Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky děkuji,no snad si zvyknem oba
Já jsem hrozná ja brečim sním ![]()
Ke všemu nás trápěj prdiky takže žádnej med to neni.Jsem zvědavá na pondělí jaká to bude změna.Vyfotím a dam fotečku taky na kukandu ![]()
Katy a kolik vy budete mít sáder před tou operací?Já se ptala a bylo mi řečeno že jich můžeme mít klidně 8 že se uvidí.Zjišťvala jsem si jak dlouho ta operace trvá a prej 5min a 20min sádrování.
Nám řekli, že 5 sáder a pak operace, tak uvidíme jak to bude doopravdy. A nevíš jak dlouho budem muset být v nemocnici a jestli při té operaci bude prcek v celkové narkóze?
Prdíky si taky užíváme, hlavně ten den,kdy jsme na sádrování.Přijde mi, že když tak u toho křičí,že se napolyká vzduchu a pak ho tlačí v bříšku.
Prej jeden den operace a druhý den se jde domu.No mě hned po sádrování usnul a spal 4 hodiny ani na krmení jsem ho nevzbudila prostě to nešlo.Byl tím pláčem strašně vysílenej.No sleduju nožičky a nějak se mi to nezdá
jedna je nějaká bílá a druhá pěkně nateklá.prej nateklá být může.No uvidím kdyby to přetrvávalo ai by sme museli jet.Dnešní noc byla zase hrozná.usnul asi až v půl druhý.
Ahoj holky, teda když to tu tak čtu, tak z toho zase začínám mít hrůzu. Na jednu stranu vám závidím, že už víte jak na tom jste a na druhou stranu jsem ráda, že ten můj prďola je ještě vevnitř a já můžu nabírat sílu.
Držte se
Anabell nám zas říkali, že bílá nevadí, hlavně nesmí modrat, a když bu zmáčkneš na prstík u nehtu a trochu to zčervená a když tlak povolíš,tak zas zbělá, tak je vše o.k. a nožka se prokrvuje dobře. S tím otokem nevím, mě řekli,že kdyby prsty otekly,tak ať dojedem. Koukám, že co doktor, to jiná rada
Je mi líto, že to tak špatně snášíte, snad bude líp a líp. Nám když proplakal tu první noc se sádrama, tak jsme nevěděli, jestli je to od sáder nebo od bolení bříška, ale protože se tak staršně kroutil a po každým prdíku se mu ulevilo, tak jsme usoudili, že sádrama to není.
Romčo Sílu nabírej co to jde, dá zabrat i miminko co je v pořádku natož s ekvinovárama. Mě teda osobně vyčerpává den sádrování, ráno se nachystat, sbalit co sebou potáhnem do nemocnice, pak nachystat Marečkovi věci k babičce (ještě, že mi ho pohlídají, v té nemocnici nevím jak bych to dělala se dvouma prckama), pak se oblíct, oblíct ty dva lumpy, jedem k babi na oběd, pak sednem do auta a děda nás odveze na 14:00 do nemocnice, nedá se tam nikde zaparkovat, tak nás vysadí před vjezdem a pak tam pro nás zase dojede(ještě že to má 5minut autem od domu), nahlásit se na evidenci je tak 20minut čekání, pak na ambulanci, tam už to docela odsýpá, za 1-1,5hodiny jsme hotoví, děda pro nád zase přijede, dáme si u nich kafe, zase se sbalíme a jedem domů. Ještě, že ten den nemusím vařit, to už by mě asi zabilo ![]()
jj tak to kontroluji.A prokrvují se,ale tu jednu nožičku má celkem dost nateklou
ledovala jsem ji a hodně vypodložila a uvidím co to udělá.No když to bude horší tak pojedem.Přesně co doktor to jinej názor ![]()
No tak hlavně že nečernaj to by bylo asi horší.
Katy, tak to je teda slušně nabitej den. Je super, že ti má kdo hlídat, je mi jasný, že v nemocnici by to ještě s dalším dítětem bylo na mašli. Mám doma taky ještě jednoho raubíře a dost živýho
, takže udržet ho někde jen deset minut v sedě a potichu by byl nadlidský výkon. ![]()
Tak jsme dojeli domu z nemocnice.Nožka se mi nelíbila tak jsme jely.
Sádru mu rozřízla sestřička celou od zhora dolu aby otok odstoupil a nožičky máme mít pořád nahoře aby ten otok odstupoval a nedělal se.
Tak jsem hned klidnější a snad se i konečně prospíme a bude klid ![]()
Na nové sádry jdem v pondělí a mam počítat s tím že to bude trvat celé dopoledne.
je super že tam mají vaničku tak si ho můžu pořádně vykoupat.Maty miluje koupání tak si to pořádně dopřejem ![]()
Anabell chudáček malej, ještě že jste jeli, aspoň se mu ulevilo a nožka bude o.k. , vaničku závidím, u nás budožel nic takováho nefunguje, ale aspoń že mu ty nožky můžu otřít a namazat, má je pod tou sádrou takový vysušený a Sam koupání taky miluje.no budem si ta to muset počkat.
Romčo náš Mareček, je právě taky raubíř, má 3,5 roku a chvilku neposedí, už se vidím jak ho tam honím po nemocnici
a hlavně si hned najde nějakýho kamaráda a jak se rozdovádí, tak je nezvladatelnej ![]()
Ahojky, tak včera měl Sam měsíc a byli jsme potřetí na sádrování, sundávání sáder Sam prospinkal, při nandávání řval,jen když mu primář vytáčel nohu,jinak už jen tak kňoural. Až byli hotovo,tak se dokonce na primáře usmál
Jinak byl primář spokojenej,že nožky dostávají tvar jak mají mít, tu levou teda máme horší,říkal že jsme u ní o krok pozadu jak u té pravé, ale že pokrok velikej a že jsme se sádrama v půlce
Posílám fotečku,jak ty nožky vypadají. Jinak jdem zase v pátek, tenokrát už v 8 ráno, jsem zvědavá,jak se takbrzo vypravíme.
Anabell a co Matyášek? Už to snáší líp,když mu rozřízli tu sádru, chudáčka ten otok musel v té sádře strašně bolet. Opatrujte se ![]()
Ahojky týjo fakt se to Samíkovi krásně rovná a blahopřejem k měsíci života ![]()
No Matyášek už si zvykl včera byl uplně milionovej.V pondělí jdem na druhé sádry,máme tam být v 7:30 a máme to přes celou Prahu takže vyjedem tak v 6.
jsem zvědavá jak se to rovná nám…Určo taky pak hodím fotečku.
Jinak otok splask muselo ho to fakt šíleně bolet.
Doufám že to nebude natíkat pokaždé…
Ahoj maminky
Tak jsem se konečně taky dostala na net a koukám co už se u vás všechno událo
Jste šikulky ![]()
Závidím vaničku nebo možnost omytí a namazání nožiček
My jsme takovou možnost neměli a po asi 4.sádrách jsem Lukymu při kojení před sádrováním oloupala starou kůži z nožiček ![]()
Podkládání nožek po sádrování jsem doma nepraktikovala, jelikož jsme neměli naštěstí žádné problémy, ale po operaci na klinice jsem to dělala ![]()
Četla jsem, že sháníte info o operaci
U nás to proběhlo tak, že jsme byli přijati na dětskou kliniku, kde nás ubytovali na pokoji. Ten den se vlastně nic nedělo až ve 2ráno jsem mohla naposledy nakojit a v 7:15 nás sanitkou vzali do areálu kde je ortopedie. Sestřička mi ještě před odjezdem poradila vzít malému náhradní plínku, dudlík a mě peněženku, kdyby mě poslali zpátky (musela bych pěšky-ale je to 10minut chůze). Saniťák nás vyvezl do patra k operačním sálům a tam jsem nějakou dobu čekala s malým v náručí. Přišla sestřička a pak i anestezioložka se zeptat na alergie apod. a po půl hodince si ho ode mě vzali a ujistili mě, že se o něj postarají(bylo cca. 8hodin). Zdrav. bratr (?asi?) mi řekl ať si jdu sednout o dvě patra níž, že až skončí budou vědět, kde mě hledat. Luky byl během operace samozřejmě v celkové narkóze. Nedokážu si představit jak by to udělali v částečné
Čekání bylo nekonečný! Operace samotná trvala 40minut, ale ještě sádrovali a kdo ví co dalšího, takže v 9:25 mi sestřička řekla: Pojďte se mnou a vyjeli jsme zpátky, kde už jsem přes zavřené dveře slyšela jeho křik. Vzala jsem si ho do náručí, promluvila na něj, pohoupala a zachvilku usnul. Ženské se rozplývali, že maminka je hold maminka
Anestezioložka mi ještě řekla, že vše proběhlo v pořádku a že byl moc šikovný a statečný. Pak jsme 1,5 hodiny čekali v nějaké kanceláři na sanitku, která by nás odvezla a hodná sestřička mi donesla aspoň čaj. !Sama jsem se ale musela dojít zeptat,kdy můžu dát malému napít! Nikdo mi ohledně toho nic neřekl a já bych mu dala hned jak by víc přišel k sobě. Ještě že jsem zvědavá a ptám se! Po narkóze nespí nic jíst ani pít!!! Po 1,5 hodině přišla paní se saniťákem. Tentokrát i s lehátkem na které ho položili a upevnili(tam jsem ho vezla v náručí v sanitce plné dalších maminek s dětmi). Sanitka byla jen pro nás a odvezli nás zpět. Ještě půl hodinky jsme museli strávit na dospávacím pokoji, kde ho připojili na monitor, který snímal tep a já ho mohla buď nechat v postýlce nebo chovat. Tak jsem ho radši pořád držela v náručí
Tolik mi chyběl a slíbila jsem mu, že už ho jen tak samotného nenechám
Na pokoj ho pak několikrát přišla zkontrolovat dětská doktorka a já mu mohla po troškách konečně dát mlíčko. Dostal něco na bolest a protože mi pak večer plakal nechala jsem mu dát kapičky na bolest (ten pláč byl úplně nový a prdíky to určitě nebyli). Ráno za námi pan ortoped přišel na pokoj zkontrolovat prokrvení prstíků a po propuštění domů jsem Lukáškovi koupila v lékárně Nurofen sirup, který nám doporučila doktorka při propouštění. Doma ho dostal jen 2× jelikož jsem ho tím nechtěla cpát(je to dryák) ale když ho to bolelo mohla jsem mu alespoň takhle pomoct. Bolestný pláč byl pak 1× denně celý týden a od té doby už vyjímečně. Ale skoro vždy ze spaní
Jako by si na tu bolest vzpoměl
Jsem na něj moc pyšná a jsem ráda, že si to nebude pamatovat.
V nemocnici jsme strávili celkem 3dny(přijetí, operace, propuštění), zaplatili jsme za pobyt za dva dny oba dva, na dětském jsme měli vše k dispozici-jejich plínky i oblečení na půjčení, největší záchranou byl dudlík kterého měl celý den před operací i po ní kdy nemohl papat a mohl si aspoň dumlat. Jestli můžu radit na vše se ptejte a nedejte se odbýt
Mě nechtěli o operaci nic říct, že přeci nepotřebuji nic vědět a jen díky známým, kteří si už tím vším prošli jsem se dozvěděla, že tam budeme 3dny
a že pokud kojím máme přednost při ubytování před rodiči s UM
V každé nemocnici to chodí nejspíš jinak, takže se průběh dne u operací může hodně lišit. Známá třeba malého odevzdala na operačním a viděla ho až po dospávacím pokoji, kdy jí ho přivezli na pokoj.
Jinak my jsme byli na kontrole po 3měsících a vše je OK
Levá nožka je sice stále tužší, ale pan doktor byl spokojený
O druhé operaci zatím nemluvil a doufám, že se to bez ní obejde
Ale vše se teprve ukáže-za další 3měsíce kontrola a pokud už se začne stavět na nožky může se vše změnit ![]()
Teda KORKYBILL díky za vyčerpávající odpověď snad na vše, co jsem chtěla vědět, jsi zlatá
Už se těším až budeme mít tu operaci za sebou, jsem cíťa a špatně snáším doktory a nemocnice i u sebe,natož u dětí, a hlavně, že už se to zase posune dál a Sam bude zase o kousek blíž ke zdravým nožkám.
To je super,že vám kontrola proběhla tak dobře, jen tak dál ![]()
Ahoj holky,tak jsme doma z druhýh sádřiček.Matyášek to oplakal ale spíše hlady.Zrovna když jsem ko chtěla nakojit dorazil pan docent a šlo se sádrovat :-/
Ale jak tu nožku modeloval tak plakal teda dost,to mu bylo nepříjemné a asi i bolestivé
Ale po sundání sáder to byla fakt zmněna.Je vidět ten pokrok.
Hned jsem ráno stačila seřvt sestru.Mě neskutečně naštvala.
Byla nepříjmená hned od pohledu.Když Matyáškovi sundavala sáru dost ho sní škrábla nad kolínko a řekla jéé omlouvám se.Ji řikám no tak dávejte pozor ne?Jste hrr a pak tohle to snad neni možný.A ona to se mě stalo prvně za 3 roky.tak ji řikam no to je hezký se zbláznim.A ona hned že to bude dobrý že to se zregeneruje ji řikam pod sádrou??To asi težko ne?!!
No neskutečný.odešla a poslala někoho jiného.No byla hrozná fakt mě naštvala.
Pak dam ty slíbené fotečky ať taky vidíte náš pokrok ![]()