Pes equinovarus - vrozená vada nohy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2227
30.11.11 13:58

Tak to držím pěsti a palečky ať ji můžete aspoň na chvíli odložit :palec: Určitě napiš,jak jste dopadli :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
1.12.11 19:42

Ahoj holky,přikládám foto našich nožiček a i Matyáška samotného :-) Stále čekáme na rodné číslo už je to týden.Jsem zvědavá kdy dorazí.Bulovku jsem musela přeobjednat na příští týden tím pádem.Takže jdem ve středu 7.12 tak jsem zvědavá co nám povědí a jestli dostanem sádry.Byla bych radši jen pro nějaké ortézky,ale kdo by nebyl že?Dávám fotečku i jak je nožka hezky ohebná.jedna jde tady více z tuha,ale narovnají se obě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
1.12.11 20:14

Anabel malej je krásnej! :) Držím pěstí ať dopadnete co nejlíp!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
1.12.11 20:25

Děkuju :) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
2.12.11 10:23

Je opravdu krásnej a koukám jako blázen, jak jsou ty nožičky ohebný. Já už jsem na Bulovce taky zaregistrovaná a hned po porodu, teda až nás pustí z nemocnice, tak máme dorazit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2227
2.12.11 13:45

Ahojky, Matyášek je krásnej!!!! :potlesk:
Jak to že tak dlouho čekáte na rodný číslo? Nám teda řekli, že rodný list budeme mít na magistrátu až za 15dní od data porodu, ale sestřička u dětské dr. nás vyvedla z omylu a druhý den, co jsme byli doma z porodnice, taťka šel na magistrát a rodný list dostal. On úřední šiml pracuje pomalu :-(
Před chvílí jsme se vrátili z nemocnice a Sam má už nožičky zatížený sádrama :-( chudák u toho sádrování řval, ale spíš mu to bylo nepříjemný a studilo to,než že by ho to bolelo. Teď už spokojeně chrupká :-)
Pošlu foto, ale jsem teď u rodičů, doma nám nejede počítač, ale během víkendu bysme to měli vyřešit, tak pak Samíka vyfotím.
Ale můžu říct, že jak doktor, tak sestřičky byli na nás moc hodní a trpěliví, ale za to pacienti v čekárně… :roll: :roll: čekali jsme ještě po tom sádrování 20 minut, aby se na nás koukli, jestli se Samovi dobře prokrvujou prstíky a byli jsme tam jak v zologické, každej druhej rodič táhl svý dítě se na nás podívat, jaký má to miminko zlomený nohy a co mu to ta matka asi udělala. Byla jsem ráda, že už jsme šli domů.
Tak tu máte ode mě zase román :D :D mějte se a opatrujte se :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
2.12.11 18:49

No nevim proč tak dlouho čekáme :-/ snad dojde tento týden a když ne tak tam Ondra bude muset dojet.Je dobře že už máte sádřičky jsem zvědavá jak se to srovná a kolikrát to bude potřeba.Nevíš jestli si můžeš říct o odlehčené sádry?Já bych mu to i zaplatila.na pacienty prď.Pak sem hoď tu fotečku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
399
3.12.11 02:37

Mooooc gratuluju k narození chlapečků :potlesk: :kytka: Jsou krásní a velcí šikulkové ;) :andel:

Anabell pročpak čekáte na rodný číslo? Můj manžel byl po narození malého na pojišťovně, kde nám vystavili papír s rodným číslem a s tím pak šel pro rodný list. U vás to funguje jinak? Kartička pojištěnce pak dorazila asi do měsíce.

katy211 vy jste malého při sádrování nijak netišili? Lahvičkou, dudlíkem nebo něčím jiným? Našemu Lukymu sádrovali nožky sádrovým obvazem namočeným v teplé vodě takže ho nic nestudilo, ale byla mu nepříjemná ta manipulace s nohami. Po nás přímo ortoped chtěl, abychom ho při sádrování nějak tišili hlavně proto, aby nekopal nožkami a nechal je chvíli v klidu, když sádra tuhla (jednou se mu málem podařilo skoro zatvrdlou sádru zlomit :oops: ).

Na lidi v čekárnách i jinde kašlete holky :hug: My češi jsme zvědavci a vždycky se najdou lidé, kteří ze sebe dělají chytráky aniž by věděli která bije :pocitac: :zed: Já jsem už od začátku každému, kdo se na nás jen podíval hned říkala, že se Luky narodil s vadou nožiček a ani mě nepřekvapovalo, když skoro každý překvapeně tvrdil, že o tom nikdy dřív neslyšel nebo naopak že někdo ze známých má dítko se stejnou vadou. Nechtěla jsem totiž např. při čekání v čekárně poslouchat šuškání a spekulace o zlomených nohách apod. :cert: A popravdě jsem ten tip co se zakecá s každým :lol: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
3.12.11 09:37

Ahoj Korkybil.no na rodý list a číslo čekáme pač mě to v porodnici řekli.Řekli že mi to do týdne přijde domu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2227
6.12.11 08:03

ahojky
Korkybil tišila jsem ho jen dudlíkem, jinak to probíhalo tak, že já ho držela za ramínka,aby jim neujížděl, jedna sestřička držela nožku co se nesádrovala a plinku přes pindíka, doktor si držel sádrovanou nohu a další sestřička motala sádru na nohu a dr. tvaroval.
A tady je fotečka Samíka se sádřičkama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
6.12.11 10:44

Ahojky tak jak koukám tak je ale Samík spokojený a krásně chrupká :-)
Nás čeká zítra ortopedie tak jsem opravdu zvědavá co nám řeknou a doufám že dají sádřičky už zítra ať to má co nejdřív srovnané.Jinak Katy Samík je fakt kus chlapa je moc hezoučký :-) :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2227
6.12.11 11:24

Díky :D , no jsem ráda, že nám je dali tak rychle, čím dřív,tím líp, myslím že Matyášek půjde zítra domů už se sádřičkama. Akorát mu vem sebou něco většího na oblečení, i když je menší jak my, tak se možná vleze do stejné velikosti, ale Sam má teď odpasu dolů o velikost víc,zimní kombinézu nosí vel.3-6měsíců, ruky mu teda plandají,ale sádry se do ní tak tak vlezou, ještě že je má tak vycpaný vatou, že mu na nohy zima není a na šoičky mu dávám froté ponožky, ať má prstíky v teple.
Držím pěstičky a palečky ať vám to zítra dobře dopadne :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
399
6.12.11 13:47

katy211 Páni :-) To ho na něj bylo dost lidí-dvě sestřičky, doktor a ty :palec: U nás sádroval jen doktor s jednou sestřičkou a Luky musel být od pasu dolů nahatý. Sádru jsem mu pak musela otírat i z pindíka :evil: Ale moc se mi líbilo, že mu dávali jako první na nožky takové návleky(jako punčochy) a přes ně teprve vatu a pak sádru. Nikde nám pak nelezla vata a hlavně ho neřezal nikde okraj sádry :palec: Naštěstí měl sádry na začátku jara, takže jsem mu většinou dávala jen ponožky přes prstíky. Ale skvěle se taky hodí i pytel na spaní-my ho dost využili hlavně při začátcích nošení botiček :pankac:

Jsem zvědavá na další zprávy jak se vám budou nožičky rovnat a taky jakým způsobem jinde sundávají sádry ;) Nám na sádrách vždy udělali rýhu od shora dolů a při sundavání tu rýhu použili jako místo odkud ji lámali a otevírali. Sestřička byla tak „vychcaná“, že to manželovi vysvětlila a ten je vždy malému sundaval než dorazil doktor :dance:

Samík vypadá jako spokojené miminko :hug: :andel:

Anabell budeme na vás zítra myslet :kytka: :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
6.12.11 14:04

Ahojte děvčata! Tak jsme po kontrole a dopadli jsme celkem dobře! :D Do Vánoc ještě máme nosit dlažku pořád a potom jen na spaní jak v noci tak přes den! :dance: Jinak se dr. nožky líbili akorát nám musel objednat nové botky protože tyhle už nám jsou malý takže si pro ně za 14 dní jedeme!
Anabel zítra na tebe budeme myslet ať dobře pořídíte!
Nám dělali sádry stejně jako Korkibyl akorát místo punčošek nám pod vatu motali něco jako krepák! :)
Tak se mějte pěkně a písněte zase novinky! :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
6.12.11 18:30

Teda, sice jsem kupovala větší gaťata,ale když na to tak koukám, no nevim nevim :)
Jinak na zítra taky držíme palečky a pak podej info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí