Pes equinovarus - vrozená vada nohy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
85
28.6.12 09:24

Kristi, s tou patičkou jsem to taky dost řešila, ale koukni zpět na diskuzi Str.23-Korkybill-Dosedání patičky do bot, je to tam od Korkybill dobře vysvětlené. Já to taky řešila i s doktorem a on říkal, že je to v pořádku, přesně jsem mu ukazovala, jak ty botky má nazuté a že ta pata není úplně dole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
28.6.12 09:28

Holky já tkaničky překryju ponožkou a jeto :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
28.6.12 18:00

AndBar mockrát děkuji… tak to v tom případě dělám dobře… mockrát děkuji holky :hug: jinak nožky nás pomalu přestávají bolet a nasazování zvládáme daleko lépe než v to úterý… :mavam: ještě jednou díky všem :srdce:
anabell taky přes tkaničky dámám ponožky už také umíme rozvazovat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
12.7.12 13:56

Ahojte holky,
hlásíme se z dnešní kontroly, která dopadla dobře, panu doktorovi se nožky moc líbily a kontrolu máme až za 5 měsíců, to už bude možná Barborka i chodit, teď měla 8 měsíců a už se pomalu začíná stavět, dělá zatím most :). No ale někdy má tendenci ty nožky stáčet :(, ale pan doktor říkal, že je to u této vady normální, až bude capat, tak to snad už nebude.

Mějte se moc faj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2227
12.7.12 15:32

Andbar :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
13.7.12 15:58

Andbar to jsou super zprávičky a jen tak dál :potlesk: :potlesk: :-) Matyášek už stojí a leze kolem nábytku takže mazec. nechápu jak jsem mohla říct že se těším až bude lézt. Je to fakt makačka kolem něj pořád poskakovat :-D a to má za 11 dní 8měsíců. No je to náš rychlík. Jinak nám se nožky taky stáčej občas asi jak si ji nastaví. tak doufám že naše kontrola bude taky ok :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
14.7.12 13:05

Ahoj holky, jsem ráda, že jsem na vás narazila. Tento týden jsem byla na UTZ ve 20.tt a zjistili nám, že také máme jednostranný pes equinovarus. Už jsem přelouskala celou tuhle diskuzi :dance: a stránky achilleus mám taky najeté. Chvílema mě popadá deprese a chvilkama pocit, že se nic neděje a všechno zvládneme. Naštěstí se dá tato vada spravit a to je to, co mě drží :)

Ale holky, na internetu jsem se dozvěděla, že tato vada bývá spojována s dětskou mozkovou obrnou. A to je to, co mě teď děsí. Dá se dětská mozková obrna (ta vrozená) zjistit už v těhotenství z testů, které se dělají? Nebo to je „překvápko“ po porodu. Mám teď strašný strach a mám pocit, že zbytek těhotenství prožiju ve strachu. Neříkali vám náhodou vaši doktoři něco o tomto riziku?
Moc děkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
14.7.12 20:22

AndBar to je dobře že Vám proběhla kontrola dobře :palec:
Anabell pááni tak to začal lézt celkem brzy. Doktor mi řekl, že se touto vadou postaví miminka později, ale doopravdy platí pravidlo - každé miminko je originál :lol:
lulii tak o tomhle jsem neslyšela a ani mě nikdo neinformoval :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
14.7.12 20:37

Lulii : o tom mi taky nikdo nic neříkal, ale doktor doporučoval odběr plodové vody, tam by se prý jiné vady ukázaly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
14.7.12 21:15

Ano ano plodovku jsem podstoupila, podle mě tu mozkovou obrnu nemůže nikdo dopředu vyloučit může postihnout kohokoli a kdykoli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
14.7.12 22:07

Holky, moc vám děkuju za odpovědi. Mě řekli, že už nedoporučují dělat plodovku kvůli už vyššímu stupni těhotenství, ale že se nemám strachovat, že předešlé výsledky všech testů vyšly na 1. Jen mi ještě vzali krev, ale pořádně nevím, co by teď z ní zjišťovali. No uvidíme, snad na nic nepřijdou.

Já blb, kdybych po ničem nepátrala, tak nic nevím a ničeho se nebojím, teď tu budu akorát plašit :zed: :mrgreen:

A nevíte nějakou statistiku toho, v kolika případech je pes equinovarus jen polohové? A kdyby byla nožička jen polohová, tak se nemusí nosit dlahy? I když samozřejmě počítám s tou horší variantou.

Holky, moc doufám, že budu moct k vám chodit pro radu, vy už máte toho hoooodně za sebou, zatímco já se ještě načekám…termín porodu mám 16.11. To tu myslím nějaká maminka taky porodila :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
15.7.12 05:54

lulii mě odebírali plodovku myslím ve 20 možná ve 21 tt. Nikdo mi neřekl že je pozdě prostě chtěli znát výsledky a zda je plod v pořádku tak mi je udělali.
Vůbec se nestresuj jen budeš mít o trochu více lítání, ale jinak bude vše normální.
Statistiky jsem vůbec nikde nenašla, plod se stejně ještě vyvíjí tak ti nikdo přesně neřekne jakou variantu bude miminko mít. Dlahy se nosí v obou případech, tomu se nevyhneš, ale neboj není to nic drastického. Bála jsem se jich máme je 3 týdny a to by si koukala co malý Jakoubek s nimi vyvádí a jak řádí dokonce můžu říct, že je šťastnější než se sádřičkama.
Holky jsou tady mooooooooc hodný také jsem pročítala a také se ptala a holky mi moooc a mooc pomohli. Za to jim patří veliký dík :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
15.7.12 20:06

Lulli, já jsem třeba o této vadě vůbec nevěděla, všechny UTZ byly v pořádku a pak mi po sekci řekli, že má malá zkroucenou nožičku, byl to šok, ale vše jsme zvládly a teď má Barča 8 měsíců a má hezké nožičky, nikdo by nic nepoznal. Ty se zbytečně nestresuj, těhotenství je krásné, užívej si ho a určitě nemysly na jiné vady, už tak toho máš dost. Důležité je, že vada nožiček se dá řešit a hlavně jsou o hodně horší vady.

Jinak Anabel, Barča se už taky sama staví (most ji už asi nestačil), včera jsem přišla k postýlce a ona si tam jak frajerka stála, samozřejmě se držela postýlky a dnes už přišla na to, že se dají posouvat nožičky, jinak leze jak o závod, takže vím o čem mluvíš, když musí být člověk pořád ve střehu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
16.7.12 16:59

@AndBar to je teda Barča šikulka. Nám je 6 měsíců a teprve se začal převracet na bříško.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2227
18.7.12 20:44

Anabell Sam se už taky staví, v pondělí měl 8 měsíců a poprvé se postavil v postýlce…leze neleze, spíš se plazí, ale rychlostí blesku :roll:

Lulii mě odebírali plodovku taky až po 20tt, z krve myslím zjišťují 21chromozom :think: Uvidíš, že bude vše o. k. snaž se nestresovat, ať je i miminko v klidu, všechn zvládnete uvidíš. A 16.11. je krásný termín, to se nám narodil Sam :srdce:

My jdem na kontrolu v úterý, tak držte palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+