Pes equinovarus - vrozená vada nohy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1180
14.3.12 11:39

Xexe to jsou super zprávičky a gratuluju :potlesk:
Už se taky těším, až budeme bez aparátku :jazyk: snad to bude brzy, malý už se začíná při chození pouštět, tak uvidíme, co nám řekne. Hlavně za profesorem půjdu teď v pátek, protože máme komplikaci :roll: pod aparátkem se mu na zadní straně lýtek dělá nějaká vyráška :? rozmokvává mu to až do živého. Byli jsme s tím na kožním, ale masti nezabírají, tak zkusíme odstranit příčinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
26.3.12 18:24

Ahojky holky,tak jsme doma z kontroly.Docent byl uplně nadšenej jak jsou nožky krásné.Řikal že snad ani není pravda že je měl křivé,že to se jen tak nevidí a pochválil nás že je vidět že nosíme pečlivě :D Nošení nám začíná už jen na denní a noční spaní.A cvičení jen jeden cvik a to protahování achilovky.Takže máme radost.Matyášek už je teď bez dlažek a užívá si to na 100% :-)
Ptala jsem se na ty botky a řikal že dokava´d mu nevadí že to nemam řešit.Že se pak dávají těm větším dětem.Jsou prej k sehnání jen Jižních čechách a ještě na jednom místě,ale to si nepamatuji kde to řikal…Takže holky vám držim taky palce ať to máte tak jak Maty :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2227
26.3.12 20:51

Anabell tak to moc gratulujem :potlesk: :potlesk: jste šikulky. nás čeká kontrola za měsíc…tak snad taky budem jásat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
26.3.12 21:08

Anabell taktéž moc gratuluji, super, jak jste to zvládli a už máte zkrácený režim. Teď si to Maty už bude užívat, Barča má zkrácený režim necelý měsíc a fakt s těmi nožkami řádí, je spokojenější, že má volný pohyb. My jdeme příští týden na kontrolu po 4 měsících nošení dlah, tak doufám, že to bude taky v pořádku a hlavně dostane Barča nové botičky, tyto už jsou fakt na těsnotku a už jdou hůře obouvat.
Všem přeji zdravé nožky a určitě příští týden napíši, jak malá dopadla :) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
399
26.3.12 23:33

Anabell na které botky ses ptala? Já jsem z jižních čech tak abych věděla co tu máme :-) :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
27.3.12 08:10

Anabell velká gratulace!!! :potlesk: :potlesk: Pěkně si to užívejte a jen tak dál!!! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
27.3.12 08:44

Korkibill,ptala jsem se na ty vycvakávací jak má lucian. A Lucian,děkuji dneska si to začne učívat už od rána :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
29.3.12 12:56

Ahoj , ráda bych se přidala…16.11 se nám narodil MArtin s touto vadou na obou nožkách..třetí den po porodu měl první sádry, dohromady 5 krát sádrován v Havl. Bordě, potm nás odeslali na Bulovku, kde totálně pohanili ( před náma) práci našeho ortopeda, dokonce se tomu i před náma smáli, jako že sice se sanha cení a, el že to udělal blbě a zničil MArtovi nohy jetšě víc…proto ještě nasadili troje sádry a po sádrách dal D- B dlahy…u levé nohy ještě zvažují tenatomii. Botky nosí od ledne, naposeld jsme tam byli nakontrole 23. ledna, má je nosit na 23 hod denně…na kontrolu jsem měli přijet začátkem dubna, jenže jsem volala a objednával pozdě a pak jsou velikonoce a dr. má další týden dovolenou ,t akže nás objednali až na 14 květen, kdy už bude Martínkovi půl roku..myslím, že má ty botky malý , palce už má dávno venku a malíček uplně otlačení a vtlačený do nohy..snažila jsem se se sestrou domluvit, ale ta na mě byla teda strašně nepříjemná , hulákala do telofonu , at si přijedu kdy chci, ale že si to tam teda vyčekátm, že tam budu čekat třeba pět hodin…takže sem na vážkách..mám tam vpondělí zajet a vyčekat si to, poslouchat zase to , že sem uplně nemožná a pod.? já nevím,jak k vám, ael k nám se tam teda vždycky chovaj, jak když jsme nejveští vidláci na světě..
Náš ortoped tady v Bordě mi nabízí , že by to domluil v Motole, že kvůli špatným vztahům s Bulovkou rozvázal spolupráci a posílá ted s touto vadou na Motol…ale co sem četla, tak Bulovka je lepší, nebo co myslíte? Moc ráda bych se dostala mezi vás, protože npřece jen je lepší poradit se s lidma, co ví , o co jde..než se nechat utěšovat v rodině..vím, že to je v pohodě, že naše děti budou chodit, a že můžeme být rády, že jsou to jen nožky, lae přece jen si můžeme aspon vyměnit zkušenosti. díky, mějte se, pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
renat2
29.3.12 13:08

@Staza

Vítej a hlavně gratulace k chlapečkovi, nožky se srovnají :-)
Ohledně přístupu doktorů..hele já jsem naštvaná :cert: :cert: :cert: a je úplně jedno, kam se člověk dostane, na blbce může narazit všude.

Ohledně sádrování v Brodě…tragicky bych to neviděla, my taky nebyli sádrováni ve větších nemocnicích a městech!!!!!! Ale když jsme se pak dostali do Hradce, taky měly kecy, ale to je asi všechno!!

prostě je to boj mezi doktory no a trochu podle mě vytahování apod.

V HK jsme pak dostali sice dlahy, který malý nesnesl a NEDOKÁZALi pomoci!!!
Na tenotomii jsme se pod jejich režií dostali až v 8M!!!!

Takže si vyber, Hradec jede stejný postup jako Bulovka a je docela uznávaný…ani to zárukou není!!!

Takže bych byla v klidu, nožky se srovnají, zvaž nabídku ortopeda!!
Kor po tom jednání, já jako sice chápu, že toho mají asi hodně, je tam pár dr. a těch vad (nejen pEQ) hodně .. ale jsou to přece dr. měli by mít trochu empatie..

Osobně já po tom všem bych NYNÍ šla do MOTOLA!!
Jak jsem psala, není to zárukou, ale........

Co jsem pochytila, tady v ČR jsou rozděleni ortopedické společnosti na dvě skupiny asi s menší či větší rivalitou:
Právě skupina Bulovka a spol (tak je i Hradec)
A pak Motol a spol. kde vadu řeší taky, ale individuelně podle potřeb pacienta

My byli v první a jak říká, ač D-B dlahy nesnesl, prostě podle HK je tento postup a přesto vlak nejede.

Nás teď čeká KO v HK a já mám chuť tam nejet, chodím tady k ortopedovi a kdybych věděla od začátku, že dělá i tyto vady, nejela bych nikdy do HK!!
až tady ortoped zkontroloval, jestli dobře chodí (V HK ani jednou!!!), předepsal DZO botičky, ve kterých si vykračuje jak starosta!!

NAšla jsem si přímo dětskou RHB, kterou si teĎ platím, a rozhodně nám pomohla doporučila víc věcí než dr.!!!!!!!!

Takže si vyber, no…

Ale držím palečky, ať to dopadne jak to dopadne, ať zůstaneš na Bulovce, nebo někde jinde …
Bude to dobré :kytka: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
2227
29.3.12 13:35

Staza vítej mezi námi. koukám že se Martínek narodil ve stejný den jako náš Sam :palec: :palec: :palec:

S doktorama je to těžký, my chodíme v Brně do dětské nemocnice a i když jsme objednaní,je to na čekání, jen když jsme chodili na sádrování,tak nás brali skoro hned, teď na ty kontroly už je to horší. Ale nepříjemní jsou spíš rodiče pacientů než doktoři, i když je tam paní doktorka,ke které chodím s druhým synem a ta to bere tak jakože co otravujem,když je malej a má plochý nohy :zed:
Tak jsem na minulé kontrole poprosila sestřičku,jestli by nemohli chodit oba kluci k primářovi (k tomu chodím se Samem s pec) a ona nás objednala,jen tam napsala,že jsem si vyžádala změnu lékaře, bude to i lepší, že je můžu vzít v jeden den na kontrolu a nemusím tam trávit 2 dny.

A ke komu na tu bulovku chodíte? Asi bych přešla do toho Motola,pokud tam s vámi takhle jednají a nebo zkusit změnit na bulovce jen doktora :nevim:
Ale běžte brzo,jestli už jsou Martínkovi ty dlahy malý, čím dřív,tím líp i za cenu čekání.

A co tady holky píšou, tak co doktor to jiný názor na vše :zed: :zed:

Měj se hezky :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
29.3.12 22:02

Taky tě vítám mezi námi :) .
Já chodím s malou (má 5 měsíců) na Bulovku a ten přístup je jak kdy, ale taky jsem tam měla problém. Už jsem to tu zpětně psala. Co já vím, tak na Bulovce jsou 3 lékaři zabývající se PEC. Já chodím k Ošťádalovi (ambulanci má pouze ve čtvrtek), dále je Frydrychová a doc. Chomiak (to je největší kapacita). Ke komu chodíte? Já na Bulovce taky většinou dlouho čekala, i když jsem byla objednaná na určitou hodinu. Objednávám malou vždy tak měsíc dopředu. Jinak Ošťádal je celkem v poho doktor, co se týká přístupu k malé, u sádrování dost vtipkoval, nikdy neřekl nic špatného, když při sádrování brečela nebo se počůrala a taky pokakala, bral to vše dost v pohodě. Akorát s ním nemám dobrou zkušenost co se týká BD dlah, malá měla 3 měsíce botky a chtěla jsem nové, protože ji byly malé a bohužel mi je nenapsal, i když viděl, že jsou prstíky dost venku, dle mého názoru jde o papírování a obhajování na pojišťovně (nárok je 1× za půl roku). Jinak my jdeme příští čtvrtek na kontrolu a mála má botky 4.měsíce a celkem mám obavy, jak se postaví k tomu, že ho budu opět žádat o nové botky. No jsem rozhodnuta, že pokud mi je nenapíše, tak přejdu do soukromé ordinace doc.Chomiaka (tam se platí 700,–Kč za návštěvu, ale myslím, že to stojí za to, já neměla to štěstí chodit od začátku k němu).
Jinak pokud se léčíte dle Ponsetiho, tak nechoďte do Motole (přerušili by dosavadní Pons. léčbu a začali byste od začátku), tam léčí jinak, já bych raději počkala v ambulanci a řešila to tam. Bulovka je Ponsetiho metodou vyhlášena a já jim věřím. Všude je něco a třeba si měla zrovna štěstí na špatně vyspanou sestru. Na sestru se vyprdni, stejně budeš mluvit s doktorem. Já bych tam v pondělí URČITĚ jela a pokud budeš nespokojená, tak pak můžeš zvážit Motol.
No snad jsem Vás všechny neunavila. Pak nám dej vědět, jak jste dopadli, držím palce a věřím, že to bude v pořádku :) :kytka: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
29.3.12 22:12

Díky za milé přivítání…
to je právě ono, oni si totiž nejspíš na Bulovce myslí, že oni to umí nejlíp a když vidí, že jdem z Brodu , tak si hned , že to je udělaný blbě..no, v pondělí tam zajedu, vysedím si to, počkám co na ty nohy řekne a pak se rozhodnu dál…jedna holčina tady mi nabídla jiného ortopeda, tak mu kdyžtak po kontrole zavolám a obejdnám se na další kontrolu už k němu. Za místním ortopedem jdem v uterý, tak to s ním takyk proberu..
a vy s dětma cvičíte Vojtovku? á začal s malým cvičit před 3 týdny a ta reh. sestra říkal,a že je škoda, že jsem nazačali hned po pordu …i když dr. mi říkal, že cvičení nepomůže..tak nad tím taky člověk kroutí hlavou…
Chci se zeptat, po jak dlouhé době vám většinou ty dlažky měnili? A jak zkracovali tu dobu?

Jiank my máme ještě dvojčata - kluky - budou jim tři roky a ten jeden to měl trochu na jedný nožce ,a el tam pomohlo jen masírování..ale švagr se s tím anrodil, takže to mArtínek zdědil po něm..
Tak se mějte a díky, pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
399
30.3.12 00:06

Staza Nevím odkud přesně jste, ale tak mě napadlo, zda by pro vás nebylo řešením místo do Prahy jezdit třeba do Brna? Máte to stejně nebo dál než Prahu? Ale určitě nejdřív zkusit jen změnu lékaře na Bulovce a nenechat si nic líbit. Oni se někdy doktoři chovají jako kdyby byli bohové :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2227
30.3.12 06:38

Tak přesně tohle napadlo mýho přítele včera, zkusit Brno :D :D prý je to o něco blíž jak do Prahy :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
30.3.12 09:09

Ahoj Staza!! Vítám tě mezi náma!! Je to hrůza ten přístup doktorů!! Ale nenech se odradit a když ti v pondělí budou zase něco vyčítat tak bych taky zkusila to Brno! My jezdíme do Hradce a je to tam jako všude záleží na jakýho doktora narazíš!! :zed: My jsme měli celkem štěstí tak až na pár organizačních problémů při výměně botiček jsem spokojená! Jinak Vojtovku necvičíme ptala jsem se na to a prý když je psychomotor. vývoj dobrý a nejsou jiný problémy tak to není třeba! Ale než jsme začali jezdit na sádrování tak jsme ji začali cvičit a RHB sestra mi tvrdila že to srovnáme jen cvičením a ortopedi zase že ani náhodou že musíme sádrovat! Tak si pak vyber! Ale nakonec jsem zvolila sádrování a jsem ráda protože nožky vypadaj skvěle! :D Náš ortoped mi pak říkal že to je věčný boj ortopedů a rehab. sester každý si prosazuje to svý! Je to těžký člověk aby se v tom pak vyznal!! :nevim:
Tak se držte a ať dobře dopadnete!! Držím pěstí!!! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+