Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Už jsem si to napsala, tak snad nezapomenu doma ten lístek
, nám jsou 3 měsíce a máme 64cm ![]()
AndBar píše:
Ahojte holky,
tak já se taky pochlubím, dnešní kontrola ve 4 měsících - 6,76kg a 60,5cm.
Už nám paní doktorka doporučila začít s příkrmy, tak jsem teda zvědavá, jak bude Barborce chutnat.
Jinak od příštího týdne přechází Barborka na režim 14-16 hod/denně, tak se moc těším, už má tendenci se překulit na bříško, ale s těmi botičkami ji to zatím nejde. No ale týden uběhne jako voda
.
Jinak další věc je taková, že jsou ji botičky už opravdu malé, prstíky dost přečuhují a tím pádem je dost krčí. Dnes se na to dívala i děts.doktorka a když jsem ji řekla, že nám je doktor nechtěl předepsat (kvůli pojišťovně), tak se jen nevěřícně podívala. No 8.4. jdeme na kontrolu a bez nových botiček neodejdu
Já být tebou Andy tak nečekám na 8.4. a napochoduju k doktorovi co nejdřív a nechám malé napsat nové botičky
Jeho výmluva, že je tam díra kvůli přečuhujícím prstíkům je pěkně pitomá
Hlavně, když budete muset určitě ještě čekat než vám botičky dají(my jsme čekali 10-14dnů). Náš LukášeK od chvíle kdy se začal sám otáčet na bříško s botami neuvěřitelně mlátí do podlahy a kdyby musel mít botky tak jako vy tak si ukope prstíčky
Omlouvám se za tak prudkou reakci, ale mě výmluvy některých doktorů už někdy připadají, že si z nás pacientů jen utahují a dělají z nás blázny ![]()
Andy řechni Ošťádalovi,že nám dal Chomiak botičky nejméně o 5čísel větší.Tak řekni že je prostě taky chceš.Maty je bude mít na ten půl roku jen tak,tak.Docela dost rychle roste.Nedokážu si představit že by měl tak malou botičku jak Barborka.To je přeci uplně na hlavu,dát tak malému miminku botičky uplně akorát veliké na nožičku.No on je stejně divnej ten Ošťádal…Můžu se ti zeptat Chomiaka jestli by vás nepřebral on je fakt super…
Ahojky, tak jsme doma z kontroly, Ondruš tam nebyl, tak nás vzala Bajerová, mrkla na nohy, prý dobrý, máme cvičit a nosit dlažky a další kontrola za 2 měsíce. Čekali jsme hodinu a půl a v ordinaci byli ani ne 5 minut.
Ptala jsem se na ty druhy dlažek a prý to nezáleží na doktorovi, ale na protetikovy, každý doporučí něco jinýho, ale v podstatatě je to všechno na stejno, není to, že by některý dlažky byli lepší nebo horší. Prý kdyby se njám malej tady z těch šněrovacích vyzouval, tak by nám na protetice udělali jiný, třeba ty plastový. No zdá se mi to nějaký divný, ale takové to odpovědi jsem se dočkala.
Holky, máte naprostou pravdu a taky mě napadlo se objednat dříve, ale po poslední zkušenosti vím, že by nám nové botičky určitě nepředepsal. Však to nejsou ani 4 týdny, co jsme tam byly a on viděl, že ji lezou prstíky a i přesto mi je nenapsal. Vlastně jo, řekl, že si je mohu koupit na vlastní náklady, ale byla řeč o nacvakávacích. Už jsem tady i psala, že jsem tam jednou byla mimo termín s nastavením dlah a on mi tvrdil, že jsou na 70 stupňů a šířka ramen OK a to jsem protestovala (nejsem žádná posera a ozvu se), že to tak není, ale bez šance, proto jsem hned jela do Metisu a tam mi řekli, 60 stupňů a šířka se musí rozšířit. To jsem i uvažovala o změně lékaře. No nic Barborka musí ještě měsíc vydržet a pak chci jen poukaz a vyřídím si JM dlažky. Vím, ale že Bulovku potřebuji resp. Barborka, takže tam nebudu dělat dusno. Bohužel v Praze Ponsetiho metodou nikde jinde neléčí.
Jinak Katy, hlavně, že jsou nožky v pořádku, my jsme taky byly venku raz dva. Na té ortopedii je to opravdu fofr.
No s tím protetikem teda nevím
Poul nás prostě poslal na Merhautku a jiné tam asi nedělají, protože na výběr nám nedala a všichni odcházejí s těmito ![]()
Předpis jsem dostala už dvakrát dřív, ale musela jsem si to nechat jít schválit k reviznímu lékaři zdravotní pojišťovny. Problém s tím nebyl, protože je jasné, že mimi roste rychle.
No mě to přijde taky jako blbý vysvětlení, mě se taky nikdo neptal jestli si chci vybrat, dostali jsme šněrovačky a hotovo…No Bajerka mi odpověděla, ale kde je pravda to teda nevím
![]()
Zkus se zeptat Poula až půjdete na kontrolu a uvidíme co ti řekne on ![]()
Tak mě teď ještě napadlo…když mi dají poukaz na na dlažky, na něm není napsáno kam máme jít nebo je? Takže teoreticky můžu jít na jakoukoliv protetiku, takže když si zjistím,kde jaké botičky dělají, tak si můžu vybrat jaký necháme udělat. Protože jsem si všimla, že na každé ambulanci mají jiný vizitky na tu protetiku, jsem si blbec měla o tu vizitku říct ![]()
Ahoj holky, tak my zítra razíme na první kontrolu s dlažkama, tak snad bude vše v pořádku ![]()
Ahojte děvčata tak my jsme byli v pátek na kontrole a dopadli jsme dobře!
Nožky se líbily a máme pokračovat tak jak do teď tedy co nejvíc protahovat a nosit dlažky na spaní a kontrolu máme 1.6.!
Romčo taky držím pěstí ať dopadnete dobře! ![]()
Luci to je paráda
Doufám že naše kontrola bude taky tak uspěšná a budem nosit dlažky už jen třeba na 16hod.
Anabell a kdy jdete na kontrolu? My musíme vydržet ještě 2 měsíce s dlažkama na 23hodin ![]()