Pes equinovarus - vrozená vada nohy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2227
18.8.12 08:15

Beruško tak to moc gratuluji, že jste bez dlažek :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
18.8.12 20:27

Berrusko, tak to je bezvadné, že už nemusíte nosit dlažky :). Já ani nevím, že taková možnost existuje, vždy jsem si myslela, že je nutné nosit dlažky do 3 let na noční spaní.

Holky, říkali vám do kdy se dlažky musí nosit nebo to je dle stavu nožek? Co jsem četla, tak léčeni Ponset. metodou musí nosit dlažky do těch 3 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
18.8.12 22:27

Jj, minimalne do 3 let, nam prof.Poul nejdrive vyhrozoval do 5 let…no a ted jsme od roka bez dlazek.Ale asi vse zalezi, jak se vyviji a jestli je to polohovy PEC nebo genetika. Nam nikdo tip nerekl, ale asi to byl polohovy nebo je to tim, ze jsem rehabka a fakt jsme od narozeni vyvazovali, pak 5 sader, pak dlazky, ale porad hodne protahuju a musime i ted. Na kontrolu jdem az v kvetnu.
Diky za gratulace a taky vam preju tak rychly postup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
19.8.12 05:59

Jo jo beruško je to super moc vám závidím. :) já si myslím že to bude tím typem a nebo jak je celkově nožička hybná. všem držím palce na dalších kontrolách :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
28.8.12 10:57

Tak včera jsme byli na kontrole a zjistili jsme, že pani doktorka má dovolenou a sestřička nás zapoměla přeobjednat - no chybička se vloudila :cert:
Ale prohlídl nás pan doktor, napsal větší botky a zkrátil nošení jen na noc :) a za měsíc jedeme znovu, aby nás viděla i pani doktorka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
28.8.12 13:45

Romčo no to je paráda!! Obrovská gratulace a jen tak dál :-) :potlesk: :potlesk: :potlesk: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2227
28.8.12 22:09

Romčo :potlesk: :potlesk: :potlesk: super, jen tak dál!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
29.8.12 15:09

Romčo no tak to je super… moc držím palečky aby se ty nožky lepšili… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
29.8.12 17:38

Díky, vůbec jsem nečekala, že to půjde takhle rychle. Ono je asi vždycky lepší počítat s tou horší variantou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
29.8.12 22:25

Romčo, tak to je bezva zpráva :potlesk: :potlesk: :potlesk:. Je fajn číst tyto pozitiva :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
4.9.12 19:05

Ahoj holky, tak máme po kontrole. NOžky se moc líběj a kontrola za 4 měsíce. Nosit máme pořád stejně. Jen na spinkání. Ptala jsem se jak je bude mít Matyášek dlouho a bylo mi řečeno že do 3let určitě. Dřív že je odebrat nelze.Tato vada že je nevyspitatelná a vrátí se kdykoliv, ale to všichni víme. Tak se mějte a při kontrolách jen samé dobré zprávy :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
4.9.12 19:13

:) Gratulujeme :potlesk: :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2227
4.9.12 20:21

Anabell super, že se nožky líbí :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
5.9.12 06:45

Tak to je super, gratulujem :mavam: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
10.9.12 17:11

Zdravím Vás všechny :mavam:
V březnu se nám narodil chlapeček Tadeášek s oboustranými equinovary. Přišli mi na to taktéž už v 20.tt a hned na mě chrlili ty nejhorší scénáře :roll:, poslali mě na genetiku kde první otázka zněla jestli nechci uměle přerušit těhotenství, v tu chvíli jsem byla psychicky uplně na dně. Naštěstí jsem si všude našla podrobnější články o zjistila, že ta vada není až tak neobvyklá. Při dalším UZT si pan doktor přizval i pí. doktorku Zellerinovou v Ústecké nem, která nás do dnešní doby léčí. Hned 2.den po porodu nám dali sádřičky, celkem jsme podstoupili 7výměn a chystala nás operace Achyllovky, po operaci jsme je měli klasicky 3týdny v kuse a dostali jsme DB dlahy na zavazování, bohužel nám na jedný nožče neseděli :? tak jsme při kontrole po dvou týdnech vyfasovali DB dlažky na suchý zipy který už mu šli lépe nandat, ale stále ta jedna nožka zlobila:/ tak jsme znovu dostali sádry s tím, že se operace na jedné nožce nezdařila tak jak by měla a achyllovka je stále zkrácená a ještě k tomu jsme měli oboustranou recidivu. Tákže jsme museli podstoupit celej cyklus sádrování od znova a celý 3 měsíce byli k ničemu :?.. Dnes už máme za sebou druhou operaci, která už se podařila a je vše jak má. Minulý týden jsme začali nosit naše dlažky na suchý zipy, ale malýmu už je půl roku, nožky povyrostli a zítra jdem pro naše už 3.dlahy v půli roce, paní doktorka říkala, že si to u pojištovny obhájí, že je snad logické, že dítě rychle roste a s ním i ty nožky :).. Ted máme akorát krušný noci, malej s tím absolutně nekamarádí :nevim: nemáte někdo radu jak na něj?? býval zvyklý spát na boku což ted nejak nejde ani kdyz mu nožky podkladám, přes den mu vůbec nevadí ani když spí tak nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí