Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
A ještě bych se chtěla zeptat jak si tu pročítám o Vašich kontrolách tak ty jsou u Vašeho ortopeda a nebo jezdíte na kontroly tam kde Vás operovali? ![]()
Za týden mu bude 5měsíců, dlahy má na 23hodin denně, takže jen hodina na vykoupání, procvičení a válení se na dece. Měl obě nožičky, levou horší, ale teď to vůbec není poznat,že na tom byla hůř Cvičíme, ale jen protahujem šlachy a masírujem jizvičky. Dlahy má už 2,5 měsíce, za 14dní jdem na kontrolu a když bude vše o.k., tak by nám tu dobu nošení zkrátili.
Páni, tak to jste starší
… no já myslela že když budeme mít ty dlahy, tak i přes to mu je sundám a budu s ním muset tak jako teď 5× denně cvičit… ale to bude tedy jen jednou, no tak to jsem si na jednu stranu oddychla… My máme také levou nožičku horší jak tu pravou… no na jednu stranu chci aby to bylo co nejdříve aby se mi Kubíček dlouho netrápil s těma sádřičkama… Katy mockrát děkuji za informace…
moc mi to pomáhá
S tím cvičením uvidíš, Anabell třeba vůbec cvičit nemuseli
každej doktor to má trochu jinak. Ale každopádně jsou ty dlahy oproti sádřičkám 100× lepší. Malej se s nima začal i otáčet na bříško, takže mu nijak nepřekáží, je vážně lepší když se to řeší u miminek, nějak líp se s tím sžívají než větší děti.
Nemáš zač, taky jsem byla ráda, když jsem to tu objevila a dozvěděla se něco víc a je dobrý pokecat s někým, kdo prožívá to stejný trápení ![]()
Ještě k těm kontrolám, my jezdíme tam kde nás operovali, máme tam i ortopeda, přímo on nás operoval, takže tak ![]()
Ahoj Kristýnko, my třeba na operaci nebyly, malá měla 3× sádrování a pak hned dlahy, ono je to individuální. Ze začátku to bylo těžké, to je asi u každého, ale den ode dne to bylo lepší, nyní má malá 5,5 měsíce a už má dlahy na zkrácený režim. Nyní už to bere jako součást jejího života a já taky. Někdy je fakt prča ji i pozorovat, co s těmi dlahy dokáže, jak se s nimi přetáčí a hlavně si pořád rozvazuje tkaničky
. Tohle je vada, která se dá vyléčit a to je nejdůležitější. My si tady předáváme zkušenosti a radíme si a to si myslím taky dost pomáhá. Držím palce, ať operace dopadne dobře, neboj vše zvládnete
.
Katy, koukám, že za 14 dní jdete na kontrolu, tak už vám to taky uběhlo, hlavně, ať jsou nožky zdravé.
Ahoj holky mockrát děkuji za podporu… u nás jsme vysádrovali jen půlku, máme ty šlachy zkrácené a i patička je zkroucená, takže se operaci nevyhneme, ale jak mi popsala Katy tak už z toho takový strach nemám jen bych si přála to mít za sebou…
ale kdo ne co?
jsem ráda že se můžu podělit a hlavně přečíst rady, protože u nás v okolí jsme jediný a nemám si o tom s kým pokecat a hlavně mi nikdo neporadí a neřekne co a jak… dnes jsem poprvé viděla svého synka pořádně kopat nožičkama ve vaně a moooc se mu to líbilo jak se cachtal už i kvůli němu chci mít za sebou ty sádry… holky ještě jednou díky ![]()
Ahoj holky,
tak včera jsme byly v Praze na Bulovce a moc se jim ty nožičky nelíbili, prý na operaci ještě nemůžeme dokud nebudou rovně, což ještě stále nebyly. Takže verdikt zněl ještě 6 sáder a mohla jsem si vybrat zda stále u našeho ortopeda a nebo začít s léčbou u nich… ani na vteřinu jsem neváhala a rovnou řekla že u nich, takže mě čekají častější vyjíždky do Prahy no co 5 hodin v autě to za den přežijeme
co bych pro synka neudělala… ale doufám, že už mu tyto sádry zaberou a pak už ta operace, chci se těch sáder zbavit
… tak se mějte hezky ahooooooj
Ahojky kristý,to je mi moc líto
Ale na Bulovce mu určo pomůžou,rozhodla jsi se dobře
A ke komu tam budete chodit???
Ahoj Anabell, chodíme k panu doktoru Burianovi mladý a hodný doktor vše mi vysvětlil a i ty sádřičky mu dělali trochu odlišným způsobem než u nás, tak snad už to zabere a bude mít krásné nožky… ty také chodíš na Bulovku? ![]()
chodila jsem na Bulovku k docentu Chomiakovi a jak dostal malej dlažky tak docházíme kněmu do soukromé ordinace.Jsem sním naprosto spokojená.Ale s doktorem Burianem jsem jednou mluvila po telefonu a byl opravdu milej a taky mi vysvětlil vše co jsem potřebovala
Tak snad už budete mít štěstí a bude to ok..Náš Matyášek měl prý extrémní eqinováry a jak to docent krásně narovnal a to i bez operace.A to když dával třetí sádry tak mi řekl že se operaci nevyhne.No a po sundání čtvrtých řekl že operace nebude.A ted máme dlažky jen na spinkání a nožky stále krásné
Tak držim palce
Páni, tak to jste měli veliké štěstí s Matyáškem… no mě v porodnici řekli že je to nejhorší forma jakou viděli (ale u nás na „vesnici“ co viděli že
)no a naše ortopedka řekla že půjdem na tu operaci, tak jsem s tím smířená, samozřejmě že kdyby jsme jít nemuseli tak bych byla šťastná jako blecha, ale radši abych nebyla překvapená, tak jsem se s tím smířila. No musím říct že ty nožky má tak vytočené, že doufám že to Kubíčkovi zabere. Dnes se budu objednávat na pondělí tak až přijedu tak napíšu co mi doktor řekl
zatím se měj krásně a hezký víkend přeji ![]()
Kristý pak ti pošlu fotky jak měl Matyášek nožičky stočené a jak vypadají teď abys měla přehled
A ať je operace nebo ne,hlavní je že to bude v pořádku
A na Bulovce jsou dobrý ![]()
Anabel budu moc ráda… já bohužel nemám fotky jak to měl Kubíček po narození… než jsem se totiž vzpamatovala tak už mi ho v porodnici sádrovali…první fotku mám po 3 sádřičkách… tak takhle nám vypadali nožky samozřejmě se trochu zlepšily ale pořád to není ono jak vidíš na druhé fotce…
Kristý tak tady máš ty fotečky
Kubíček bude mít ty nožičky taky krásné jen to chce trpělivost.Nahrála jsem ti jich jen pár doma mam galerii
ty bez dlažek je ze zečátku..Ale má je stále krásně srovnané.Na Bulovce jsou opravdu šikovní ![]()