Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
My měli kupodivu štěstí na ortopeda i rehabku, oba tvrdili, že bez sáder se neobejdem a operace, že bude pro malýho jen výhodou, že to půjde rychleji a taky že jo
![]()
AHoj , jo jo , Brno máme blíž než Prahu, i když asi o moc né…no , rozhodnu se v pondělí, podel přístupu. Tak mě spíš vadí ten přístup celkově sester a ostatního pom. personálu, dr. až na pár vyjímek je docela dobrá ..sice neporfesionálně pomlouvala před náma H. Brod, ael nožičky mu asi špatně nerovná..no, to se uvidí..
Jinak já káždopáděn veřila sádrovní, nemuměla sem si představit že by to spravilo jen cvičení…, ale tím, že má ty nohy v dlažkách a nedokáže správěn koordinovat pohyby je prý ta Vojotvka dobrá…navíc na protahování a procvičování chodidel…ono právě u MArtínka PRÝ došlo při sádrování k ,,přelomení chodidel",takže má na vnější straně chodidýlek velký hrboly…a ty se díky cvičení taky zmenšují..nebo alepson si myslím, že za tím stojí cvičení..
Tak jako tak, věím, že všechny naše děti budou brzo hezky capa t a za pát let to nebude ani poznat:-) dobrou ![]()
Ahoj, my chodíme na Bulovku k dr.Frydrychové a jsme s ní moc spokojený. Je hrozně příjemná a co se týče dlah, tak mi hned na začátku řikala, že pojišťovny zřejmě nevědí, jak rychle rostou těmhle prckům nožičky a že až budou potřeba, tak napíše větší.
Romčo, tak to je super přístup dr.Frydrychové ohledně botiček, tak alespoň vím na koho se odkázat, kdyby mi Ošťádal opět neřekl, že nemáme nárok. Já to prostě nepochopím, proč jeden řekne napíši, když je potřeba a druhý řekne nemáte nárok, i když jsou botky malé, jé to mně zvedá fakt ze židle
, no uvidíme ve čtvrtek. Mějte se všichni moc hezky
.
máme to samé za sebou…
jaké se dají potom používat boty????????????
dr. doporučuje německé SCHEIN??? /SRN, máte některá kontakt na českého zástupce této firmy?????/, co české ORCO, DZO?????????
PORAĎTE PROSÍM......potřebujeme nějaké pořádné
Ahoj holky taky mame problem s nožickou. mala mela 5 krat sadru po tydnu a byla i na operaci a pristi tyden jdeme pro ty boticky. Jen se chci zeptat. Je to vrozena vada nebo spatne miminko leželo v brisku. a jake je pravdepodobnost že u druheho miminka by to mohlo byt take, dekuji Danca a Elizabetka
@janulka Kubik máme momentálně DZO, měl je poprvé na zimu předepsané od dr. a vyjračoval si v nich jak starosta!!! Takže doporučuji!!
@Daniela1981 to asi nikdo neřekne, u někoho to je vada, u někoho polohový problém z dělohy.
Všechno se srovná
kam chodíte k dr.?
AHoj , tak v pondělí jsem měli vyrazit na BUlovku a vystát si to tam , jenže v neděli si nás nechali v nemocnici, malý měl krev vestolice, je to alergie na mléčnou bílkovinu. Včera nás pustili. Mluvila jsem tady s místním - mnaším ortopedem, jestli si tedy myslí, že by měl mít MArtas nový boty, říkal, že určitě , ael že firma s e kterou spolupracuje mu ty boty na míru udělá tak do měsíce…no, to je odocela pozdě, takže vyrazím do Prahy jindy..a dřív..
@Romča D my máme taky dr. Frydrychovou , kdyby nebylo té první návštěvy, kdy se setřičkou před náma drbali nemocnici v Brodě, takovým ponižujícícm způsobem, tak mě taky přijde docela milá a myslím,že ví co dělá..apotěšila si mě, když říkáš, že jí neděá problém měmnit dlahy i víckrát , než jednou za půl roku…nevíš, kdy má po těch velikonocích dovolenou? Hned ten týden po tom , nebo až za 14 dní? Potřebuju tam sjet co nejdřív,a le ta,,milá " sestra nás objednala až za 6 týdnů..a palce mu lezou ven o sto šest..
@Daniela1981 tak u prvních dvojčat měl jeden tu nožku taky trochu zabočenou, ael spravilo se to cvičením, dr. říkali,že to bylo jen polohový, a ted u třetího mě nejdřív říkali, že je to polohový a kdžy se narodil, tak z tchýně vylezlo, že to měl jejich nejstarší ( můj švagr) a že před 35 lety to nesádrovali, ael jenom uvazovali na dlahy…takže to je u nás dědičny..nekde jsem četla , jaká je pravděpodobnost u dalšího dítěte..když na to narazím, pošlu ti odkaz.
Mějte se hezky,pa
Ahoj Staza,
tak je fakt, že pomlouvat si můžou, jak chtějí, ale rozhodně ne před vámi. Jinak nevím, kdy má dovču, jsme pozvaný až na červen. Trochu taktu by neuškodilo.
Jak vám zjistili tu alergii? Začalá jsem prckovi dávat nutrilon a má ve stolici hlen a začal hrozně brečet, tak na to mám taky podezření.
Ahojte holky,
tak dnešní kontrola dopadla na výbornou
. Ve zprávě máme „velmi pěkně postavení obou nožek“. Na Bulovce jsme ani nečekali, protože jsme šly i s kyčlemi (poslední kontrola a jsou OK), tak nás vzali hned a rovnou malou vzali i s nožkami. Dr. byl v dobré náladě, ale i tak s botkami to byl boj (člověk se nesmí nechat odbít), ale máme je
, sice opět DB dlahy (jiné teď nešly), ale důležité je, že je mám už i doma
. Jinak opravdu pojišťovna proplácí pouze 1× za půl roku botky, ale šikovní ví jak na to
.
Staza, na Bulovku bych jela hned, i kdybych měla jít k jinému lékaři, myslím, že je lepší to řešit co nejdříve. Jinak jak dlouho má malý dlažky, jako myslím tu jednu velikost.
Ahoj @Romča
právě, at si vykládaj na učet toho dr. co sádroval co chce, ale nemuseli by před náma..a to dr. Fryd.napsala do zprávy , že má špatným sádrováním,,přelomy" těch chodidel a ten náš ortoped tvrdí, že rozhodně né, že on to teda neudělal a že to asi paní dr. tak nemyslí,p rotiože by mu jinak zavolala…no, mě je to fuk, tyhle jejich dohady, já chci jen , aby měl malý zdravý nožky…
A ta alergie se projevila , že mel krev ve stolici , ale už delší dobu měl takovu jakoby nazelenalou stoličku a v ní hleny a hlavně mín kadil, třeb ajen jednou za dva dny a víc brečel…já už pozorovala dlouho, že neco i mé potravě mu vadí a i když jsem se vyvarovala nadýmavým věcem, tak často brečel celou noc…a ono mlíko, tvaroh , smetana..všechno tohl emu dělá zle, když si to dám..dokonce i vejce..jedině zkus ten NUtrilon HA, ale prý není moc dorbý a děti ho domítají..no, uvidíš..držím palce, ta to žádná alergie není..hleny ve stolici jsou prý čas od času normální..tak si vyber… ![]()
@AndBar tak to je paráda, že kontrola dopadla dobře.. ![]()
Jinak ty dlahy má od 4.ledna..ale palce mu čouhaj..nevím, třeba by to ještě vydrželo, nejsem doktor, tak nevím, ale neche se mi to zkoušet..raději bych byla aby se na to někdo podíval..ale ten můj ortoped tvrdil že by nový potřeboval..tak uvidím, co mi řeknou an BUlovce..no, ted začali všichni tři kluci včetně malýho smrkat, tak vyrazím ai příští pondělí , až budou uplně v porádku…a budu zvědavá , co mě řeknou. tak se oaptrujte
Ahoj holky, mám synka Jakoubka a od narození máme sádřičky (10 týdnů) a dnes máme poprvé týden volné nožičky, protože v úterý 17.4 jedeme do Prahy na Bulovku k panu doktorovi Burianovi na konzultaci a prý si budeme i domlouvat termín operace na prodloužení šlach… musím říci že ze začátku to pro nás bylo hodně těžké ale na ty sádřičky jsme si zvykli… teď při týdnu volna musím s Kubíčkem 5× denně cvičit a protahovat svaly a dotoho 5× denně cvičit Vojtovu metodu… chtěla bych se Vás proto zeptat kdo prodělal tu operaci jak dlouhá byla čekací doba na tu operaci? A jak to snášeli Vaše miminka po operaci? Cítili jste že jsou podrážděné nebo tak něco? Mám z toho docela strach…
a další jak se Vaši dětičky vyrovnávaly s tou dlahou? předem mockrát děkuji za odpovědi a za rady…
Ahoj Kristýnko, my na operaci vlastně ani nečekali, když dávali malýmu páté sádry, tak nám rovnou řekli termín nástupu do nemocnice (to bylo za týden), jeden den byl nástup, druhý den ráno kolem sedmé mu sundali sádry a v osum šel na operaci, šel jako pvní, miminka prý nenechávají čekat, kolem třetí odpoledne jsem za ním mohla na jipku ho nakojit a pak mě vždy sestřičky zavolali na kojení, večer mi ho měli dát na pokoj, ale d. na jipce rozhodl, že mi ho dají až ráno. A pak odpoledne jsme šli domů, takže dohromady jsme byli v nemocnici 3 dny. Po operaci měl sádry měsíc a pak dostal dlažky. Na ty si zvykl celkem dobře a rychle, první dva dny teda plakal při nasazování, ale jak jsem se je naučila dávat, že mi to šlo rychleji, tak byl v poohodě.
Jinak po operaci byl taky celkem v pohodě, měla jsem strach, že bude nějak vyvádět, ale plakal jen když měl hlad. Byl na operaci,když mu bylo 7týdnu.
Snášel to fakt dobře. Vedle na pokoji byla maminka s chlapečkem, ten měl přes rok a byl na druhé operaci a ten teda plakal pořád(ve dne i v noci) bylo pro ni i těžký ho nějak zabavit, my si vystačili se dvouma štěrchátkama, ale ona měla pro něj spousty hraček a stejně to nepomohlo, holt to větší dítě to prožívá úplně jinak. My jsme teda z Brna, ale v Praze to bude probíhat tak nějak podobně ![]()
Držím pěstičky ať to máte co nejdřív za sebou a je vše v pořádku
![]()
Ahoj Katy, mockrát děkuji za informace… no my máme Prahu cca. 100km takže naše ortopedička jen sádrovala a docela dlouho mi to přijde, protože v porodnici měl mít sádřičky prý jen 6 týdnů a pak do Prahy, jenže najednou Kubíčkovi budou příští týden 3 měsíce, takže se to nějak protáhlo… no a snad na ten termín dlouho čekat nebudeme, přála bych si to mít rychle za sebou… A jak máš starého chlapečka teď? a měli jste jen jednu nožičku nebo také obě? A taky musíš s chlapečkem asi cvičit i když má ty dlahy viď?