druhou :-/ ale to je snad už vše a teď bude už jen a jen dobře ![]()
My rosteme, rosteme.....ale nevím jak, nemám doma váhu, ale 16.2. jdem na tříměsíční prohlídku, tak budu vědět, zatím pořád kojím a vypadá to, že to Samíkovi svědčí, 6kg měl před operací 3.ledna, tak počítám, že teď bude kolem těch 7kg a měří asi 61cm, jsme ho s mamkou včera měřili, ale šije sebou, že nám to moc nešlo, takže je to +-nějakej centimetr ![]()
Chudáček Matyášek, ten si to teda užívá ty nemoci, ale třeba si to vybere teď a pak už bude jenom zdravej.
Očkování zatím nemáme žádný, doufám, že bude Samík fit a naočkují nás toho 16.2.
Holky, tak já už taky moc nechápu, co doktor to fakt jiný názor. Přitom Anabell ty chodíš opravdu ke kapacitě, takže je to fakt zvláštní. Přitom mně opravdu řekl Ošťádal hlavně protahovat achilovku, i když jsou nožky zatím OK. Jinak mohu se zeptat, jak jste se dostaly k rehabilitacím? To vám doporučil doktor?
Jé holky malá byla 26.1.2012 na 3měsíční prohlídce a vážila 5,81 kg a měřila 58 cm, tak já mám teda prďolku
. Byla ale narozena dříve v 36+5, ale myslím, že už to dohání dnem za dnem
.
Nás poslal na rehabilitační primář, byli jsme tam ještě před prvníma sádrama a teď budem chodit znova.
HOlčičky bývají menší a náš Sam měl dobrej základ, když se narodil, tak měl 4,89kg a 54cm, tak z něho asi malý miminko už nebude ![]()
Ahoj holky, my cvičili, respektive lehce protahovali před prvníma sádrama, cca týden, a pak co neměl sádry tak taky, takže pořád. Po tenotomii a sundání sádry taky - nejdřív lehce masírovat jizvu a protahovat, a pořád přidáváme…
co doktor, to jiný postup koukám.
Tak holky Maty má 62cm a měl 49cm když se narodil…Takže taky pěkně roste
Andrejko,nám nikdo o rehabilitaci neřekl,ale snad taky budem chodit no pozeptám se Chomiaka…No právě že chodíme ke kapacitě tak by to snad mělo být vše ok.A musím mu jen a jen věřit nic jiného nám nezbíváA ten doktor Burián mi taky řekl necvičit!!!Max protáhnout kotníček jako ze strany na stranu.Cvičení až když budou dlahy na 16hod.Že toto je na stálo a to je prostě na udržování a to je nejdůležitější.Se schválně chomiaka zeptám proč tobě Ošťádal řekl cvičit a on mi nic neřekl.Pak dám hned vědět co mi řekne za odpověď.Zatím nožičky vpadají stále krásně.To cvičení co jsi mi poslala tak něco z toho používám,ale radši né vše když ten Burián řekl to co řekl
Ale jelen z toho jsem pořádnej teda!
![]()