Pes equinovarus - vrozená vada nohy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2227
24.7.12 14:02

Tak jsme doma z kontroly, pravá nožička prý luxusní :) levá má větší riziko recidivy, byla horší už od začátku, takže cvičit, cvičit, cvičit a jak bude Sam chodit, tak se z toho pozná víc. Dlahy jsme nedostaly, jdem si pro poukaz začátkem srpna, protože půl roku od prvních je to až 31.7. dřív by to neprošlo u pojišťovny.
Ještě jsem se chtěla zeptat, jak áte zakrytý prcky když spí z dlahama? Sam totiž, zvedá nohy ze spaní až k hlavě a když je zakrytej peřinkou, tak mu to nejde a pořád se budí, teď vlétě je to fuk, ale co v zimě :think: asi vyzkouším spací pytel, spával v něm jako malinkej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
24.7.12 17:45

Ahoj Katy no to jr paráda že nožky v pořádku. S tím spaním:MAty se taky odkopává takže spinká nepřikrytej a v zimě??Máme doma neudtále teplo, ale taky ho dam asi do pytle. V zimě v když měl sádry tak v něm taky chrupkal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
24.7.12 18:44

Katy, super s nožkama :) :palec:. Myslím, že u všech se uvidí, jak začnou chodit. Jinak Barborka spí pořád ve spacím pytli, teď na léto má letní a na zimu zimní. Je to celkem praktické, když ji dám jen deku, tak se do ní zamotá, protože se dost přetáčí. A hlavně kopala botkama i do postýlky, takže to i malinko tlumilo :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2227
25.7.12 06:56

Díky holky, Sam půjde do pytle :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
25.7.12 09:52

Ahoj Katy, držím palečky až Samík začne chodit tak aby to bylo v pořádku. Co se týče toho spaní, tak Jakoubka přikrývám dekou a když si zvedne nožky tak zvedne i deku vůbec se mi v noci nebudí a spinká celou noc, vůbec mu nevadí. :)
My jdem na kontrolu za 14 dní, myslíte že nám vymění dlažky za menší (myslím ty botičky) na pravé nožičce nepozoruju žádné zlepšení a hlavně si tu pravou nožičku stále vyzouvá, myslím že mu jsou ty botky veliké. Ze začátku nožky nevyzouval mám s tím problém teď poslední týden pořád válčíme s nazouváním :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
4.8.12 20:22

Ahoj, dlouho jsem tunebyla, nějka přes léto nemám čas:-)
A zrovna řešíte to, co mě právě zajímá…a to, jak se vašim drobkům spí s dlahama..Před více jak měsícem jsme byli na kontrole N a Bulovce, dr. usoudila, že se postavení obou nožek lepší a že už může mít botky jen na noc…napsala poukaz na boty vetší a od té doby strašně špatně spí, při usínání si dává nohy až k čelu, spolu s peřinkou, t akže si dělá jakýsi stan, v noci se s botama kroutí, mlátí do postýlky…koukala jsem, že má otlačené ( puchýře) na patách, tak mu je na noc zalepuju..botky mu můžu štelovat až po usnutí, jinak se mnou bojuje..zkrátkami přijde, že od té doby, co je nemusí mít přes den, je to teda o 100% horší…nemáte nějaké fígle? podkládáte dětem nějak nohy?
Díky a opatrujte se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2227
4.8.12 20:50

Ahojky, my jsme mu akorát obalili tu železnou tyčku, páč se občas praštil do čela, jinak nijak nepodkládáme, zkoušeli jsme to, ale když se pak chtěl v noci otočit, tak mu to nešlo a vzbudil se. Nás čekají nové dlahy asi v úterý, pokud nám je dají hned, tak jsem zvědavá, jak je přijme, jestli v pohodě jako ty první, nebo bude nějaká změna. :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
5.8.12 14:07

Ahoj, my jdeme na kontrolu koncem měsíce a máme taky dostat větší botky, tak jsem na to zvědavá.

Staza dostali jste botky na bulovce v protetice nebo jste si pro ně museli do metisu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
5.8.12 16:20

Szaza bohužel ti taky moc neporadím, Barborka už mám 2.botky a přijala je bez problému. Já tedy dávám malou do spacího pytle, takže třeba zkus tohle místo peřinky. A co si ještě myslím, že na ty botky si zvykne, přece jenom je to tvrdá kůže a ono to časem povolí a změkne a puchýřky mít nebude, neboj.
Jinak mohu se zeptat, botky už má jen na noční spaní?

Jo holky nevím, jestli to už některá řešíte, ale jelikož si malá stoupá a pomalu se začíná učit pár kroků, tak se chci zeptat, jestli už některá řešíte 1.boty, vím, že je to brzy, když nechodí sama, ale přece jen vůbec nevím jaký typ bot mám koupit. Na kontrolu jdeme až začátkem prosince a nějak mě nenapadlo se na to zeptat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
6.8.12 08:44

Andbar:Maty už chodí za ručičky a tak jsem koupila sandáky kožené a nad kotník. a botasky máme normální nike. A capká pěkně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2227
6.8.12 13:53

Anabell Teda Maty je šikula, že už tak chodí :potlesk: :potlesk: Sam si teprve stoupá :roll:
Andbar botky bych volila určitě kvalitní a kotníkové, mě na ortopedii poradili značku ESSi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
6.8.12 16:35

Četla jsem, že když ti ortopedickou obuv předepíše doktor, tak ti 1.000,– uhradí pojišťovna, ale nevím, jestli to tak není až u větších dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2227
6.8.12 16:51

Nám doktor předepisuje pro toho staršího ortopedické vložky, nárok je 1× za půl roku a to doplácíme 30,– když je jdem koupit sami tak platíme 400,– Ortopedickou obuv musíme platit sami a celou :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
6.8.12 17:07

Ahoj, díky za názory.. @Romča D my jsem si pro botky museli do Metisu, dali mu o číslo větší, aby prý vydrželi, občas si je vyzouvá, musím mu dávát silný ponnožky hodně utahovat.. @AndBar on už má taky druhý botky, na ty první si zvyknul dobře, ale asi ted, jak je přes den nemá a v noci musí, tak ho to štve…
Na botky jsem se ptala rehabilitační, prý až dítě hezky samo chodí, tak se teprve mají botky kupovat, dřív né…a určitě budu kupovat v lékárně. a nebo rozhodně jinou kvalitní obuv…ale taky se o tom chchi ještě poradit s dr. z Bulovky.
A ješět se zeptám? Jsou vaše děti pozadu ve vývoji díky dlahám? Náš malý asi o měsíc - podle tabulek., že? :-)takže to nijak neřeším…ale jen by mě zajímalo, jak jste na tom vy..opatrujte se, pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
6.8.12 17:09

Ahojte děvčata, koukám jak máte šikovný dětičky!!! To nám už je 13 měsíců a pořád chodíme jen za ruce nebo aspoň za jednu! Tomášek je hojld na sebe opatrnej a jakmile zjistí že stojí a ničeho se nedrží tak hned sedna na zem!!! :mrgreen:
Jinak téma botičky! Nám řekli že stačej boty s označením zdravá obuv a hlavně aby měli pevný opatek a kotníčkový! Máme kožený sandálky od Santé, ale nosíme je jen ven doma ho nechávám capkat bosky!
Přeju krásný léto a na kontrolách samý dobrý zprávy!!! :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+